Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ανακλήθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους χώρους – Ανοιχτό το θέμα παραίτησης του υφυπουργού Εσωτερικών


Aνακλήθηκε, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, η επίμαχη εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος:
«Ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου, ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί, ή θα απαγορεύει, την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.

Είχε προηγηθεί κυβερνητικό θρίλερ για την τύχη του κ. Ντόλιου, καθώς ο -κλινήρης αυτές τις ημέρες-Γιάννης Ραγκούσης είχε εκφράσει την έντονη δυσφορία του για την πρωτοβουλίες του υφυπουργού του.

«Είναι αδιανόητο να δημοσιεύεται στο Διαύγεια εγκύκλιος χωρίς να τη γνωρίζει ο υπουργός αναστατώνοντας 500.000 πολίτες που φάνηκαν συνεπείς δηλώνοντας τους ημιυπαίθριους, εμφανίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ανακόλουθη», τόνιζαν συνεργάτες του ΥΠΕΣ.

Ο κ. Ντόλιος αντιμετώπισε και την έντονη όχληση του πρωθυπουργού κατά το υπουργικό συμβούλιο.

Έχοντας ήδη ενημερωθεί για το σάλο που προκάλεσε η εγκύκλιος, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε στον κ. Γιώργο Ντόλιο ότι αιφνιδίασε την κυβέρνηση με την ενέργειά του, καλώντας τον να μεταβεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, να αποσύρει την εγκύκλιο και να προβεί σε δήλωση που να αναγνωρίζει το λάθος του.

Πράγματι, ο υφυπουργός απέσυρε την επίμαχη εγκύκλιο, δίχως όμως να προχωρήσει σε κάποια περαιτέρω δήλωση, γεγονός που επέτεινε τη δυσφορία εναντίον του.
...................
Ο κ. Γιώργος Ντόλιος με γραπτή δήλωση ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση.
Η πλήρης δήλωση του κ. Γιώργου Ντόλιου έχει ως εξής:

«Μετά την δήλωσή μου στην Βουλή με την οποία αποσύραμε την εγκύκλιο η οποία δημιούργησε θέμα και εν’ όψη της αναμενόμενης νομοθετικής αντιμετώπισης του ζητήματος, νομίζω ότι οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε».