Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Σε φαύλο κύκλο ύφεσης η Ελλάδα»


Την επιθυμία του να «απαλλαγεί η Ελλάδα από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα» εξέφρασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζητά την αλλαγή των όρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως δεν είναι αντίθετος με τους όρους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που αυτό επιβάλλει, προκειμένου να επιτύχει η Ελλάδα τους απαιτούμενους στόχους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι είναι θετική η εξέλιξη της πρόσφατης Συνόδου, αλλά δεν αρκεί «να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου».

«Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη», δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι για ιδεολογικούς, αλλά για οικονομικούς λόγους.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως, σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών δεν θέλει να φτάσει στην διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.