Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, στην Κάτω Μερόπη

Την τιμητική επίσκεψη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, συνοδείας του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γκέγκα έλαβε το χωριό μας, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα χωριά που επισκέφτηκαν ήταν και η Κάτω Μερόπη και μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. τους ξενάγησε σε διάφορα μέρη του χωριού που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης όπως: η εσωτερική οδοποιία, τα διάφορα πηγάδια, το σχολείο, το μουσείο, η κεντρική πλατεία κ.α

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στον υπέροχο χώρο του «Καφενείου Κάτω Μερόπης», ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, διαβεβαίωσαν τους προέδρους της Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, της αδελφότητας και το μέλος αυτής, κ. Α. Πότση κ. Ν. Βαρελά και κ. Ν. Γρηγοριάδη, πως τα έργα της δεξαμενής, ορισμένων τμημάτων οδοποιίας και του σχολείου, έχουν ήδη δοθεί σε εργολάβο και είναι θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών. Μάλιστα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τον κ. Καψάλη τόσο στην αναγκαιότητα του καθαρισμού των πηγαδιών όσο και στον καλλωπισμό τους. Μετά χαράς μας, την ακριβώς επόμενη ημέρα, ειδικός τεχνίτης του δήμου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δημάρχου και κατέγραψε τις φθορές καθώς και τα υλικά που είναι απαραίτητα για την έναρξη εργασιών, εντός του οικισμού κατά κύριο λόγο.

Θα πρέπει δε, να τονιστεί η αναγκαιότητα καθώς και το πόσο εποικοδομητικές είναι αυτές οι συναντήσεις, αφού μέσω αυτών μας δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουμε σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, οι κάτοικοί του αλλά και η αδελφότητα, ευελπιστώντας σε νέες, συχνότερες συναντήσεις.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε ότι η σύσκεψη και η συνάντηση όλων μας έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Κ. Καψάλη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Γκέγκα.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Κάτω Μερόπης

Αλέξανδρος Β. Πότσης