Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 35ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ   0-0

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 7-3

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ 1-4

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-1

Κυριακή  2 Ιουνίου 2024

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 5-0

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-1

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  2-7

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 3-2

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 1-6

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα της Β΄ ερασιτεχνικής

1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 103

2.  Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 90

3.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 70

4.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 67

5.  Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ 62  

6.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  61 

7.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 60 

8.  Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 54  

9. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 49

10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 47   

11. ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  46    

12. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ  45 

13. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 44 

14. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 44

15. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 44 

16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 41

17.  Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 38 

18. ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 31

19. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  10

20.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4

Οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο

 


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε για τον Ιούνιο πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 11,898 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Η εταιρεία παρέχει τον επόμενο μήνα τη μεγαλύτερη έκπτωση (38%) που έχει δώσει έως τώρα.

Ως συνέπεια, απορροφά μεγάλο μέρος του άλματος που σημείωσε η χονδρεμπορική, η οποία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 35% σε μηνιαία βάση. Η τιμή του Ιουνίου είναι αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Μάιο (10,656 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 12,642 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Μάιο ήταν 11,736 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 9,976 λεπτά ανά kWh, από 7,866 λεπτά ανά kWh τον Μάιο.

Έρχεται το Σεπτέμβριο νέο διευρυμένο πρόγραμμα "Σπίτι μου"

 


Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το διευρυμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά το πρόγραμμα στέγασης θα είναι διευρυμένο και ως προς τα ηλικιακά κριτήρια - και όπως ανακοινώθηκε, θα καλύπτει και ζευγάρια 40 - 50 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων αφορούν δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι συνολικά 17 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Στην κυβέρνηση βασίζονται στο γεγονός ότι η πρώτη φάση του προγράμματος «Σπίτι μου», που αφορούσε αποκλειστικά νέα ζευγάρια, είχε μεγάλη επιτυχία.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους ωφελούμενους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία, ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (01-06-2024) το μεσημέρι στη Θεσπρωτία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα πριν την σύλληψή του προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με κυνηγετική καραμπίνα.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο περισελλέχθηκαν (14) κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου, ενώ στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα.

Αναμένεται μείωση στο βασικό επιτόκιο

 


Μετά από 14 μήνες που τα επιτόκια αυξήθηκαν 10 φορές σε επίπεδα – ρεκόρ και άλλους 9 μήνες που παρέμειναν αμετάβλητα στα επίπεδα αυτά, έφτασε η ώρα για τη μείωσή τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη (6.6.2024), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο 3,75% από 4% και το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 4,25% από 4,5%, σηματοδοτώντας την έναρξη του καθοδικού κύκλου τους.

Η μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης θα είναι η πρώτη μετά από σχεδόν μία 10ετία και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Τότε, το συγκεκριμένο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,20% από -0,10%, σε μία χρονιά που η ΕΚΤ εισήλθε στην περίοδο των αρνητικών επιτοκίων και λίγο μετά στην ποσοτική χαλάρωση για να αποφύγει το ενδεχόμενο αντιπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Η περίοδος αυτή είναι, βέβαια, πολύ μακρινή και πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί στο ορατό μέλλον.

Αυτό που μάλλον θα δούμε είναι τα επιτόκια της ΕΚΤ να μειώνονται σταδιακά έως και το δεύτερο εξάμηνο 2025, σε ένα επίπεδο της τάξης του 2% – 2,5%, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ και τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Συνελήφθη για κάψιμο ξηρών χόρτων στη Καστρίτσα Ιωαννίνων

 


Συνελήφθη σήμερα 02 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ιωαννίνων, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καστρίτσας του δήμου Ιωαννίνων, και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1250 €.

Ιωάννινα: Διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο «Τα ορεινά συστήματα για τις μέλισσες αποθετήριο βιοποικιλότητας για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου» στις 6 Ιουνίου, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Χώρου “Δ. Χατζής”

 


Το Εργαστήριο Βιογεωγραφίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) σας προσκαλούν σε διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Τα ορεινά συστήματα για τις μέλισσες αποθετήριο βιοποικιλότητας για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου»

Η θεωρητική κατάρτιση του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση που θα λάβουν χώρα στις 6 Ιουνίου 2024, 10:00-13:30, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Χώρου “Δ. Χατζής” (Ιωάννινα).

Το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2024, 09:30-15:00, σε φυσικό περιβάλλον για την υλοποίηση εργαστηρίου καταγραφής και αναγνώρισης των επικονιαστών και των φυτών σε ανθοφορία, ενώ η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (Ασπράγγελοι, Ζαγόρι).

Άρτα: Σύλληψη οδηγού υπό την επίδραση οινοπνεύματος, και επιπλέον οδηγούσε επικίνδυνα μοτοσικλέτα

 


Διαπιστώθηκε να παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη οδηγώντας μοτοσικλέτα υπό την επίδραση οινοπνεύματος,  ενώ επιχείρησε να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς

Συνελήφθη χθες (01-06-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί μοτοσικλέτα, παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, ενώ αγνόησε σήμα στάσης των αστυνομικών επιχειρώντας να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τη μοτοσικλέτα και ύστερα από αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ επιπλέον στερούνταν και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, που επιλήφθηκε της προανάκρισης, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. 

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για νέους με μισθό 830 ευρώ από την Τρίτη 4 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 εκτός απροόπτου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 25.000 ανέργων, νέων ηλικίας 18- 29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ.

Tο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μηνών και οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, λαμβάνοντας από τη ΔΥΠΑ τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ μηνιαίως και την αντίστοιχη αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ακόμη για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό

αναλογία δώρων εορτών

αναλογία επιδόματος αδείας

μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

Η δράση περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 άνεργων νέων και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοιχτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοιχτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου

 


Συνολικά 96.529.286 ευρώ θα καταβληθούν σε 106.596 δικαιούχους, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2024, θα καταβληθούν 12.800.000 ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- Στις 5 Ιουνίου, θα καταβληθούν 13.286.320 ευρώ σε 31.336 δικαιούχους για επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και για έξοδα κηδείας.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 350.000 ευρώ σε 450 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

- Στις 3 Ιουνίου, θα καταβληθούν 592.966 ευρώ σε 182 δικαιούχους για την πληρωμή αναδρομικών, λόγω αυξημένου επασφαλίστρου σε συνταξιούχους του τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 23 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, 22 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, 12 εκατ. ευρώ σε 140 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου», 1,5 εκατ. ευρώ σε 738 δικαιούχους του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» και 11 εκατ. ευρώ σε 10.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Τέλειο χαμόγελο: Πώς θα το αποκτήσετε;

 


Τη σημασία του τέλειου χαμόγελου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι διάσημοι που επενδύουν πολλά στην απόκτηση και τη διατήρησή του. Τα δόντια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κανείς σ΄ ένα πρόσωπο που χαμογελά και το χαμόγελο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή αλλά και στην ψυχοσωματική υγεία.
«Η πρόοδος στην οδοντιατρική είναι τέτοια ώστε όλοι πλέον, μπορούν να αποκτήσουν ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο», λέει
η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική και  εξηγεί ποιες συνήθειες και αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν πραγματικά να κάνουν “lifting” στο χαμόγελο.

1.Σωστή περιποίηση: Συνίσταται σε καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος και σε τακτικό καθαρισμό στο οδοντιατρείο όπου αφαιρούνται εκτός από την πέτρα και οι χρωστικές που συσσωρεύονται στα δόντια. Αν έχετε δόντια, χωρίς θεραπευτικά προβλήματα, ο καθαρισμός στο οδοντιατρείο πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες. Αν έχετε προβλήματα, η συχνότητα των επισκέψεων καθορίζεται από τον οδοντίατρό σας. Ο εξαμηνιαίος καθαρισμός και το καθημερινό βούρτσισμα αποτελούν προϋπόθεση για την πρόληψη της ουλίτιδας, η οποία είναι φλεγμονή των ούλων με αιμορραγία (στη διάρκεια του βουρτσίσματος ή αυτόματα). Η παραμελημένη ουλίτιδα έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη περιοδοντίτιδας, η οποία προκαλεί αιμορραγία αλλά και απώλεια οστού και πιθανή μετακίνηση των δοντιών. Στον εξαμηνιαίο επανέλεγχο γίνεται ταυτόχρονα διάγνωση τυχόν θεραπευτικών προβλημάτων, τα οποία πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα για την υγεία του στόματος και την διατήρηση ενός ωραίου χαμόγελου.

Tα HealthSpot του HHG στο δίκτυο των συνεργαζόμενων κέντρων της Εθνικής Ασφαλιστικής

 


Οι ασφαλισμένοι με Ομαδικό ασφαλιστήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής θα έχουν πρόσβαση στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot του Ομίλου HHG καθώς και σε Κλινικές του. 

Σε μια σημαντική συνεργασία προχώρησαν τα HealthSpot του Ομίλου Hellenic HealthCare Group (ΗΗG) με την Εθνική Ασφαλιστική καθώς εντάχθηκαν στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα της. Πλέον, οι ασφαλισμένοι με ομαδικό συμβόλαιο υγείας θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot, λαμβάνοντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας από άριστα καταρτισμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και με τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό, με το κύρος του μεγαλύτερου Ομίλου υγείας στην Ελλάδα.

Στο Δίκτυο των Διαγνωστικών Κέντρων HealthSpot σε Αττική, Μύκονο και Σαντορίνη, ανήκουν και τα Πlaton Δiagnosis που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, καθώς και τα Diagnosi Creta InterClinic στην Κρήτη. Εκτός από τα διαγνωστικά Κέντρα, οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση και στα  εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ίδιου Ομίλου Metropolitan Hospital, Mητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta InterClinic, City Hospital στην Καλαμάτα, τα οποία -για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων- αποτελούν μέρος του Δικτύου HealthSpot.

Για το Δίκτυο HealthSpot, η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την ενδυνάμωση μιας στρατηγικής σχέσης με την Εθνική Ασφαλιστική, ώστε ένα ευρύ μερίδιο ασφαλισμένων να επωφελείται από κορυφαίες υπηρεσίες υγείας. Άριστα καταρτισμένοι ιατροί, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, υπερσύγχρονες υποδομές και τεχνολογία αιχμής θα βρίσκονται πλέον στη διάθεση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής για κάθε ιατρική τους ανάγκη.