Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του βουλευτή Χρήστου Μαντά, με φορείς της Ηπείρου για το θέμα του ασφαλιστικού

Συνάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Γενάρη με αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παπαβρανούση, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Μήτση και αντιπροσωπεία του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-νήσων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τριάντη για τα θέματα που αφορούν την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Από την πλευρά των φορέων αναπτύχθηκαν οι θέσεις τους που είτε αφορούσαν απόσυρση του Ν/σ και επανέναρξη διαλόγου από μηδενική βάση , χωρίς ενοποίηση των ταμείων, είτε προτάσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας, είτε προτάσεις που αφορούσαν συγκεκριμένο ύψος του αθροίσματος φορολογικών υποχρεώσεων και εισφορών που να μην υπερβαίνουν το 50% κλπ.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με την πρότασή της για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος να θέσει ενιαίους κανόνες για όλους, με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης και ανταποδοτική σύνταξη και την ενοποίηση των ταμείων , που θα κάνει εφικτό ένα σύστημα που οργανωτικά και λειτουργικά θα μπορεί να εξασφαλίζει διαφάνεια, θα εξοικονομεί πόρους, θα είναι πιο αποτελεσματικό.
Ο κ. Μαντάς τόνισε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διάλογος με τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών και εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο ώστε να βρεθούν οι καλύτερες απαντήσεις σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που είναι δαιδαλώδες, άδικο, με κατεστραμμένα αποθεματικά κλπ.
Κλείνοντας, ο κ. Μαντάς υπογράμμισε πως έχουμε ακόμη πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε και πολλές διαπραγματεύσεις σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που έχουμε και που δεν αφορά προφανώς μόνο την κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την κοινωνία.