Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα σε τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (07-02-2013) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα τριών (3) μη νομίμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, οι δύο διακινητές, οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσο του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Για τις «υπηρεσίες» αυτές, οι διακινητές θα ελάμβαναν από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των (690) ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγαρικές πινακίδες και τρεις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.