Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός τουρισμός 2024»

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για να κάνουν αιτήσεις οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός την περίοδο 2024 – 2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η υποβολή των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ θα γίνει βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ και δεν έχει σημασία ο χρόνος υποβολής της αίτησης για το τελικό αποτέλεσμα της, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την μοριοδότηση κάθε αιτήματος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός θα αρχίσει να «τρέχει» από την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στο «πλευρό» του Δήμου Πωγωνίου που διεκδικεί την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με ανοιχτή επιστολή του εκφράζει τη στήριξή του, στο Δήμο Πωγωνίου που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκδικεί την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου Γρηγόρη Μποντίνη και το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη αναφέρει:

«Με αφορμή την απόφαση που λάβατε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσετε την καθιέρωση του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Πωγωνίου, θέλω με την παρούσα επιστολή να εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να σας δηλώσω πως ενώνω και εγώ τη φωνή μου με το δίκαιο αίτημά σας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος υπερήλικης

 


Συνελήφθησαν χθες (02-06-2024) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία έλαβε χώρα προχθές (01-06-2024) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες προσέγγισαν υπερήλικη και αφού απέσπασαν την προσοχή της, αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ώρα 9:30

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την 05-06-2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30 στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (Διοικητήριο Π.Η., Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, β΄ όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου 2024 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2024 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 01-03-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 3ου Υποέργου «Αντικατάσταση αγωγών, εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», προϋπολογισμού € 820.000,00 με ΦΠΑ, της Πράξης, «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιά», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036163878 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Έγκριση του από 03-06-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ενίσχυση – προστασία της Γέφυρας Αράχθου στην Άρτα», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβαση στη Μονή Σέλτσου (Γ’ Φάση)», αναδόχου ΤΕΚΑΤ ΟΕ.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προστασία από κατολισθήσεις – πλημμυρικά φαινόμενα περιοχής Φράστα», αναδόχου «Fertilis Ε.Π.Ε.», μέχρι την 05-09-2024.

Συγχαρητήρια στην «ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ» για την άνοδό της στην Γ’ Εθνική κατηγορία

 


Συγχαρητήρια επιστολή στη Διοίκηση της «ΘΥΕΛΛΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ» απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει:

«Με αφορμή την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία θέλω να εκφράσω σε όλους τα θερμά μου συγχαρητήρια. Με την κατάκτηση αυτή επιβραβεύεται η προσπάθεια, ο κόπος, η επιμονή και ο άοκνος αγώνας όλων.

 Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση καθώς και τους φιλάθλους που με αγάπη στηρίζουν και εμψυχώνουν την ομάδα σε κάθε της προσπάθεια.

Εύχομαι καλή δύναμη και η παρουσία της «ΘΥΕΛΛΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ» στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να στεφθεί με επιτυχίες και διακρίσεις».

ΠΗΓΗ:  www.zitsa.gov.gr

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες

 


Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολίων και δράσεων, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες συνολικά 11 άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 10 ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, που συνελήφθησαν σε 8 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή – κατά περίπτωση –  μικροποσοτήτων και φυτών κάνναβης, μικροποσότητας ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

7 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός στα Ιωάννινα και

από ένας ημεδαπός σε Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Επιβολή προστίμου ύψους 1.171 ευρώ σε κάτοικο της Κοινότητας Δράμεσης

 


Την Δευτέρα ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Ηγουμενίτσας προχώρησαν στην επιβολή προστίμου ύψους 1.171 ευρώ σε κάτοικο της Κοινότητας Δράμεσης.

Όπως διαπιστώθηκε ο συγκεκριμένος είναι βάλει φωτιά για την καύση ξερών χόρτων σε υπαίθριο χώρο σταβλικών εγκαταστάσεων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό προς Άρματα – Δίστρατο

 


Σε εξέλιξη είναι από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024  εκτεταμένη κατολίσθηση στη θέση «Ασπροπόταμος» Αρμάτων, επί της 36ης επαρχιακής οδού που καταλήγει στο Δίστρατο Δήμου Κόνιτσας.   

Εξαιτίας του φαινομένου έχει διακοπεί και μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα. 

Για την εξέταση του φαινομένου έχει κληθεί η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών.

Για τη διακοπή της κυκλοφορίας έχουν ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων οι Αστυνομικές Αρχές και ο Δήμος Κόνιτσας.

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο Πύρρος»: Γιορτή προβατίνας, το Σάββατο 22 Ιουνίου

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο Πύρρος» διοργανώνει γιορτή προβατίνας, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, ώρα 21:00.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούνιο

 


Στα 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούνιο, από 10,656 το Μάιο, για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα λόγω αύξησης της χρηματιστηριακής τιμής της ενέργειας τον προηγούμενο μήνα.

Για κατανάλωση από 500 κιλοβατώρες και πάνω η τιμή διαμορφώνεται στα 12,642 λεπτά από 11,736.

Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι στα 9,976 λεπτά από 7,866.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Επισκέψεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και Έλενας Ακρίτα»

 


Ανακοινώνουμε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφθούν τα Ιωάννινα για επισκέψεις ,συναντήσεις και ομιλίες, διαδοχικά οι βουλευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Έλενα Ακρίτα. 

Είναι η πρώτη επίσκεψη και των δύο βουλευτών στην πόλη μας, εν όψει του κρίσιμου διακυβεύματος των προσεχών Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα την ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ θα βρίσκεται στα Ιωάννινα ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αγγειοχειρουργός ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα περιοδεύσει από τις 10.30 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στο Κ.Υ. Ιωαννίνων (πρώην Ι.Κ.Α.).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00, θα συναντηθεί με τους υγειονομικούς μέλη και φίλους του κόμματος στο προεκλογικό μας περίπτερο στην πλατεία.

Ρομποτική αντιμετώπιση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

 


Η ρομποτική χειρουργική αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη στη ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος. Η εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας έδωσε μοναδική ώθηση στην υπο-ειδικότητα αυτή της χειρουργικής, επιτρέποντας να αντιμετωπιστεί με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα ακόμη και η πιο σύνθετη μορφή κήλης.

Τι είναι η κήλη του κοιλιακού τοιχώματος;

«Η κήλη είναι μία από τις πιο γνωστές παθολογικές οντότητες, λόγω της μεγάλης συχνότητας εμφάνισής της», εξηγεί ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής,
Συνδιευθυντής στο Κέντρο Αριστείας Χειρουργικής Κηλών του Κοιλιακού Τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) στο Μetropolitan General και συνεχίζει: «Μια κήλη στο κοιλιακό τοίχωμα δημιουργείται όταν ένα ενδοκοιλιακό όργανο προβάλλει, “τρυπώντας” το κοιλιακό τοίχωμα, μέσω ενός αδύναμου σημείου του. Η προβολή αυτή είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική διόγκωση που αναγνωρίζεται στο δέρμα (εξόγκωμα). Η εμφάνιση της κήλης οφείλεται σε πολλές αιτίες», συμπληρώνει αναφέροντάς τες:

  • Άρση βάρους και έντονη σωματική δραστηριότητα
  • Βαριά χειρωνακτική εργασία
  • Έντονος βήχας
  • Δυσκοιλιότητα
  • Εγκυμοσύνη
  • Παχυσαρκία
  • Κάπνισμα

Ποια συμπτώματα προκαλεί μία κήλη στο κοιλιακό τοίχωμα;

«Τα συμπτώματα που συνοδεύουν μία κήλη του κοιλιακού τοιχώματος εξαρτώνται από τη θέση της και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Τα κυριότερα συμπτώματα που προκαλεί μια κήλη, είναι: