Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζή περίπου (40) κιλά κάνναβης σε δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων

Αναζητείται ένας συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (07-11-2014) αργά το απόγευμα, σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας (32, 26 και 25 χρονών), για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας ομοεθνής συνεργός τους.
Συγκεκριμένα, χθες αργά το απόγευμα, αστυνομικοί, εντόπισαν σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, να μεταφέρουν πεζή ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ενώ ο τέταρτος διέφυγε και αναζητείται. Κατασχέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν (9) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (39) κιλών και (200) γραμμαρίων.
Σημειώνεται, ότι κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των δραστών, ο 25χρονος δράστης στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε από γκρεμό ύψους (6) μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Ιωάννινα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες (07-11-2014) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε συνεργείο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ιδιοκτησίας του 43χρονου, όπου βρέθηκε στην κατοχή του ένα τρέιλερ, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 19-10-2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Το τρέιλερ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο 43χρονος δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Ηπειρώτη μουσουργό Δημήτρη Δραγατάκη, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:30 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι

Metron Analysis: Προβάδισμα με 6,1% στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δίνει προβάδισμα 6,1% στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των έγκυρων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μειώνεται στο 4,6%.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 32,6%
ΝΔ: 26,5%
Ποτάμι 10,3%
Χρυσή Αυγή: 5,9%
ΚΚΕ 5,3%,
ΠΑΣΟΚ: 5,1%
ΑΝΕΛ: 4,8%
ΛΑΟΣ: 2,1%
Οικολόγοι: 1,7%
Άλλο κόμμα: 5,7%

Συνέντευξη τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, ώρα 11:00, επ' ευκαιρία της συναυλίας «Ήπειρος, ένας πολιτιστικός θησαυρός»

Πληροφορίες:
Γραμματεία της Π.Σ.Ε.: 2103243822 και
Έλενα Σηφάκη 6937056511 – 6970116383

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 35ης/06-11-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 06-11-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 35/06-11-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα:
1472. Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1473. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 4η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και έγκριση δαπανών.
1474. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-09-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Αρίστης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 52.000,00 με ΦΠΑ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής πρωταγωνιστεί και πάλι στο παρκέ μετά τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας Μπάσκετ της Κηφισιάς είναι φέτος ο διεθνής μπασκετμπολίστας  Δημήτρης Μαυροειδής, που επέστρεψε στο παρκέ πιο δυνατός , μετά από  θεραπεία  με αυτόλογα  βλαστοκύτταρα στο γόνατο του!
Χάρη στην πρωτοποριακή θεραπεία, που πλέον εφαρμόζεται και στη χώρα μας από τον διαπρεπή Ορθοπεδικό Χειρουργό και Αθλητίατρο Δρ Σταύρο Αλευρογιάννη  και την ομάδα του, ο διεθνής μπασκετμπολίστας επέστρεψε μετά από δίχρονη απουσία πιο δυνατός και με δίψα για νέες διακρίσεις.
«Πράγματι νιώθω πολύ δυνατός μετά την πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα  και θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον γιατρό μου τον Δρ Σταύρο  Αλευρογιάννη» αναφέρει ο διεθνής μπασκετμπολίστας-φοιτητής Ιατρικής-και προσθέτει.
«Η ιατρική στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς  και συγκεκριμένα στην θεραπεία των  αθλητικών κακώσεων με βλαστοκύτταρα, πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Έλληνες γιατροί ανταγωνίζονται επάξια από συναδέλφους τους από άλλες ανεπτυγμένες χώρες».
Ο διεθνής μπασκετμπολίστας είχε τραυματιστεί πριν από ένα και πλέον χρόνο στο γόνατο και είχε υποβληθεί σε θεραπεία με τις κλασσικές μεθόδους χωρίς όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

«Νιώθουμε υπερήφανοι που ο Δημήτρης πρωταγωνιστεί  και πάλι  στο παρκέ μετά την θεραπεία με βλαστοκύτταρα που τον υποβάλλαμε για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό τραυματισμό του» τονίζει  ο πρωτοπόρος Ορθοπεδικός Χειρουργός και ΑθλητίατροςΔρ Σταύρος Αλευρογιάννης.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΜΕ ΑΥΤΟΛΟΓΑ  ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
Μέχρι πρόσφατα στους τραυματισμούς των αθλητών γινόταν εφαρμογή των  κλασσικών μεθόδων  θεραπείας που όλοι γνωρίζουμε, φυσιοθεραπείες, αντιφλεγμονώδη, εγχύσεις ενζύμων, αιμοπεταλίων (PRP) και κορτιζόνης.
Τα τελευταία χρόνια όμως η εξέλιξη της επιστήμης ανέτρεψε τα δεδομένα με τις  σύγχρονες βιολογικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Οι πρωτοποριακές θεραπείες με βλαστοκύτταρα έχουν προκαλέσει πραγματική επανάσταση στο χρόνο της αποκατάστασης των τραυματισμών και στην ασφαλέστερη επανένταξη των αθλητών στο επίπεδο της  αθλητικής δραστηριότητας, που βρίσκονταν πριν από τον τραυματισμό.