Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αποφάσεις Περιφερειάρχη για ένταξη πράξεων στα ΤΟΠΣΑ

Ένταξη στην αγορά εργασίας 100 νέων επιστημόνων, αγροτών και ανέργων των δήμων Ζαγορίου και Πωγωνίου.


Με τρεις αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», τρεις πράξεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης 305 συνολικά ατόμων.
Η πρώτη πράξη με τίτλο:...«Τοπικές δράσεις Ενίσχυσης Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς τομέα», με δικαιούχο την Α/Σ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, αποσκοπεί στην ένταξη στην αγορά εργασίας 100 ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και με την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της περιοχής.
Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 405.000 ευρώ.
Η δεύτερη πράξη με τίτλο: «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα νέων αποφοίτων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», με δικαιούχο την Α/Σ C.IN.E.EM.ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, έχει αντικείμενο την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 100 νέων επιστημόνων, αγροτών και ανέργων της περιοχής κυρίως των δήμων Ζαγορίου και Πωγωνίου.
Το σύνολο των ωφελουμένων θα απασχοληθεί στους κλάδους πράσινης οικονομίας, εναλλακτικού τουρισμού, νέων τεχνολογιών, πολιτισμού, ενώ 32 θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.
Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 410.000 ευρώ.
Η τρίτη πράξη με τίτλο: «Τοπικό σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο», με δικαιούχο την Α/Σ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, έχει στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης 105 νέων επιστημόνων (μηχανικών, δικηγόρων και οδοντιάτρων).
Από το σύνολο, οι 15 θα είναι κάτω των 25 ετών και οι 52 γυναίκες. Σκοπός του Σχεδίου Δράσης, είναι να διασφαλίσει στους ανωτέρω επιστήμονες, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ώστε μέσα από αυτές να καλύψουν το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.
Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 450.000 ευρώ.