Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Πωγώνι: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση των συνδυασμών για την «μάχη» της 8ης Οκτωβρίου 2023.   

Στο Δήμο Πωγωνίου συμφώνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι κατάφεραν να «συμπληρώσουν» ψηφοδέλτιο.

Την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος και ξανά υποψήφιος κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκος Χρήστος  και το ΚΚΕ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ροσιλόβαλη Δημήτρη.

 Όσο και αν διέδιδαν οι ίδιοι ή μέσω συνεργατών ότι το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών άλλα μαρτυρούν.

Μεγάλες δυσκολίες στην ανεύρεση ικανών υποψηφίων για να καλύψουν όλες τις τοπικές κοινότητες σε ένα δήμο που «σβήνει» μέρα με την μέρα.

Μπροστά στο κάλο του Πωγωνίου θα επιστρατευτούν «όλοι».

Αδέλφια, ξαδέρφια, σύζυγοι, πεθερές, πεθεροί, κουμπάροι, κάθε ηλικίας, αρκεί να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός.

Την τιμητική τους έχουν και οι διαρροές επί διαρροών … για «ονόματα» έκπληξη, για «μεταγραφές» που θα προκαλέσουν «σεισμό».

Οι κινήσεις δυο (από κεφαλοχώρι του Άνω Καλαμά η πρώτη και από ακριτική Κοινότητα η δεύτερη) κατά φαντασία υποψηφίων δημάρχων της τελευταίας στιγμής δεν είναι άξιες σχολιασμού.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και συγχρόνως αυριανοί «σωτήρες» του Πωγωνίου δίνουν τα ρέστα τους.

Τηλέφωνα, ραντεβού, υποσχέσεις, μεταγραφές, αποσπάσεις, δουλειές,  έχουν την τιμητική τους.

Σε αυτό τον αγώνα θα ήταν αφύσικο να μην δώσουν  τη δική τους μάχη … τα τοπικά blog.

Νέοι «δημοσιογράφοι-σχολιαστές-αναλυτές» άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δειλά-δειλά και  προσπαθούν να μας δώσουν «γραμμή».

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω γραφικούς σχολιαστές των ΜΜΕ (facebook) που όλο το προηγούμενο διάστημα σχολίαζαν τα πάντα, ξαφνικά «σίγησαν», λες και πέτυχαν την αποστολή τους.

Στα αρνητικά αυτής της εκλογικής αναμέτρησης η μείωση των δημοτικών συμβούλων σε 19, και η άρνηση νέων και ικανών συνδημοτών να ασχοληθούν με τα κοινά.

Καλή δύναμη σε όλους και ο θεός να ευλογεί το Πωγώνι!