Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Εκδήλωση για την τρούφα στα Γραμμενοχώρια

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με επίκεντρο την τρούφα (το περίφημο υπόγειο μανιτάρι), διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο “Τρουφόκυκλος ”.

Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων, το απόγευμα του Σαββάτου στην Καπλάνειο σχολή στη Δημοτική Κοινότητα Γραμμένου,  εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές. «Σπίθα», που στόχο έχει να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της τρούφας και να ενισχύσουν το εισόδημά τους χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στο σύντομο χαιρετισμό του επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα πρωτοπορεί και θα πρωτοστατεί σε τέτοιες δράσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν αλλά και να διευρύνουν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 18ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

 


Το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 18ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων με τη συμμετοχή δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από τον αγώνα του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. και τους αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ., στο πρόγραμμα υπάρχει και μια σειρά δωρεάν αγώνων, οι οποίοι εντάσσονται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Για το λόγο αυτό θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου από τη συμβολή της με την Κ. Καραμανλή στο ρεύμα κυκλοφορίας μέχρι τον χώρο στάθμευσης οχημάτων (πάρκινγκ) στη νοτιοανατολική πύλη του κάστρου (Μουσείο Αργυροτεχνίας) από τις 8 το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024  (Συνεπάγεται και αποκλεισμό της δεξιάς στροφής από οδό Ευαγγελίδη).

2) Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας στην παραλίμνια περιοχή του Μώλου (Λεωφόρος Καραμανλή, οδός Ευαγγελίδη, πλατεία Μαβίλη) από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024 και από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024.

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα 400 ευρώ σε 50.000 εργαζομένους

 


Ξεκινούν ήμερα οι αιτήσεις για εργαζόμενους που θέλουν να καταρτιστούν με επίδομα ύψους 400 ευρώ. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης 50.000 εργαζόμενων σε πράσινες δεξιότητες που υλοποιεί η ΔΥΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι θα μπορούν από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης. Οι εργαζόμενοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:

-Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα

-Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

-Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας σε πράσινες δεξιότητες. Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (Training Vouchers).

Γιάννενα: Μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού (covid-19), στο Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 


Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» σας ενημερώνει αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), τα οποία θα έχουν ισχύ έως 30.09.2024 τα ακόλουθα,

Λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid κρίνεται αναγκαία η διενέργεια rapid test για την είσοδο ασθενών / επισκεπτών στο Νοσοκομείο.

Στους ασθενείς που εισάγονται στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου για νοσηλεία διενεργείτε rapid test από τους Ιατρούς του Τμήματος.

Δεν πραγματοποιείται δειγματοληψία rapid test από τις ΚΟΜΥ Ιωαννίνων στο χώρο του Νοσοκομείου μέχρι νεωτέρας.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται για δωρεάν τεστ  στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου λειτουργεί σταθερό σημείο 09:00-15:30.

Η χρήση μάσκας συστήνεται αυστηρά σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου.

Το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα απαγορεύεται.

Την αναγκαιότητα παρουσίας συνόδου σε ασθενείς θα κρίνουν αποκλειστικά οι Δ/ντές των Ιατρικών Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου: Παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου διοργανώνει παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 21:00.

Ιωάννινα: Ένα διήμερο πικνίκ με στόχο την ανάδειξη του παραλίμνιου μετώπου

 


Μετά το πάρκο στα Λιθαρίτσια κι αυτό στο Άλσος, ο δήμος Ιωαννιτών διοργάνωσε με επιτυχία, ένα ακόμα πικνίκ αυτή τη φορά στην παραλίμνια περιοχή. Η τρίτη διοργάνωση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από τη δημοτική αρχή ήταν και η μεγαλύτερη καθώς διήρκησε σχεδόν ένα διήμερο με αφετηρία το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκλήρωση το βράδυ της Κυριακής.

Για ένα διήμερο λοιπόν ο δήμος Ιωαννιτών ζωντάνεψε δημιουργικά έναν ακόμη εμβληματικό χώρο της πόλης μας. Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς το πικνίκ για μικρούς και μεγάλους στον Παραλίμνιο ήταν γεμάτο διαδραστικά δρώμενα, τα οποία προσέφεραν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Στόχος του Δήμου Ιωαννιτών είναι, μέσα από τις δράσεις αυτές, να αναδειχθούν και να ζωντανέψουν οι αστικοί πράσινοι χώροι, δείχνοντας το δρόμο για το πώς μπορούμε να είμαστε παρόντες και να απολαμβάνουμε τις περιοχές αυτές.

Κατά τη διάρκεια του πικνίκ και του παραλίμνιου περιπάτου, εκτυλίχτηκαν ποικίλα δρώμενα από ανθρώπους και ομάδες που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά, και όχι μόνο, στην πόλη. Ενδεικτικά, παρουσιάστηκαν: μουσική δρόμου, θεατρικά δρώμενα, πλανητάριο, θέατρο σκιών, face painting, δραστηριότητες για παιδιά, κρουστά, σκάκι, περιπατητικές ιστορικές αφηγήσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, roller skating, ενώ ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και ομάδων πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου ίσχυε απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, δημιουργώντας έναν μεγάλο παραλίμνιο πεζόδρομο.

«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: «ΟΔΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ» προσφάτως παραδοτέα με κακοτεχνίες

 

Εκατοντάδες πλάκες των πεζοδρομίων της νέας Οδού Νιάρχου είναι κατεστραμμένες και επικίνδυνες για τους πολίτες ενώ δεν έχει περάσει ούτε λίγος καιρός από την παράδοση της από την κατασκευάστρια εταιρεία.


Ένα φαραωνικό έργο που ενώ παραδόθηκε με καθυστέρηση 2 χρόνων ο εργολάβος πήρε και πριμ έγκαιρης παράδοσης όπως είχε  καταγγείλει πρώτη η παράταξη μας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»  με δελτίο τύπου  στις  16-01-2024.

 Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου 2024 ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Σπύρος Υφαντής έκανε αναφορά στο θέμα των κατεστραμμένων πλακιδίων από ενέργειες του εργολάβου που έγιναν για  την τοποθέτηση των στηθαίων προστασίας  αλλά δεν  αντικατέστησε ποτέ τις σπασμένες πλάκες  ως όφειλε.

Μας κάνει εντύπωση πως παρελήφθη το συγκεκριμένο έργο από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας  Ηπείρου.

Η παράταξή μας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» θα είναι εδώ και θα παρακολουθεί εάν και πότε θα γίνει η αποκατάσταση όπως  δεσμεύτηκε ο κ. περιφερειάρχης στην απάντησή του.

Ιωάννινα: Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής και την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

 


Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής, οργάνωσε το πρωί της Κυριακής η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Δημοτική Κοινότητα Ανατολής.

Η Ημέρα Μνήμης ταυτίζεται με δύο ιστορικά γεγονότα. Στις 14 Σεπτεμβρίου  του 1932, οι πρώτοι κάτοικοι της Ανατολής, οι ξεριζωμένοι από διάφορες γωνιές του Πόντου και της Μικράς Ασίας, θεμελίωσαν το παλιό πέτρινο σχολείο κι έδωσαν το όνομα «Ανατολή» στη νέα τους κοινότητα,   για να τους θυμίζει τη γενέθλια γη που άφησαν πίσω τους.

Είναι η ίδια μέρα, 14 του Σεπτέμβρη που ταυτίζεται με την πυρπόληση της Σμύρνης, δέκα χρόνια νωρίτερα, το 1922. Ημερομηνία που καθιερώθηκε με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1998 ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: Παραδοσιακή Ηπειρώτικη βραδιά «ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2024», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

 


Σας προσκαλούμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 21:00 στην καθιερωμένη μας  Παραδοσιακή Ηπειρώτικη βραδιά ‘’ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2024’’.

Αναβιώνουμε την κλασική απόσταξη τσίπουρου με το νέο μας καζάνι, μετράμε τα γράδα και ξεκινάμε το ηπειρώτικο γλέντι μας.

Μαζί μας η κομπανία του Δόκιμου Χαραλάμπους με την Ελευθερία Χαραλάμπους και τον Χρήστο Πότση.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Ο Πρόεδρος  & το Δ.Σ.

Δισκοκήλη: Μπορώ να αθλούμαι;

 


Οι σωματικές δραστηριότητες και πολύ περισσότερο η άθληση, κάνουν καλό στο μυοσκελετικό σύστημα και ειδικότερα στη σπονδυλική στήλη. Υπάρχουν όμως ορισμένα σπορ που ασκούν μεγάλη πίεση σε αυτή και συμβάλουν στην εμφάνιση δισκοκήλης.

Η πιθανότητα αυτή δεν σημαίνει αναγκαστικά μόνιμη αποχή - αλλά απαιτεί λήψη προφυλακτικών μέτρων  προς αποφυγή δημιουργίας και επιδείνωσή της.

Όσοι πάσχουν από δισκοκήλη μπορούν να ασχολούνται με αθλήματα χαμηλής έντασης, που δεν καταπονούν τη μέση, όχι όμως όταν τα συμπτώματά τους βρίσκονται σε έξαρση. Για τους αθλητές, κυρίως τους επαγγελματίες,  η επιστροφή στην προπόνηση και τους αγώνες δεν επιτρέπεται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Πότε, όμως, προσδιορίζεται αυτή;

Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι είναι επιφορτισμένοι με την απορρόφηση των κραδασμών που δέχεται η σπονδυλική στήλη. Η δισκοκήλη είναι το αποτέλεσμα της άσκησης επαναλαμβανόμενης ή ισχυρής και απότομης πίεσης (π.χ. από τραυματισμό ή πτώση) σε έναν ή περισσότερους δίσκους που προκάλεσε ρωγμή ή ρήξη του και μέσω αυτής βγήκε και προεξέχει στον σπονδυλικό σωλήνα ένα μικρό μέρος του πυρήνα. Αυτή η παθολογική κατάσταση προκαλεί πόνο στη μέση και στα πόδια, ίσως και νευρολογικά συμπτώματα στα κάτω άκρα.

Οι ηλικιωμένοι λόγω φυσικής φθοράς των δίσκων, τα άτομα με προδιάθεση, εκείνοι που ασκούν επαγγέλματα που απαιτούν άρση βάρους ή συνεχή κάμψη της μέσης, οι παχύσαρκοι, οι αγύμναστοι και γενικά σε όσους οι δίσκοι δέχονται συνεχώς μεγάλη  καταπόνηση είναι πιθανότερο να την εμφανίσουν.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννινα: Σύλληψη για διατάραξη νυχτερινής ησυχίας σε κατάστημα διασκέδασης

 


Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.

Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματός της γινόταν αναπαραγωγή μουσικής από ζωντανή ορχήστρα, γεγονός που προκάλεσε τη διατάραξη της νυχτερινής ησυχίας των κατοίκων της περιοχής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 17-09-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 9:30 στην 28η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (Διοικητήριο Π.Η., Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, β΄ όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Έγκριση του από 04-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 13-09-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου τμήματος οροφής του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο ΠΕΑΚΙ με βιομηχανικό θερμομονωτικό panel» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού δικτύου περιοχής Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», αναδόχου «Ι. ΚΑΛΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εργασίες διαμόρφωσης κτιρίου κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων», αναδόχου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ».

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία στα Κεντρικά Τζουμέρκα


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κεντρικών Τζουμέρκων ημεδαπός, για παράβαση των νόμων περί αμμοληψίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς διαπιστώθηκε να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό, έμφορτο με αμμοχάλικο.

Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Ιωάννη Μπίλη

 


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την προσθήκη του ποδοσφαιριστή Ιωάννη Μπίλη στην ομάδα μας

Ο Ιωάννης είναι παιδί από το χωριό μας και αγωνιζόταν στις υποδομές της Θύελλας Ελεούσας, είναι 15 ετών και αγωνίζεται στις πτέρυγες.

Καλώς ήρθες KESKIN!

Άρτα: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού που απέσπασε 2.000 ευρώ και τιμαλφή από ηλικιωμένη μέσω τηλεφωνικής απάτης

 


Απέσπασε 2.000 ευρώ και τιμαλφή από ηλικιωμένη, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της, που δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία και με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης, που έλαβε χώρα την 4-9-2024 στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος συνεργός τού κατηγορούμενου τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη παριστάνοντας τον αστυνομικό και της ζήτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της, η οποία δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η ηλικιωμένη πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και παρέδωσε καθ’ υπόδειξή του στον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που είχε διαθέσιμο, καθώς και χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αλλοδαπού υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

83χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του σε οικισμό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

 


Ένας 83χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του σε οικισμό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινότητα.

Ο ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος από συγγενικό του πρόσωπο, προκαλώντας σοκ στους οικείους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απομονωμένος στον εαυτό του.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η οποία διεξήγαγε έρευνα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για αυτοχειρία.

Τα αίτια που τον οδήγησαν στην τραγική πράξη παραμένουν άγνωστα.

Ιωάννινα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για κακοποίηση ζώων

 


Κατηγορείται ότι είχε εγκαταλείψει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών και κλεισμένα μέσα σε σακούλες 4 νεογέννητες γάτες

Ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, ο άνδρας κατηγορείται ότι την 21/5/2024 είχε εγκαταλείψει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών σε περιοχή των Ιωαννίνων τέσσερις νεογέννητες γάτες, τις οποίες είχε τοποθετήσεις μέσα σε δύο πλαστικές σακούλες, τη μία μέσα στην άλλη, σφιχτά δεμένες και τυλιγμένες με εσάρπα.

Τα παραπάνω ζώα συντροφιάς βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα από διερχόμενη από το σημείο, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία και με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, για την φροντίδα και φύλαξή τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής

Κυριακή 15-09-2024:

Α) Από ώρα 07:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Κατσικά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και παρόδους, προς αγροτοσχολή και S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, προς Γεωργική και Γαλακτοκομική Σχολή, πέριξ ιχθυογεννητικού σταθμού, περιοχή Ραφτανεϊκα Ανατολής, πέριξ νέου Γυμνασίου Ανατολής και περιοχή Βαθιά, πέριξ των επιχειρήσεων χοιροστάσιο Ζυγούρη – φυράματα πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού – μάρμαρα Μολφέτα – παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, περιοχή Βρυσούλας, Βοτανικός, Λασπότοπος.

Β) Από ώρα 07:30 π.μ. έως 08:00 π.μ. και από ώρα 12:00 μ.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα πέριξ επιχειρήσεων Μπετόν Μωυσιάδη – NISSAN Γιάννα Καλλή – συνεργείου αυτοκινήτων Ζιάκκα – πτηνοτροφείου Μπούση-Παππά.

Γ) Από ώρα 08:00 πμ έως 12:00 μμ στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή πέριξ επιχείρησης Αφοί Τσινάβου.

Δ) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 08:30 π.μ. και από ώρα 11:30 π.μ. έως 12:00 μμ στις παρακάτω περιοχές:

Επιχειρήσεις και οι οικίες αριστερά και δεξιά της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών από το ύψος του PRAKTIKER στην έξοδο προς Αθήνα, πέριξ λυκείου Κατσικάς, πέριξ ΚΤΕΟ Κατσικάς, πέριξ αντλιοστασίου Μπάφρας, πέριξ πρώην εργοστασίου επίπλων Σεπετά στην Μπάφρα, πέριξ πτηνοτροφείου Γεωργιάδη και χοιροστασίου Αλεξίου στην Μπάφρα, Νεοκαισάρεια, Κολονιάτι, επιχείρηση Καψιώχα και CEZARIA, Μπιζανί, Μολυβαδιά, επιχείρηση ΜΙΝΕΡΒΑ και Μπετόν Τζίμας στο Επισκοπικό, Αβγό, Κρυφοβό, Ραβένια, Μυροδάφνη, Πεστά, Βαρλαάμ, Αγ. Τριάδα, Σκλίβανη, Τέροβο, Χάνι Τερόβου, Ραψαίοι, οικ. Πέντε Πηγάδια Κλεισούρας, Πέρδικα, Μελιά, Βουλιάστα, Μουσιωτίτσα, Θεριακήσι, Κοπάνη, Βαριάδες, Πεντόλακκος, Αχλαδέα, Γεωργάνοι, Δερβίζιανα, Σμυρτιά, Λίππα, Άρδοση, Μπεστιά, Λιβιάχοβο, Ζωτικό, Σιστρούνι, Ρωμανό, Παλαιοχώρι Μπότσαρη, Αλεποχώρι Μπότσαρη.

Ε) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στις οδούς Δωδώνης 149-153, Σάββα Νικολάου 5-27, Πάφου, Φιλιππιάδος, Νάξου 3-22, Παξών, Κέρκυρας και παρόδους αυτών, πέριξ Γυμνασίου Βελισσαρίου και 2ο εσπερινό ΕΠΑΛ.

ΣΤ) Από ώρα 12:30 μ.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή πέριξ πτηνοτροφείου κ. Μπαλτογιάννη.

Ζ) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας από την Βουνοπλαγιά έως Νοσοκομείο Χατζηκώστακαι πέριξ αυτού, Καρδαμίτσια.

Δευτέρα 16-09-2024:

Α) Από ώρα 09:30 πμ έως 13:30 μμ στις παρακάτω περιοχές:

Τεράχιο, Μαυρόπουλο, Ζάβροχο, Κτίσματα, Χαραυγή, Τελωνείο Κακαβιάς, Στρατιωτικό φυλάκιο Κακαβιάς.

Τετάρτη 18-09-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Λαχαναγορά Σταυρακίου, Μάρμαρα, Ολυμπιάδα Μαρμάρων, Κόντσικα πέριξ πτηνοτροφείων κ. Πρέντζα – κ. Κασιούμη, και πέριξ ΦΒ σταθμών στην ευρύτερη περιοχή των Μαρμάρων.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το Ψηφιακό Φροντιστήριο

 


Ξεκινάει για τους μαθητές της Γ’ λυκείου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ένα «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων», όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται συνολικά στους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου.

Στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες.

Από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, το οποίο αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για το Ψηφιακό Σχολείο, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με στόχο την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις τάξεις του σχολείου.

ΕΜΥ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη  δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιπεφυκίτιδα: Πότε είναι απαραίτητα τα αντιβιοτικά;

 


Στους περισσότερους ασθενείς με οξεία επιπεφυκίτιδα χορηγούνται αντιβιοτικά κολλύρια ή αλοιφές, που όμως δεν επιταχύνουν την ανάρρωσή τους, ενώ μπορεί να είναι και επιζήμια, σύμφωνα με ολοένα περισσότερες μελέτες.

Η πιο πρόσφατη από αυτές δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο ιατρικό περιοδικό JAMA Ophthalmology. Πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 48.000 παιδιά ηλικίας 1-17 ετών με οξεία επιπεφυκίτιδα από τις ΗΠΑ. Στο 69% των περιπτώσεων  τα παιδιά έλαβαν τοπική αντιβιοτική θεραπεία.

Οι γιατροί είχαν περισσότερες πιθανότητες να τη χορηγήσουν όταν έβλεπαν τους ασθενείς στα ιατρεία τους (χορήγηση στο 72% των ασθενών), συγκριτικά με την εξέταση στα επείγοντα περιστατικά των  νοσοκομείων (57%) και σε οφθαλμολογικές κλινικές (34% των ασθενών).

Ανεξάρτητα όμως από τη χρήση ή όχι τοπικής αντιβιοτικής θεραπείας, το ποσοστό των παιδιών που επέστρεψαν για επανέλεγχο στους γιατρούς ήταν πολύ μικρό, 4% των περιστατικών, γεγονός που σημαίνει ότι η μη χορήγηση των φαρμάκων δεν αύξησε τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, ούτε παρέτεινε τη λοίμωξη των ματιών.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα επιδότηση ανακαίνισης σπιτιού ύψους 8.000 ευρώ με 2 όρους από το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

 


Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος, ανακοίνωσε δύο σημαντικές αλλαγές για επιδότηση ανακαίνισης στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

Η πρώτη αλλαγή αφορά την αύξηση της επιδότησης, η οποία πλέον ανέρχεται στο 60% (8.000 ευρώ). Το πρόγραμμα έχει δύο όρους: Πρώτον, το ακίνητο να δοθεί στη συνέχεια για ανακαίνιση και δεύτερον, το ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό που μπορεί να ξοδέψει ο ιδιοκτήτης για την ανακαίνιση είναι 13.000 ευρώ (ήταν 10.000).

«Είναι κάτι το οποίο είχε ζητηθεί», σχολίασε η υπουργός.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα κριτήρια του προγράμματος παραμένουν αμετάβλητα.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη, οι όροι αφορούν την επικαρπία ή κυριότητα του ακινήτου, το οικογενειακό εισόδημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ και την έκταση του ακινήτου που πρέπει να είναι έως 100 τ.μ.

Αναλυτικά οι αλλαγές

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» προσφέρει στους ιδιοκτήτες, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια, τη δυνατότητα να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους με σκοπό την ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά, μέσω της επιδότησης για την αναβάθμισή τους.

Περίπου 12.500 κενές κατοικίες αναμένεται να ενταχθούν στη δράση, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους ακολουθήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγούνται τα νέα ενισχυμένα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

 


Την ενίσχυση των τριών βασικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από 1ης Ιανουαρίου 2025 αλλά με την εισαγωγή κριτηρίων κινητής και ακίνητης περιουσίας ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ για το Δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας.

Τα κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων θα «κλειδώσουν» στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστούν αμέσως μετά.

Με τους περιουσιακούς «κόφτες» πολλοί που λαμβάνουν σήμερα τα επιδόματα θα τα χάσουν, με την υπουργό να τονίζει ότι στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή των επιδομάτων και η ενίσχυση όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσον αφορά τα βασικά επιδόματα, ανακοινώθηκε ότι:

Αυξάνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από 216 ευρώ σε 250 ευρώ και 75 ευρώ (από 50 ευρώ) για κάθε παιδί. Παράλληλα, προσαυξάνονται αναλόγως τα εισοδηματικά όρια.

Αυξάνεται το επίδομα στέγασης από 70 ευρώ σε 125 ευρώ και 75 ευρώ, αναλόγως της εισοδηματικής κλίμακας, πλέον αύξησης 30% για κάθε τέκνο, αλλά με στοχευμένα κριτήρια.

Επίδομα παιδιού

Στο επίδομα παιδιού:

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων

 


Στις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 34, 27 και 37 ετών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο 34χρονος εντοπίστηκε να κατέχει και να επιδεικνύει ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου ατόμου, ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν και παρουσίασαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη αναχώρηση προς το εξωτερικό.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Θανάσιμος τραυματισμός 52χρονης ημεδαπής στο 57ο χλμ της Εγνατίας Οδού

 


Σήμερα και περί ώρα 09:20΄, στο 57ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 52χρονη ημεδαπή, στο οποίο επέβαινε και 18χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε μεταλλικά προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακολούθως σε στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη.

Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μετάθεση της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής των Πρωταλημάτων Α', Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

 


Η τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ενημερώνει την μετάθεση της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής των Πρωταθλημάτων Α', Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 21-22/09/2024, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την έκδοση τέλεση αγώνων.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία (Ύψωσης τον τιμίου και ζωοποιού Σταυρού)

 


Θεία λειτουργία (Ύψωσης τον τιμίου και ζωοποιού Σταυρού) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Γιάννινα: Συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

 


Συνελήφθη σήμερα (14-9-2024) μετά τα μεσάνυχτα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε προμηθεύσει νωρίτερα τον δεύτερο ημεδαπό με μικροποσότητα κοκαΐνης (0,7 γραμμάρια), η οποία βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·   3 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων,

·   συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,3 γραμμαρίων,

·  χρηματικό ποσό 1.550 ευρώ και

·  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος)

 


Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος)

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αναβολή της έναρξης του κυπέλλου ερασιτεχνών

 


Η τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ενημερώνει την αναβολή της έναρξης της 1ης Αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Τετάρτη 18/09/2024 και ορίζει νέα ημερομηνία την Τετάρτη 25/09/2024, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την έκδοση τέλεση αγώνων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (16-22/09/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  16/09/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι         18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα        08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  18/09/2024         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι         18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    19/09/2024         

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       20/09/2024         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρ          18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   22/09/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι       18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  16/09/2024         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό     

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  18/09/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    19/09/2024

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       20/09/2024

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  21/09/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι       08:00 – 13:00

Accelerate Greece: Τρεις ελληνικές startups θα ταξιδέψουν στο Τορόντο

 


Η The Hellenic Initiative Canada, σε συνεργασία με την The Hellenic Initiative και την Ergo Capital, ανακοινώνει τις επιχειρηματικές ομάδες που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα «Accelerate Greece», το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο, ξεκινώντας στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης καινοτόμων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

Μέσα από εντατικά εργαστήρια, εξειδικευμένη εκπαίδευση, mentoring από στρατηγικούς συμβούλους και δικτύωση με επενδυτές, το πρόγραμμα εξοπλίζει τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να επιτύχουν στον κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της τοποθεσίας του στο Τορόντο, οι συμμετέχουσες νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στο Elevate Festival, τη μεγαλύτερη εκδήλωση τεχνολογίας και καινοτομίας του Καναδά.

Το Accelerate Greece θα φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των startups και προάγει την καινοτομία. Η The Hellenic Initiative Canada και η The Hellenic Initiative θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στον Καναδά για τις επιλεγμένες startups, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.