Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (533) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -374- (εκ των οποίων -10- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -8-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -26-
Για πλαστογραφίες: -10-
Για υπόθαλψη εγκληματία & παράβαση καθήκοντος: -2-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -7-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-15-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος: -3-
Για παράνομη βία:-1-
Για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα: -2-
Για παρακώλυση συγκοινωνιών: -1-
Για συκοφαντική δυσφήμιση: - 5-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για ηχορύπανση: -13-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -10-
Εξιχνιάστηκαν:
Ληστείες: -1-
Κλοπές – διαρρήξεις: -2 1 -
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 7 -
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών» : - 2 0-
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: - 9 -
Υποθέσεις πλαστογραφίας: - 7 -
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: -24- κιλά και 2 85 , 4 6 γραμμάρια
Ηρωίνη: -91,92- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,3- γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης: -1.146-
Ναρκωτικά χάπια:-61-
Κατεργασμένη κάνναβη: -12,2- γραμμάρια
Μεθαμφεταμίνη: -4,8- γραμμάρια
Σπόροι κάνναβης: -127.7- γραμμάρια
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Μαχαίρια – τσεκούρια – ράβδοι-σπρέι: -6-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -10-
Λαθραίος καπνός: -590- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -15-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία αποτελούμενη από -1.142- δενδρύλλια κάνναβης, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη – επιτήρηση της φυτείας .
Συνελήφθησαν (10) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Έλληνες, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ) μετέφεραν συνολικά (12) μη νόμιμους αλλοδαπούς, (έξι υπηκόους Αλβανίας, τέσσερις υπηκόους Ιράκ και δύο υπηκόους Πακιστάν).
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού στο Λούρο Πρέβεζας. Συνελήφθη ως δράστης 22χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών του, οι οποίοι το απόγευμα της 02-07-2015, με χρήση βίας, αφαίρεσαν από τον παθόντα το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.
Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις πολυετούς κάθειρξης και μεγάλων χρηματικών ποινών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, σύστασης συμμορίας, απάτης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί επιταγών.
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Ο δράστης διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη της Άρτας ενώ είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κρύπτη ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν (75,9) γραμμάρια ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ, (22) ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και (7) κινητά τηλέφωνα.
Εξιχνιάστηκαν (5) κλοπές σε περίπτερα και μανάβικο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 16 ετών. Οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 31-05-2015 έως 09-07-2015, αφαίρεσαν από τέσσερα ψυγεία περιπτέρων και ένα ψυγείο μανάβικου, παγωτά αξίας (1.350) ευρώ.
Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο δράστης είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και συνέλεγε, με τη βοήθεια συνεργών του, ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια), τα οποία θα μετέφερε με μουλάρια στην Αλβανία, με σκοπό την εμπορία. Κατασχέθηκαν (50) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά, ειδικά εργαλεία περισυλλογής του φυτού, δύο ημίονοι και ένα άλογο.
Eξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων καθώς και κλοπές από μηχανήματα έργων που έγιναν στο Αθαμάνιο και το Βουλγαρέλι Άρτας. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και δύο ομοεθνείς συνεργούς τους. Οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 24-07-2015 αφαίρεσαν ένα γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), δύο μπαταρίες από μηχανήματα έργων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν γεωργικά εργαλεία από σπίτι ημεδαπού.
Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης και διάταξης, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία.