Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή Miguel Adedayo Azeez Beloso

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή Miguel Adedayo Azeez Beloso.

Ο Miguel Azeez γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2002 και από την ηλικία των 5 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Άρσεναλ. Με την Under18 της Άρσεναλ μέτρησε 33 συμμετοχές πετυχαίνοντας επτά γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. Έχοντας εντυπωσιάσει στις αναπτυξιακές ομάδες των «κανονιέρηδων», τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2020 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ στη νίκη της ομάδας του στο πλαίσιο του UEFA Europa League κόντρα στην ιρλανδική Ντάνταλκ.

Την ίδια ώρα οι εμφανίσεις με τους μικρούς της Αρσεναλ αναγκάζουν τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Αγγλίας να τον καλέσουν στις μικρές εθνικές των «λιονταριών» ξεκινώντας από την Under16 φτάνοντας μέχρι την Under20 δείγμα του ταλέντου του.

Το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε με την μορφή δανεισμού στην Πόρτσμουθ με την οποία είχε δέκα συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ, πριν η Άρσεναλ διακόψει τον δανεισμό του επαναφέροντας τον στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2022.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Miguel Azeez αποφάσισε να αποχωρήσει από το Νησί και να μετακομίσει νότια στην Ισπανία και στην UD Ibiza στην Segunda División. Στον ισπανικό σύλλογο αγωνίστηκε 11 φορές για να επιστρέψει ξανά στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2023 για να δοθεί δανεικός στην Wigan Athletic ομάδα της Championship μέχρι το τέλος της σεζόν την φανέλα της οποίας φόρεσε σε δύο παιχνίδια.

Το καλοκαίρι του 2023 και μετά από 16 χρόνια στις ακαδημίες της Άρσεναλ έχοντας καταγράψει παράλληλα επιπλέον 38 συμμετοχές με την Under21 των Λονδρέζων οι οποίες συνδυάστηκαν με πέντε γκολ και τρεις ασίστ αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά υπογράφοντας στην ισπανική Club Deportivo Atlético Baleares. Στον ισπανικό σύλλογο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο Miguel Azeez είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας όπου μετράει 30 συμμετοχές και τρία γκολ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται μόνο επιτυχίες!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/ 

ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα κατάρτισης με «μπόνους» έως 1.000 ευρώ

 


Η ΔΥΠΑ ετοιμάζει μέχρι τέλος του έτους νέα προγράμματα για δεκάδες χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αξιοποιώντας ένα 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2025 θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν 500.000 εργαζόμενοι και άνεργοι σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Τους επόμενους μήνες και έως το τέλος του 2024 θα ακολουθήσουν:

- Η χορήγηση ψηφιακού και πράσινου πιστοποιητικού για 30.000 ανέργους. Πρόκειται για δράσεις κατάρτισης τουλάχιστον 30.000 ανέργων με πιστοποίηση από εταιρεία πληροφορικής διεθνούς κύρους ή πανεπιστήμιο, 12μηνης ισχύος, σε θέματα πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων από μία βάση δεδομένων 1.500 διαφορετικών προγραμμάτων, διαδικτυακά.

Αντικείμενο Κατάρτισης στις «Πράσινες» Δεξιότητες: Στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση πόρων προς την αειφόρο ανάπτυξη, Σχέδια δράσης, επιχειρηματικά σχέδια και διοίκηση επιχειρησιακών μονάδων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, Περιβαλλοντική Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Διακυβέρνηση, Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Υιοθέτηση Ψηφιακών Τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα, Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων για τον Μετασχηματισμό του Κτηριακού Τομέα σε Μηδενικού Ενεργειακού Αποτυπώματος, Γεωπληροφορική και ψηφιακές γεωχωρικές τεχνολογίες στην άσκηση της γεωργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος, Αμπελουργία εγκατάσταση και διαχείριση αμπελώνα, Έξυπνες και αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση, Κυκλική Οικονομία, Περιβαλλοντική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Διαχείριση Αποβλήτων.

Ο Ηλίας Πέτρου στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

 

Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Ηλία Πέτρου.

Ο Ηλίας είναι 27 ετών και αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα. Έρχεται στην ομάδα μας από τον ΑΟ Σταυρακίου, όπου αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια.

Ηλία καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου.

Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

ΠΗΓΗ:  https://www.kefalovrisofc.gr/

ΠΑΣ Γιάννινα: Απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Δούμα

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Δούμα.

Ο 21χρονος αμυντικός γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος στην Κ17 της ομάδας με την οποία έφτασε στον τελικό του Final Four του πρωταθλήματος το 2020.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ιανουάριο του 2022 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Τον Φεβρουάριο του 2022 ήρθε η ώρα της δικαίωσης και κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Τον Ιανουάριο του 2023 παραχωρήθηκε δανεικός στον ΠΑΟ Ρουφ, για να ακολουθήσει την περσινή σεζόν ο Παλλαυρεωτικός.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/  

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπή χρημάτων από επιβάτη λεωφορείου

 


Συνελήφθησαν χθες (30-08-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ημεδαπές κατηγορούνται ότι νωρίτερα, επιβαίνουσες σε λεωφορείο, αφαίρεσαν από τσάντα άλλου επιβάτη φάκελο, που περιείχε χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ, εκμεταλλευόμενες ολιγόλεπτη απουσία του κατά τη διάρκεια στάσης του λεωφορείου.

Στην κατοχή μιας εκ των κατηγορούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε κομμένο τμήμα του φακέλου που περιείχε τα χρήματα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την περίοδο 2 έως 6 Σεπτεμβρίου


Το ποσό των 69.291.040 ευρώ θα καταβληθούν σε 74.084 δικαιούχους, κατά την περίοδο 2 έως 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, από τον e-ΕΦΚΑ:

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 309.483 ευρώ σε 433 δικαιούχους για παροχές τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 13.481.557 ευρώ σε 27.761 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 17.300.000 ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Επίσης, από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

16.000.000 ευρώ σε 27.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

18.000.000 ευρώ ευρώ σε 17.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

3.500.000 ευρώ σε 40 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα

 


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες χτες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατηγού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος οδηγός ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συνεπιβάτη έναν 21χρονο αλλοδαπό, μετέφερε δύο (02) αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό τη παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (2-8/09/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (2 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/09/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 03/09/2024

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/09/2024

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    05/09/2024         

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       06/09/2024         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/09/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/09/2024

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό     

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 03/09/2024      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/09/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    05/09/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       06/09/2024

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/09/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι       08:00 – 13:00

Χρόνιος Πόνος: Πώς να τον διαχειριστείτε

 

Σε συχνό και δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται στις μέρες μας ο χρόνιος πόνος, μια κατάσταση που αποτελεί αιτία αναπηρίας, με αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι στις αναπτυγμένες χώρες το 30% του πληθυσμού πάσχει από χρόνιο πόνο, με το ένα τρίτο να βιώνει επώδυνες κρίσεις καθημερινά για πολλά χρόνια.

Αυτό το είδος πόνου συχνά  υπερβαίνει τη σωματική δυσφορία, γίνεται έντονος ή ακόμα και ανυπόφορος, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται η επιρροή του σε διάφορες πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, της κινητικότητας, των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και των γνωστικών ικανοτήτων.

Η ανάγκη για τους πάσχοντες να ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να πονούν, κατέστησε επιτακτική την εύρεση νέων τρόπων αντιμετώπισης και σήμερα η έρευνα και η πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας έχει φέρει καρπούς.

 «Ο πόνος είναι ο μηχανισμός αυτοσυντήρησης του σώματος. Λειτουργεί ως προειδοποίηση ότι κάτι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί που χρήζει προσοχής. Είναι περίπλοκος και υποκειμενικός και γι’ αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα. Ανεξαρτήτως αιτίας, ταλαιπωρεί και επηρεάζει τους ανθρώπους συχνά σε σημείο που δεν μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους.

Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι ο αλγαισθητικός πόνος και ο μη αλγαισθητικός. Ο πρώτος προκαλείται από την ενεργοποίηση των αλγοϋποδοχέων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα που απελευθερώνονται από κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη. Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι πόνοι που προέρχονται από δυσλειτουργία ή βλάβη του περιφερικού ή του κεντρικού νευρικού συστήματος (νευροπαθητικός και συμπαθητικός πόνος).

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 3-9-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 9:30 στην 26η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (Διοικητήριο Π.Η., Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, β΄ όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου 2024 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2024 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έγκριση του προσωρινού πίνακα παρακατάθεσης και των σχετικών δαπανών για την αποζημίωση ακινήτων και επικείμενων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δρόμος παράκαμψης οικισμού Αρίστης Δήμου Ζαγορίου».

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (σε ισοζύγιο με το συμβατικό αντικείμενο – Υπερβατικός λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά (νυν Πωγωνίου), αναδόχου «ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε.».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας (Εικονίσματα) Μεγάλου Γαρδικίου», αναδόχου «ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας, αναδόχου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι 31-10-2024.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, για κλοπή τεσσάρων ρολογιών ύδρευσης

 


Ταυτοποιήθηκε, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της 25/8/2024, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από πολυκατοικία στην πόλη της Άρτας τέσσερα ρολόγια ύδρευσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Ανακοίνωση ίδρυσης της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου

 


Την Πέμπτη, 29/8/2024, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακοίνωσης στο ΓΕΜΗ της νεοσυσταθήσας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου. Στην ίδρυση του νομικού προσώπου, που έχει τη μορφή αστικού συνεταιρισμού, συμμετέχουν συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρεια Ηπείρου συνολικά είκοσι δύο (22) Οργανισμοί, εκ των οποίων: δώδεκα (12) Δήμοι, δύο (2) ΔΕΥΑ, ένας (1) Σύνδεσμος Ύδρευσης και έξι (6) ΟΕΒ της Περιφέρειας Ηπείρου. Είχε προηγηθεί η υπογραφή της πράξης ίδρυσης και του καταστατικού του νομικού προσώπου στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου, από τους εκπροσώπους των μελών στις 20/8/2024, σε συνέχεια των αποφάσεων των οικείων συλλογικών τους Οργάνων.

Επισημαίνεται πως στην ίδρυση της Ε.Κ.Π. Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν μόνο όσοι εκ των Οργανισμών διαβίβασαν τις αποφάσεις των οικείων συλλογικών τους οργάνων μέχρι τις 9/8/2024 διότι, βάσει νόμου, για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Απόλλων» ήταν επιτακτικό να ολοκληρωθεί η σύσταση της Ε.Κ.Π. έως τις 30/8/2024. Στην Ε.Κ.Π. Περιφέρειας Ηπείρου προβλέπεται εντός του Σεπτεμβρίου να συμμετάσχουν σχεδόν το σύνολο των δυνητικά ωφελούμενων Οργανισμών της Περιφέρειας, καθώς είναι ήδη σε διαδικασία ή έχουν ολοκληρώσει την έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Η εφαρμογή του προγράμματος «Απόλλων» για τους συμμετέχοντες εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους των Οργανισμών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πρόταση για ανάπλαση 3 πλατειών υπέβαλε ο Δήμος Πωγωνίου

 


Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση πλατειών Κοινοτήτων Αγίου Κοσμά, Αρετής και Βήσσανης υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πωγωνίου.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει τις τρεις Κοινότητες ευνοώντας παράλληλα την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων.

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία πλατειών που θα λειτουργούν ως χώροι συγκέντρωσης για αναψυχή και επικοινωνία των κατοίκων.

Στόχος της παρέμβασης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, κατάλληλης επιλογής υλικών αλλά και με επιλογή κατάλληλης φύτευσης, οι οποίες δεν θα αλλοιώνουν τη λειτουργία και τον χαρακτήρα του κοινοχρήστου χώρου.

Ο βασικός άξονας σχεδιασμού της συγκεκριμένης μελέτης είναι η σύνδεση των πλατειών με την αρχιτεκτονική των οικισμών.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 281.961,00€ με Φ.Π.Α. 24% και η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τα έτη 2023-2024, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Πέντε συλλήψεις για διαδοχικές κλοπές από καταστήματα σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή των Ιωαννίνων 5 ημεδαποί (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ανήλικος) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, που κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως είχαν αφαιρέσει διαδοχικά από τέσσερα παρακείμενα καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης και παιχνιδιών διάφορα προϊόντα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

Παρακάλαμος: Διακοπή ρεύματος, λόγω κοπής κλαδιών από τη ΔΕΗ

 


Ανακοίνωση

Αγαπητοί συγχωριανοί λόγω καθαρισμού τις ΔΕΗ σε κλαδιά θα έχουμε διακοπή ρεύματος

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Αντρέας

Δήμος Πωγωνίου: Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης και Προσληπτέων της ΣΟΧ 3/2024 για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου (έτους 2024-2025)

 


Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης και Προσληπτέων της ΣΟΧ 3/2024 για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου (έτους 2024-2025).

“Κοινό των Ηπειρωτών”: Απουσία μέτρων αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

 


Η Περιφερειακή παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” έχει αναδείξει το προηγούμενο διάστημα το θέμα της αιθαλομίχλης. Η αιθαλομίχλη αποτελεί καθημερινό πρόβλημα στα Ιωάννινα τους χειμωνιάτικους μήνες αποτελώντας έναν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η  ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα τον χειμώνα και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες είναι εξαιρετικά κακή και η χειρότερη σε όλη τη χώρα.

Κατόπιν αιτήματός μας τον Ιανουάριο του 2024 συζητήθηκε το ζήτημα στο Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη διαδικασία λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής που έγινε σε ειδική συνεδρίαση στις 30 Απριλίου του 2024

Στόχος των παρεμβάσεών μας ήταν και είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα έντονα προβλήματα που προκαλούνται από την αιθαλομίχλη στο κοινωνικό σύνολο, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και η ενεργειακή φτώχεια.

Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα απασχολεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς για αρκετά χρόνια.

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Ημερήσια γιορτή του κυνηγού στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μαρμάρων την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει ημερήσια γιορτή του κυνηγού στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μαρμάρων, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη της δράσης της ΕΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της δράσης της ΕΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου με στόχο την προβολή συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιήθηκαν στην περιοχή, διοργανώνονται στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Μέτσοβο τον περασμένο Ιούλιο, συνεχίζονται σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με συμμετοχικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν σημαντικά έργα ΕΣΠΑ που αλλάζουν την καθημερινότητά τους.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, πρώτος σταθμός η Πρέβεζα, όπου πολίτες όλων των ηλικιών θα γνωρίσουν το Μεγάλο Θέατρο Νικόπολης, μέσα από κυνήγι κρυμμένου θησαυρού / ξενάγηση, ενώ θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων.

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις «μεταφέρονται» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ξεκινώντας από τα Πράμαντα και με ενδιάμεση στάση τη διασταύρωση Σκλίβανη – Πηγάδια, κάθε λάτρης της μοτοσικλέτας, θα γνωρίσει το νέο δρόμο Πηγάδια-Τέροβο.

Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, σειρά έχει η Άρτα με «Το Μικρότερο Θεατρικό Έργο στο Μικρότερο Αρχαίο Θέατρο».  Μικροί και μεγάλοι, θα ανακαλύψουν μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, την ιστορία του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας, ενώ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τοπικό συγκρότημα.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες καλούνται να γνωρίσουν το Αστικό Δασύλλιο Ηγουμενίτσας. Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ειδικές κατασκευές θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν παιχνίδια δράσης και φυσικής αντοχής. Μόλις νυχτώσει, θα ακολουθήσει παρατήρηση άστρων από… ψηλά.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου πάμε για… ορθοπεταλιές στη  Λεωφόρο Σταύρου Νιάρχου. Όσοι αγαπούν το ποδήλατο, θα διασχίσουν με τα ποδήλατά τους το νέο αυτοκινητόδρομο / ποδηλατόδρομο, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Γλυκήδων, στο Κάστρο Ιωαννίνων, με μια διαδραστική, περιπατητική διαδρομή, έχοντας σημείο εκκίνησης την Νότια Πύλη του Κάστρου, κατεύθυνση στο Ίτς Καλέ και τελικό σταθμό τα Οθωμανικά Λουτρά. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τοπικό συγκρότημα.

Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου

 


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 10:00-14:00.

Τατουάζ: Συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου;

 

Τα τατουάζ είναι μια εντυπωσιακά όμορφη τέχνη και έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Τα υψηλότερα ποσοστά δερματοστιξίας παρατηρούνται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, σε ενήλικες κάτω των 40 ετών. Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 32% των Αμερικανών έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ και το 22% έχει πολλά. Εκτός από αισθητικούς σκοπούς, ένα ποσοστό ανθρώπων επιλέγουν να κάνουν τατουάζ ως ανάμνηση σημαντικών γεγονότων της ζωής, συναισθημάτων ή πεποιθήσεων.

Η εκτόξευση της δημοτικότητάς τους έχει οδηγήσει φορείς και ερευνητικά κέντρα σε όλον τον κόσμο να ασχοληθούν επισταμένα με την ασφάλειά τους και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία. Έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στο δέρμα. Μεταξύ αυτών είναι λοιμώξεις, ιώσεις, και καρκίνος.

 «Τα μελάνια των τατουάζ μπορεί να περιέχουν έως και 100 χημικές ουσίες. Κάποιες από αυτές έχουν ταξινομηθεί ως καρκινογόνες ή πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά φάρμακα και τα καλλυντικά, οι δοκιμές για την ασφαλή χρήση τους σε ανθρώπους ή ζώα δεν διενεργούνται πριν από την κυκλοφορία των μελανιών στην αγορά.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Δείτε αν κερδίσατε για την φορολοταρία Αυγούστου

 


Η συγκεκριμένη κλήρωση αφορά τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουλίου.

Έγινε η φορολοταρία Ιουλίου από την ΑΑΔΕ για τις αποδείξεις του προηγούμενου μήνα με έναν τυχερό να κερδίζει το πόσο των 50.000 ευρώ.

Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα με τις δημόσιες κληρώσεις και να δείτε τους τυχερούς που κερδίζουν έως και 50.000 ευρώ.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν από 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν από 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Για να δείτε τους τυχερούς λαχνούς:

https://www.aade.gr/exypiretisi-enimerosi/efarmogi/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

 


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, θα καταβληθούν σε 673.671 τα κοινωνικά επιδόματα του τρέχοντος μηνός, συνολικού ύψους 185.824.170 ευρώ, από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν:

- Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι 231.923 – 28.157.369 ευρώ

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: δικαιούχοι 186.365 –43.131.120 ευρώ

- Αναπηρικά: δικαιούχοι 188.248 – 82.970.357 ευρώ

Play Video

- Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: δικαιούχοι 593 – 175.785 ευρώ

- Επίδομα Ομογενών: δικαιούχοι 5469 – 192.481 ευρώ

- Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: δικαιούχοι 14.244 – 5.360.744 ευρώ

- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: δικαιούχοι 19.329 – 8.194.465 ευρώ

- Έξοδα Κηδείας: δικαιούχοι 85 – 67.341 ευρώ

- Επίδομα Γέννησης: δικαιούχοι 10.435 – 13.369.500 ευρώ

- Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: δικαιούχοι 6 – 2.400 ευρώ

- Κόκκινα Δάνεια: δικαιούχοι 2.231- 207.368 ευρώ

- Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: δικαιούχοι 11- 11.000 ευρώ

- Πρόγραμμα Γέφυρα: δικαιούχοι 17 – 5.368 ευρώ

- Ευάλωτοι οφειλέτες: δικαιούχοι 172 - 18.184 ευρώ

- Επίδομα Αναδοχής: δικαιούχοι 602 – 291.275 ευρώ

- Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: δικαιούχοι 1.290 –1.016.668 ευρώ

- Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: δικαιούχοι 12.651 – 2.652.745 ευρώ

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς μέχρι και το Σάββατο

 


Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς από σήμερα μέχρι και το Σάββατο.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ:

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο και θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (29-08-24) μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Α. Σήμερα Πέμπτη (29-08-24)

Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, κυρίως η Ήπειρος, η Στερεά (κυρίως στα δυτικά τμήματα), η Πελοπόννησος (δυτικά και κεντρικά τμήματα), η κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική).

Β. Αύριο Παρασκευή (30-08-24)

Τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία.

Γ. Μεθαύριο Σάββατο (31-08-24)

Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Πελοπόννησο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr ). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Σύμφωνα με το meteo τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τον νομό Θεσσαλονίκης και κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης 29/08.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 °C στα ηπειρωτικά και τους 31-34 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μερόπης Τζούφη για την απώλεια του Γιάννη Σαρμά

 


Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και συντρόφου Γιάννη Σαρμά. Ενός σπουδαίου και αξιόλογου συναδέλφου με ανιδιοτελή προσφορά πολύ υψηλού επιπέδου στους ασθενείς του, με άριστη συναδελφική συνεργασία, ευγένεια, γλυκύτητα και χιούμορ - ενός αληθινού ευπατρίδη στην ιατρική και στη ζωή.

Ενός μαχητή, αγαπημένου συντρόφου και γλυκύτατου πατέρα για τους δικούς του και τις κόρες του. Θα μας λείψει πολύ, αλλά περισσότερο στους δικούς του ανθρώπους και στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του τη Σοφία.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια προς όλους τους αγαπημένους του, με την πεποίθηση ότι η μνήμη της παρουσίας του θα παραμείνει ενεργή, τόσο στο χώρο της εργασίας του που με αυταπάρνηση υπηρέτησε όσο και στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας που υπήρξαμε φίλοι του και σύντροφοι του. Αιώνια η μνήμη του.

Μερόπη Τζούφη

βουλευτής Ιωαννίνων / Νέα Αριστερά

καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του νευρολόγου Γιάννη Σαρμά

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για το θάνατο του νευρολόγου Γιάννη Σαρμά.

Ο Γιάννης Σαρμάς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια την Ιατρική, την Αριστερά και το δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σοφία Μαραγκουδάκη, στα παιδιά τους και σε όλους τους δικούς τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

11 αλλαγές που φέρνει το πρώτο “κουδούνι” στα σχολεία

 


Οι 11 αλλαγές που θα βελτιώσουν τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή το προσεχές σχολικό έτος, το οποίο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχουμε σήμερα σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για να συζητήσουμε τις σημαντικές αλλαγές στα σχολεία μας ενόψει της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς. Αν έπρεπε να κάνω μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσω τις πολύ σημαντικές 11 αλλαγές, για τις οποίες ο Υπουργός και η Υφυπουργός θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες, θα τις χώριζα σε τρεις διακριτές κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά το ανθρώπινο δυναμικό: 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, οι οποίες προστίθενται στις 27.500 προσλήψεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει από το 2019.

Η πολιτική της κυβέρνησης υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια και αφορά τη σταδιακή αντικατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τακτικό προσωπικό, με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με προφανή οφέλη και για τους ίδιους αλλά και συνολικά για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο το Υπουργείο επενδύει πολύ είναι συνολικά ο τομέας της τεχνολογίας. Έχουν ήδη εγκατασταθεί 28.500 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία της χώρας μας, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου, και αναμένουμε την εγκατάσταση των υπολοίπων έως ότου να φτάσουμε στον αριθμό των 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ιωάννινα: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

 


Μια ακόμα συνεδρίαση της αστικής ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συντονίζει την αστική ομάδα εργασίας με θέμα το προσφυγικό στην περιοχή της Ηπείρου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Μαρκουλα και Στέφανος Σίντος, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αγνή Νακου, διεθνείς οργανισμοί (Δομ / Υπάτη αρμοστεία του ΟΗΕ) ΜΚΟ και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.

Στη διάρκειά της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για την σύμπραξη του Δήμου και της Περιφέρειας με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,9% η ανεργία τον Ιούλιο

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,9% για τον μήνα Ιούλιο του 2024.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2023, η ανεργία καταγράφηκε στο 11,1%, ενώ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 9,5% τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει κάτω από το 10% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

– Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.229.548 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 26.303 άτομα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 (0,6%), ενώ καταγράφηκε μείωση κατά 46.286 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (-1,1%).

– Οι άνεργοι ανήλθαν σε 465.167 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 62.204 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 (-11,8%) και αύξηση κατά 16.728 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (3,7%).

– Ο αριθμός των ατόμων κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, δηλαδή εκείνων που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθε σε 3.081.262, καταγράφοντας αύξηση κατά 11.693 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 (0,4%) και κατά 26.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (0,9%).

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινά ηπειρωτικά

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Πέμπτη 29 Αυγούστου αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινά ηπειρωτικά. Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα δυτικά της Κρήτης.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 31, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 18 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη  δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.