Οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η συνέλευση τελικώς θα διεξαχθεί, καθώς έξω από τα γραφεία διοίκησης της βιομηχανίας, που θα συγκεντρωθούν οι μέτοχοι, αναμένεται να υπάρξει κλοιός διαδηλωτών, οι οποίοι προετοιμάζουν δυναμική διαδήλωση διαμαρτυρίας κι αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαδικασία ίσως ματαιωθεί υπό το βάρος αντιδράσεων.
Η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ, κάτοχος του 67,77% των μετοχών της Δωδώνη, επιθυμεί, αντιθέτως, να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με την τροποποίηση σειράς άρθρων του καταστατικού και κυρίως με το επίμαχο άρθρο 8 που της κλείνει το δρόμο στα σχέδιά της. Το συγκεκριμένο άρθρο υποχρεώνει την Αγροτική Τράπεζα, εάν θελήσει να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας, να μεταβιβάσει τις μετοχές της στους υπόλοιπους συνεταιρισμούς–μετόχους, με τίμημα σαφώς υποδεέστερο από αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει αν προχωρήσει σε εκποίηση της συμμετοχής της μέσω διαγωνισμού. Άλλωστε πρόκειται για βιομηχανία «στολίδι» όχι μόνο για την Ήπειρο και το συνεταιριστικό κίνημα, αλλά για όλη την ελληνική οικονομία και δεν είναι τυχαίο ότι «πυκνώνουν» οι ανεπίσημες αναφορές ότι στην κούρσα για την απόκτησή της θα δώσουν παρών κολοσσοί του κλάδου, όπως η Arla και η Friesland.
Το εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολο είναι και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και με την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, ο οποίος έστειλε καθαρό μήνυμα στην ΑΤΕ ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η φυσιογνωμία της Δωδώνης. Το καταστατικό λέει ξεκάθαρα τι χαρακτήρα πρέπει να έχει».
Ο κ. Μπαλτογιάννης, ως επικεφαλής του δεύτερου τη τάξει μέτοχος της Δωδώνη, με ποσοστό 24,78%, είπε ακόμη ότι οποιαδήποτε αλλαγή του καταστατικού θα σημάνει «θανατική καταδίκη για τους κτηνοτρόφους και το εργοστάσιο», ενώ και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, Μιχάλης Τζήμας υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι η βιομηχανία πρέπει να διατηρήσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα και πως όποια αλλαγή στο καταστατικό «μας βρίσκει αντίθετους».