Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Αυξήσεις «φωτιά» στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε αμέσως με τις απαιτήσεις των δανειστών, υιοθετώντας τις τερατώδεις ανατιμήσεις, κυρίως όσον αφορά στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας που είναι η Εγνατία Οδός.
Από την 1η Ιανουαρίου 2019 (και αφότου προηγουμένως η νέα τιμολογιακή πολιτική εγκριθεί από την DG Move) τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου θα αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για την κατηγορία των οχημάτων 2 (με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70 μ. - Ι.Χ.).

«Το ύψος διοδίων τελών που θα εισπράττονται στους σταθμούς διοδίων επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων σε αυτήν οδικών αξόνων ορίζεται σε 0,05 €/χλμ. με ΦΠΑ για την κατηγορία οχημάτων 2 και επιβάλλεται για το μήκος χρέωσης κάθε σταθμού διοδίων (σ.σ: βλ. παρακάτω πίνακες).
Ισχύει από 1/1/2019, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγούμενα εγκριθεί η Τιμολογιακή Πολιτική διοδίων τελών για τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και τους κάθετους άξονες αυτής από την Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG -MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Δωρεάν διελεύσεις μόνο για τους ανέργους.