Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Με την Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ την ανασύστασή του

Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρήσαμε ότι στο προεδρείο του "εναρκτήριου λακτήσματος" του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν και η Αγνή Σμπόνια.
Με το σύνθημα : Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση, το ΠΑΣΟΚ, προτρέπει όλους του φίλους του να συμμετέχουν στην δημιουργία ενός ανοιχτού κόμματος.
Είναι η στιγμή που πρέπει να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα. Και θα τα δημιουργήσουμε από την αρχή. Βήμα – βήμα.
Το μόνο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι η αποφασιστική μας διάθεση για ανασύσταση. Ανασύσταση των δομών, των ιδεών, των σχέσεων, των προτάσεων και των πολιτικών μας.
H ανασύσταση προϋποθέτει την αμφισβήτηση, τον προβληματισμό, την ανάλυση, την πρόταση, τη διατύπωση, τη σύνθεση και τελικά τη δημιουργία. Αυτή είναι η πορεία που ακολουθούμε.
Δεν προσπαθούμε απλά να ερμηνεύσουμε τις νέες συνθήκες γιατί έχουμε μάθει να τις δημιουργούμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα.
Δημιουργούμε ένα κόμμα ανοιχτό. Στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και την ενέργειά τους.
Δημιουργούμε ένα κόμμα αποκεντρωμένο που σέβεται τον ρόλο της ελληνικής περιφέρειας.
Δημιουργούμε ένα κόμμα ψηφιακό. Στο οποίο όλοι οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδέες μας και εμείς άμεση πρόσβαση στις προτάσεις τους, συνδιαμορφώνοντας τελικά μαζί τους τις πολιτικές μας.
Θέλουμε ένα κόμμα νέο, νεανικό, ανανεωμένο. Ένα κόμμα βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών, στην αξιοποίηση της κοινωνικής εμπειρίας, των βιωμάτων της ιστορικής μνήμης.
 Για να το επιτύχουμε χρειαζόμαστε την καθεμία και τον καθένα σας. Χρειαζόμαστε κάθε ιδέα, κάθε σκέψη, κάθε προβληματισμό. Χρειαζόμαστε κάθε εμπειρία και κάθε πρόταση, γιατί αυτά θα είναι η βάση των πολιτικών μας. Σας δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η κάθε άποψη. Σας δίνουμε τη φωνή για να δημιουργήσετε τη νέα δυναμική μας.
Τίθεται σε λειτουργία ειδικός διαδικτυακός τόπος ως χώρος ελεύθερης έκφρασης, ως τόπος συνάντησης, ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας και ψηφιακής αυτοοργάνωσης.
 Ζούμε σήμερα σε μια εποχή, χωρίς καμία αντιστοιχία στο παρελθόν, όπου καμία λέξη και καμία έννοια δεν έχουν πλέον την ίδια σημασία.
Ελάτε να δώσουμε μαζί νέο ζωντανό περιεχόμενο στις έννοιες.