Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΟΛΜΕ: Διαμαρτυρία για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για τη θέση του σχολικού συμβούλου όσοι επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων

Διαμαρτύρεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για τη θέση του σχολικού συμβούλου όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Ιδιαίτερα επικρίνει το γεγονός ότι στην εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

Επίσης η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι με αυτή την ενέργεια η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «ακολουθεί και στο θέμα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης και των διευθυντών σχολείων μια αλλοπρόσαλλη τακτική με στόχο τελικά τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο του σώματος των σχολικών συμβούλων για να περάσει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει. Η συνεχής έκδοση εγκυκλίων ακόμη και μετά την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών, τορπιλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των επιλογών».
Οι καθηγητές τονίζουν ότι οι επιλογές των σχολικών συμβούλων θα έπρεπε να προηγηθούν αυτών των διευθυντών σχολείων και ζητούν την απόσυρση της εγκυκλίου και την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή των σχολικών συμβούλων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πριν την τοποθέτηση των διευθυντών των σχολείων.