Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΠΑΚΙ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ΄40



Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40

Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Έπους του 1940 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλπακίου, από τον Δήμο, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η έναρξη θα γίνει με την προσέλευση των επισήμων στις 6:15 μ. μ.. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών.
Στις 6:50 μ. μ. καλωσόρισμα θα απευθύνει ο κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Καλπακίου. Την πανηγυρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Καθηγητής κ. Χρήστος Β. Μασσαλάς, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα:
«28η Οκτωβρίου: Τα μηνύματα»
Στις 7:15 μ. μ. θα γίνει η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Στην Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου παίρνουν μέρος στρατιώτες της VIIIης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Δήμου Καλπακίου.
Ακολούθως, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου στις 8:20 μ.μ. θα γίνε τιμητική διάκριση του κ. Κώστα Μπαλάφα, κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου του '40, της αντίστασης και της λαϊκής παράδοσης.
Επετειακά τραγούδια θα ακουστούν από τη Μουσική της VIΙΙης Μεραρχίας.
Στο παλιό Δημαρχείο τέλος, στις 8:50 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Έκθεσης:
«Η Αντίσταση στην Ήπειρο 1940-44», του κ. Κώστα Μπαλάφα.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με δεξίωση στο Κλειστό Γυμναστήριο.