Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΝΔ: Βατερλό Βενιζέλου μετά τις προβλέψεις για βαθύτερη ύφεση


Για προσωπικό Βατερλό του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου μιλά η Νέα Δημοκρατία που μετά την εκτίμησή του ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 4,5% εκφράζει φόβους για τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.



Ο πρόεδρος της  ΝΔ κ. Αντώνης  Σαμαράς πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου και στο επιτελείο του έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Η πρόβλεψη του κ. Βενιζέλου ότι η ύφεση το 2011 μπορεί να υπερβεί το 4,5% (ο στόχος ήταν για 3,5%), οδηγεί τη ΝΔ στην εκτίμηση πως είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Το επιχείρημα είναι πως από τη στιγμή που η ύφεση αυξάνεται, άρα επιβαρύνεται η πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση θα αναγκασθεί εκ των συνθηκών να προβεί στη λήψη νέων μέτρων, πέρα των όσων προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν δυο μήνες.
«O κ. Βενιζέλος που πίστευε ότι έβαλε 'πάτο στο βαρέλι του χρέους', ομολογεί σήμερα το Βατερλό του. Καλό θα ήταν ο κ. Βενιζέλος πρώτα από όλα να έβαζε πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας και λαθών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ  κ. Γ. Μιχελάκης.


Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ομολογεί ότι η ραγδαία αύξηση της ύφεσης, είναι αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική.