Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους και μια πρωτιά!!!

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, όσον αφορά τους νέους 15-24 ετών, καταγράφονται στην Ελλάδα, με ποσοστό που αγγίζει το 53,8% και την Ισπανία (52,9%), όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχει αυξηθεί κατά 50% από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη αυξήθηκε από έναν μέσο όρο 15% τον Φεβρουάριο του 2008, σε 22,5% τον Ιούλιο του 2012. Μάλιστα πάνω από το 30% των άνεργων νέων στην Ένωση ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο.
Στην έκθεση της Επιτροπής ζητείται να καταστούν η απασχόληση των νέων, η κοινωνική ένταξη, η υγεία και η ευημερία των νέων, βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία.
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ΕΕ και τα κράτη- μέλη πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την υποστήριξη των νέων, οι οποίοι υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.