Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου: Ενστάσεις για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΙGI-Poseidon (υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου)

31-10-2011
Προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου

Καταγγέλουμε την παρασκηνιακή μεθόδευση ενός ακόμη παιχνιδιού από τους ιθύνοντες του ΥΠΕΚΑ και της ντόπιας Περιφερειακής Αρχής, με την επαναφορά Transit του Ελληνο-Ιταλικού υποθαλάσσιου αγωγού αερίου IGI-POSEIDON, από την “πίσω πόρτα” σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, παρακάμπτοντας κάθε θεσμική και τοπική αυτοδιοικητική συναίνεση.
Καταγγέλουμε την εμμονή της ντόπιας διοίκησης στην προώθηση του βάναυσου αυτού περιβαλλοντικού σχεδιασμού, προϊόν μεθοδευμένης παραπλάνησης και αποσιώπησης της κοινής γνώμης, για να δοθεί προίκα(;) στην ΔΕΠΑ που βρίσκεται υπό το καθεστώς “ξεπουλήματος” αποκρατικοποίησης.
Οι διαδικασίες fast track για την παράδοση “λευκής επιταγής” για ενεργειακές χωροθετήσεις είναι επιζήμιες, ύποπτες και χρήζουν ιδιαίτερης πολιτικής ανάλυσης… από τους ιθύνοντες Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχη κα Τ. Καλογιάννη καθώς και την “παραδοξολογία” της Αντιπολίτευσης του κου Χ. Παπαβρανούση που ασκεί και καθήκοντα Προέδρου ΤΕΕ.
Οι ρίζες της παραμορφωτικής θεσμικής συνείδησης, που διαταράσσουν ανώτερα όργανα δημόσιας ζωής δεν μπορούν πια να διαβρώσουν τις κοινωνικές και πολιτικές δομές της σύγχρονης ελληνικής αντίληψης.
Γι’ αυτό με την παράκληση του κατεπείγοντος, ζητούμε την ενδελεχή συζήτηση του θέματος IGI στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Υ.Γ.: Καταθέτουμε κείμενο που είχε δοθεί με την ευκαιρία της πρώτης συζήτησης στον τύπο και την επικαιροποίησή του από τα όργανά σας.