Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Ιράκ, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε την διαμονή και την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα

Συνελήφθη, χθες (08-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε την διαμονή και την παράνομη έξοδο μεταναστών από την Ελλάδα. Αναζητούνται για την ίδια υπόθεση επιπλέον ένας 28χρονος υπήκοος Ερυθραίας καθώς και άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός συνεργών τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παροχής καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε πολίτες τρίτων χωρών.
Αναλυτικότερα, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχετικά με εγκληματικό δίκτυο δραστηριοποιούμενο στη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς μεταναστών, αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος, που οργάνωνε και συντόνιζε την παροχή προσωρινού καταλύματος στην πόλη των Ιωαννίνων και τη διευκόλυνση της εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος την 06-06-2016 εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, οκτώ υπηκόους Ιράκ και αφού διευκόλυναν τη μετάβασή τους στην πόλη των Ιωαννίνων και εξασφάλισαν σε αυτούς χώρο διαμονής-απόκρυψης στο σπίτι του 38χρονου συλληφθέντα, στη συνέχεια θα οργάνωναν τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής (2.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.