Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μήνυμα του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη


Ο προεκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλος του.
 Οι Ηπειρώτες στη διάρκειά του είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προτάσεις  και τις θέσεις της κάθε παράταξης, να κρίνουν συμπεριφορές, να διαπιστώσουν ποιον ή ποιους μπορούν να εμπιστευθούν για την επόμενη τετραετία.
Είχαν κυρίως την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να ενημερωθούν για το εύρος του  μεγάλου έργου που υλοποιεί και δρομολογεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες η Περιφερειακή Αρχή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου». Η παράταξη που έχει δώσει δείγματα για το ήθος, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά της.
Το έργο αυτό είμαστε βέβαιοι πως θα επιβραβευτεί την Κυριακή στις κάλπες.
Οι εκλογές της Κυριακής, όπως όλοι γνωρίζετε,  έχουν μια ιδιαιτερότητα: Η απλή αναλογική οδηγεί σε πολυδιάσπαση δυνάμεων, που είναι πιθανό να οδηγήσει Περιφέρειες και Δήμους σε ακυβερνησία. Μια πρόγευση πήραμε την προεκλογική περίοδο.

Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη στο Κεφαλόβρυσο

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης  «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κ. Ντότης Δημήτρης πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική ομιλία του το απόγευμα της  Παρασκευής  24 Μαΐου στο Κεφαλόβρυσο.

«Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»: Το ιστορικό Δελβινάκι απόψε ΜΙΛΗΣΕ!!!


Το ιστορικό Δελβινάκι απόψε ΜΙΛΗΣΕ!!!
Ένα ισχυρό ανατρεπτικό σκηνικό στο Δήμο Πωγωνίου διαμορφώθηκε σήμερα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην τελευταία ομιλία του Ιωάννη Νικόπουλου.

Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος από τα πολλά και θερμά χειροκροτήματα του κόσμου τόνισε:
"Με αίσθημα ευθύνης, εντιμότητα πάνω απ όλα, αξιοκρατία και τον πολίτη στο επίκεντρο, μαζί θα πάμε το Δήμο μας ένα βήμα μπροστά διαμορφώνοντας ένα καλύτερο "αύριο" για μας και τα παιδιά μας"
Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν ήταν αιχμηρές τις οποίες όμως με πυγμή, σθένος και ειλικρίνεια τις κάλυψε όλες.

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ"!!! είπε και έκλεισε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας.

Αυλαία από την Ηγουμενίτσα για το Σπύρο Ριζόπουλο


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου Περήφανοι Ξανά" συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της ΠΕ Θεσπρωτίας, συνεργάτες και φίλους επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα, το απόγευμα της Παρασκευής στην αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας.
Εκεί εκτός από τους δεκάδες πολίτες που συνάντησαν στους δρόμους της πόλης επισκέφθηκαν και τα προεκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Γιάννη Λώλου, Γιάννη Γόγολου και Θωμά Δημητρίου και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Ο Παρακάλαμος έδωσε το μήνυμα της νίκης από την πρώτη Κυριακή



Νίκη από την πρώτη Κυριακή!
Αυτό είναι το μήνυμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στην Τ.Κ. Παρακαλάμου με την οποία έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».
Η κατάμεστη αίθουσα και οι δεκάδες δημότες που δεν χωρούσαν μέσα, βροντοφώναξαν το νικηφόρο αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου.
Ο Κωνσταντίνος Καψάλης θα είναι και πάλι Δήμαρχος!
Η "Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου" θα συνεχίζει να διοικεί το Δήμο Πωγωνίου με την ίδια αποτελεσματικότητα, εργατικότητα και διαφάνεια!
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα την τιμήσουμε στο έπακρο!
Γραφείο Τύπου

Κουκουλάρης Στυλιανός: Ανοιχτή επιστολή προς απανταχού Πωγωνισίους


Αγαπητοί φίλοι, συγχωριανοί, Πωγωνίσιοι μοιράζομαι μαζί σας αυτές τις σκέψεις λίγο πριν τη λήξη και του φετινού προεκλογικού αγώνα.
Θέλω να κρατήσω ζωντανή την ανάμνηση φίλων σε κάθε χωριό που επισκεφτήκαμε, όλα όσα κουβεντιάσαμε, για όσα κάναμε, όσα θα γίνουν κι όσα σχεδιάζουμε.
Το αίσθημα της αγάπης και της αφοσίωσης στον τόπο μας και στη γη μας.
Το πως περήφανα μπορούμε να αντικρίζουμε από την άκρη της Ελλάδας γείτονες λαούς κι Ευρωπαίους.
Τα νέα παιδιά που δεν παραδίδουν τον τόπο στην καταδίκη της εγκατάλειψης.
Τους γέροντες που μας υποστηρίζουν με τη γνώση και την εμπειρία πιο δύσκολων εποχών.
Και να υποσχεθώ σε σας που είστε πιο κοντά μου αλλά και σε κάθε Πωγωνίσιο πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου, τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.
Θυμίζοντας του στίχους του ποιητή μας Γ Σεφέρη:
«Τ περισσότερα-σκάψε στν ίδιο τόπο ν τ βρες», ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους συνάντησα, όλους όσους παλεύουν για το Πωγώνι του αύριο από όποιο μετερίζι αποφασίσουν.
Από τη Δευτέρα το πρωί πάλι όλοι μαζί στον κοινό σκοπό για καλύτερη ζωή, καλύτερες μέρες, καλύτερο αύριο.

Στυλιανός Κουκουλάρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Πωγωνίου
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Στην φωτογραφία μερική άποψη της Πωγωνιανής.

Ο Στέφανος Φούσας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


Σε πραγματική έκφανση της δημοκρατίας εξελίχθηκε η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο κατάμεστο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου «Α. Παπανδρέου».
Τον Πρόεδρο της ΝΔ προλόγισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.
Στο -κατά κοινή ομολογία- εκδηλωτικό κοινό ο φωτογραφικό φακός εντόπισε και τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. 

Κοντά στην τρίτη ηλικία ο Ν. Κάτσιος - Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ του Δήμου


Στο πλευρό της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας συνδημοτών μας που έχει ανάγκη τη θαλπωρή και τη ζεστασιά όλων μας, τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Τόπος Αξιών» επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς, συνομίλησε με τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενους, άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν παρέλειψε να εξάρει το θεσμό των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και ταυτόχρονα να συγχαρεί το προσωπικό που προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Επίσκεψη του κ. Κωνσταντίνου Καψάλη στα Δολιανά


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης  Κωνσταντίνος  και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής  24 Μαΐου,  την Τ.Κ. Δολιανών.
Ο κ. Καψάλης θα ολοκληρώσει  τον προεκλογικό  αγώνα με ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Τ.Κ. Παρακαλάμου,  στις 8:30 μ.μ..

Νίκη από την πρώτη Κυριακή έδωσε στον Νικόλα Κάτσιο η Παραμυθιά


Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έστειλε η Παραμυθιά στην κεντρική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου. Η τελευταία ομιλία του Ν. Κάτσιου με την οποία έκλεισε ο μακρύς κύκλος των προεκλογικών του εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 έξω από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης «Τόπος Αξιών» και χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα, καθώς οι συνδημότες κατέκλυσαν το χώρο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου  ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους συνδημότες του μια ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή, ενώ στη συνέχεια απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας προς όλους πολίτες του δήμου ανέφερε ότι: «Αφουγκραζόμενος τις προτεραιότητες του τόπου και τις ανάγκες των πολιτών, είμαι έτοιμος από τον προσεχή Σεπτέμβριο να δώσω λύσεις χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εξαιρέσεις για όλους τους συνδημότες μας για να πάμε ενωμένοι, όλοι μαζί το δήμο Σουλίου μπροστά».

Περιοδεία Γιάννη Καραγιάννη και Λάζαρου Νάτση σε Δρόπολη και Αργυρόκαστρο


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 23/5 περιοδεία σε χωριά των Δήμων Δρόπολης και Αργυροκάστρου.
Στο πλαίσιο της περιοδείας συναντήθηκαν με Έλληνες ομογενείς από τα μειονοτικά χωριά της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ενημέρωσαν για τις θέσεις της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και για το ευρωψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».
Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και τον Δήμαρχο Δρόπολης.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης σε βάρος 61χρονου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Ο δράστης προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος κατάφερε να πείσει τον παθόντα να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των -5.200- ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού, για τουριστική επιχείρηση
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, περίπτωση απάτης σε βάρος 61χρονου ημεδαπού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, την 10-04-2019, ο 37χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με 61χρονο ημεδαπό και προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -5.200- ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού, για τουριστική επιχείρηση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Η Κόνιτσα τελευταίος σταθμός της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» σήμερα Παρασκευή, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατεία επισκέφθηκε την Κόνιτσα.
Εκεί, μεταξύ των άλλων, επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Νίκου Εξάρχου και Βασίλη Σπανού και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Παράλληλα, είχε μια σύντομη συνάντηση και με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής ψηφοδελτίου για την τοπική κοινότητα Μάκη Χατζηεφραιμίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία.

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Ανοιχτή επιστολή προς απανταχού Πωγωνίσιους


Φίλες και φίλοι,
Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντί σας αποφάσισα να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Κώστα Καψάλη με τον Συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όλα αυτά τα χρόνια εργάσθηκα με σθένος, ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οποία πρέπει να παραμερίζονται  προσωπικές φιλοδοξίες, ιδεολογικές  και κομματικές αγκυλώσεις.
Από όποια θέση κι αν κλήθηκα να υπηρετήσω τον Δήμο μας μέλημά μου ήταν πάντα το καλό του τόπου μας και η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Με μοναδικό σκοπό να συνεχίσω την προσπάθειά μου αυτή με εντιμότητα και αξιοπρέπεια και με τη δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά, απευθύνομαι στον καθένα από εσάς ξεχωριστά και σας καλώ να με τιμήσετε για ακόμη μια φορά με την ψήφο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΟΓΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Δ..Ε.  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Νίκη από την 1η Κυριακή για τον Κώστα Καψάλη


Οι δημότες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους

Καθαρή νίκη από την 1η Κυριακή δίνουν οι δημότες στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και στο έργο του ιδίου και των συνεργατών του.
Με βασικούς άξονες το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί και το δυναμικό ψηφοδέλτιο που έχει καταρτιστεί, η «Ενωτική Πρωτουλία Πωγωνίου» κέρδισε τις εντυπώσεις στη «μάχη» των εκλογών δημιουργώντας ισχυρές προϋποθέσεις νίκης στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.
Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Καψάλης και στελέχη της παράταξης επισκέφθηκαν κάθε γωνιά του Δήμου κάνοντας τον απολογισμό της τρέχουσας θητείας, παρουσιάζοντας το όραμά τους για τη νέα 4ετία και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα νίκης. Οι περιοδείες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και οι κεντρικές ομιλίες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων οδήγησαν στο βασικό συμπέρασμα της επικράτησης μετά την θετική ανταπόκριση εκατοντάδων δημοτών στο ανοιχτό κάλεσμα για συστράτευση στον κοινό αγώνα για το μέλλον του Πωγωνίου.
«Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη σας. Σταθήκαμε δίπλα σας κάνοντας τον απολογισμό της θητείας μας με τη γλώσσα της αλήθειας και με απτά αποτελέσματα. Για μας μιλούν οι πράξεις, μιλάει η εικόνα που έχουν σήμερα τα χωριά μας , μιλάτε όλοι εσείς που είδατε την καθημερινότητά σας να διευκολύνεται και το Δήμο μας να αναπτύσσεται και να διεκδικεί θέση στον τουριστικό χάρτη με στόχο την οικονομική πρόοδο» δήλωσε ο κ. Καψάλης και συνέχισε: «Σας γνωρίζω σχεδόν όλους με το μικρό σας όνομα και αυτή η δυνατή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας με γεμίζει ευθύνη για το αύριο. Θέλω να συνεχίζω να σας κοιτώ στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να καταστήσουμε το Πωγώνι μας ακόμη πιο δυνατό. Μαζί με τους συνεργάτες μου γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή αυτού του Δήμου γιατί εδώ ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Το Πωγώνι έχει αλλάξει με έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κάθε Τοπική Κοινότητα, σε κάθε σημείο του τόπου μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους. Ακούσαμε κάθε πρόταση και κάθε αίτημά σας γιατί είστε πολύτιμοι συνεργάτες στην κοινή προσπάθειά μας για ένα ανεπτυγμένο Πωγώνι» κατέληξε.
Ο κ. Καψάλης παρουσίασε στους δημότες το σημαντικό έργο που έχει ολοκληρωθεί ή συνεχίζει να υλοποιείται στο Δήμο και τους κάλεσε να δώσουν στην «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» καθαρή εντολή διοίκησης. «Οι δημότες γύρισαν, για μία ακόμη φορά, την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα. Έστειλαν μήνυμα νίκης, συστράτευσης και εμπιστοσύνης σε όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα. Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο διεκδικητικά για να βγάλουμε το Πωγώνι από την αφάνεια και να το καταστήσουμε πόλο τουριστικής έλξης και κέντρο πολιτισμού. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε τις ικανότητες, την εμπειρία και δε φοβόμαστε τα εμπόδια και τη σκληρή δουλειά. Θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο Πωγώνι και τους δημότες μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Πωγωνίου.

Γραφείο Τύπου

Μάτσιας Βασίλειος: Ανοιχτή επιστολή προς απανταχού Πωγωνίσιους


Αγαπητοί συνδημότες, 
με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού ζητώ και πάλι τη στήριξη σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Η διαδρομή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι γνωστή  και σας ευχαριστώ για τη εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.
Απευθύνομαι στον καθένα από εσάς ξεχωριστά και σας καλώ να με τιμήσετε για ακόμη μια φορά με την ψήφο σας για να μπορέσει η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» να συνεχίσει το πετυχημένο έργο της.
Σας ευχαριστώ.

Μάτσιας Βασίλειος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου
Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου

ΑΝΟΙΚΤΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ» ΣΠΥΡΟ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟ


Ο υποψήφιος (κατά φαντασία) Περιφερειάρχης Ηπείρου κος  (e) Σπύρος Ριζόπουλος, στην εκπομπή «ΒΗΜΑ για 2» της 23ης Μαΐου, στη διάρκεια συνέντευξης ερωτηθείς για την (γιαγιούλα) του βίντεο με το νισάφ Αλέκο, μίλησε για Καχριμανοφύλακες. 
Συγκεκριμένα για έναν χασάπη-ταβερνιάρη, ευεργετηθέντα από τον πατέρα του, που αντέδρασε και ειδοποίησε τον έναν εκ των τριών γιων της στην Αθήνα,  για την κατάντια του κ. Υφαντή, πρωτοκλάσατου στελέχους του κ. Ριζόπουλου (και μορφωμένου δασκάλου) για το επίμαχο βίντεο.
Βέβαια δεν είχε τα κότσια να μας ονομάσει. 
Έχουμε όμως ονοματεπώνυμο, είμαστε οι Αφοι Κακαράντζα, αντικείμενο εργασίας χασαποταβέρνα στους Κουκλιούς Πωγωνίου, που είναι και το χωριό της γιαγιούλας του βίντεο.
Το ερώτημα βέβαια που κυριαρχεί είναι γιατί δεν πήγαν στην μητέρα τους για να γυρίσουν το βίντεο, αλλά διέσυραν μια γιαγιά και βούηξε το χωριό μας και όλα τα περίχωρα. 
Μπορεί ο επικοινωνιολόγος κος (e) Ριζόπουλος να πέτυχε το σκοπό του (;;;) να έχει κάνει τα λαϊκ που ήθελε, αλλά στην κλειστή κοινωνία ενός μικρού χωριού που ζούμε υπάρχουν ακόμη ηθικές αξίες που είναι τρόπος ζωή για μας. Βέβαια για αυτόν και τους παρατρεχάμενους του είναι πολυτέλεια και περνάνε απαρατήρητες, αρκεί να πετύχουν το σκοπό τους.
Το σημαντικότερο όμως για μας που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι τα γεγονότα και η ουσία της υπόθεσης, τα οποία αποκρύφτηκαν επιμελώς από τον κο  (e) Ριζόπουλο και τον περίγυρο του.
Όταν ο γιός της γιαγιούλας του ζήτησε να κατέβει το βίντεο από αυτόν και τα φίλια ΜΜΕ γιατί διασυρόταν η μάνα του, ήλθε αντιμέτωπος με μια  απαράδεκτη συμπεριφορά.
 Το ιστορικό της γιαγιούλας έχει ως εξής.  
Η γιαγιούλα και ο θανών σύζυγός της την εποχή 1965-1975 (προ Καχριμάνη δηλαδή) είχαν πάει στην Αυστραλία με την οικογένειά τους. 
Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα και άλλα παιδιά εργάζονται στην Αθήνα από επιλογή τους (και αυτό προ Καχριμάνη) και ένας δραστηριοποιείται στα Γιάννενα (επίσης προ Καχριμάνη) έως και σήμερα και εξ όσων γνωρίζουμε ζουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους.
Για όλα αυτά ποιος έφταιγε; 
ΝΙΣΑΦΙ (στα τούρκικα), ΕΛΕΟΣ (στα Ελληνικά) κε (e) Ριζόπουλε.
Τώρα για το ότι έχουμε ευεργετηθεί από τον πατέρα σου, έχουμε να πούμε πως είσαι ο μόνος που κάνει προεκλογικό αγώνα με τη μνήμη του πατέρα του. Αν κάτι λέει αυτό. 
Πάντως δε νομίζουμε ότι είμαστε  κληρονόμοι στη διαθήκη που σας άφησε. Γιατί εκτός από  επισκέψεις ως πελάτη στο κρεοπωλείο μας,  άλλη επαφή δεν είχαμε και δεν σας  επιτρέπουμε να επιχειρείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις σε βάρος μας. 
Εκτός αν μπερδευτήκατε από τους πολλούς… ευεργετηθέντες (αλήθεια πώς;) από τον πατέρα σας που βάλατε στο συνδυασμό σας και συμπεριλάβατε κι εμάς κατά λάθος μέσα σε αυτούς.  
Διακρίναμε και μια ειρωνεία (;) ως προς τα επαγγέλματά μας. 
Εμείς κε (e) Ριζόπουλε, ζούμε 365 μέρες στο χωριό όλα μας τα χρόνια, δραστηριοποιούμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στο χωριό και δεν ήρθαμε ως αλεξιπτωτιστές όπως εσύ για έναν συγκεκριμένο σκοπό και ούτε ντρεπόμαστε για τις εργασίες μας.  
Η χασαποταβέρνα λειτουργεί από το  1950 και έως σήμερα πέρασαν τρεις γενιές της οικογένειάς μας, που τι διέπουν οι ίδιες κοινωνικές και ηθικές αρετές που σε συνάρτηση με τον επαγγελματισμό μας,  είναι η συνταγή της επιτυχίας μας.
Εσείς κε (e) Ριζόπουλε όχι στην Αμερική που πήγατε, αλλά και σε άλλον πλανήτη να πάτε αυτές τις αξίες δεν πρόκειται ποτέ να τις εμπεδώσετε.
Απόδειξη ο χειρισμός σας απέναντι σε αυτή τη γιαγιούλα, που είναι ο απόλυτος ξεπεσμός και αποδεικνύεις πόσο «τζάμπα μάγκας» είσαι τελικά.

Κουκλιοί 24 Μαΐου 2019
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

Βαγγέλης Ντούλες: Ανακρίσεις - φάρσα κατά μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για τρομοκρατία


Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στα Τίρανα, απηύθυνε την έντονη διαμαρτυρία για τις ανακρίσεις –ϕάρσα κατά των δεκάδων μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για τρομοκρατία. Η καταγγελία Ντούλε έχει ως εξής:
 «Τις τελευταίες μέρες η Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων καλεί δεκάδες πολίτες, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας υπό την ιδιότητα των ατόμων έναντι των οποίων διεξάγονται ανακρίσεις για το ποινικό αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 50 (τρομοκρατικές ενέργειες κατά των εκπροσώπων του κράτους και του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας είτε κατά άλλων ατόμων εξαιτίας της κρατικής ή κοινωνικής δράσης τους) και του άρθρου 13 του Ποινικού Κώδικα (Νόμος αρ. 5591 ημερομηνίας 15.06.1977, τροποποιημένου δια του Νόμου αρ. 6300 ημερομηνίας 27.03.1981), σε σχέση με την ποινική δίωξη αρ. 26 του έτους 2019.
Το περιεχόμενο, η μορϕή, καθώς και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ξυπνούν στη μνήμη όλων μας τον επαίσχυντο Φάκελο «LOTUS», εμπνεύσεως Γκαζιντέντε του 1994, το ανακριτικό πογκρόμ των εκατοντάδων μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τη Δίκη –ϕάρσα κατά των πέντε ηγετών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 
Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το παραισθησιογόνο δημιούργημα «LOTUS» κατέρρευσε στο Κοινοβούλιο, στο Δικαστήριο, στην εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, δεν μπορεί να αγνοήσουμε τα τραύματα που άϕησε πίσω στις γραμμές των μελών της ΕΕΜ, στην εικόνα της χωράς στο διεθνή στίβο και, ϕυσικά, στις σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους. Δεν πρέπει να
λησμονήσουμε ότι χρειάστηκε και η διαμεσολάβηση του Λευκού Οίκου μέσω ειδικού απεσταλμένου για τη διαλεύκανση της αλήθειας και την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Η ανακύκλωση αυτής της υπόθεσης υπηρετώντας ανάγκες καθημερινής πολιτικής κατανάλωσης περιέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άτομα και ομάδες, στο χώρο της πολιτικής και, δυστυχώς, και στη δικαιοσύνη που στοχεύουν να διατηρήσουν ζωντανά στερεότυπα και προκαταλήψεις – υπολείμματα του ολοκληρωτικού καθεστώτος έναντι των μελών της ΕΕΜ, να δημιουργήσουν κλίμα διώξεων κι ανασϕάλειας στις γραμμές της, να καλλιεργούν τεχνητά πνοή εθνικής αντιπαλότητας, πλήττοντας την αρμονική συμβίωση.
Η έκκλησή μας κινείται σε αντίθετη ροπή: την επανεξέταση των πολιτικών εγγύησης και σεβασμού των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την συμπλήρωση από πλευράς της κυβέρνησης  του εϕαρμοστικού νομικού καθεστώτος για το οποίο έχει υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκής Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά που, χωρίς κανένα λόγο, κωλυσιεργεί εδώ και άνω τους ενός χρόνου, την αύξηση των συστηματικών προσπαθειών για τη δημιουργία κοινής γνώμης ευρωπαϊκής πνοής σε σχέση με το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Ειδικά, απευθυνόμαστε στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν πρέπει να γίνεται μέρος των πολιτικών παιγνιδιών και να είναι θεσμικά πιο προσεχτική έναντι της γλώσσας και των πράξεων εθνικού παροξυσμού που εκδηλώνονται από μεμονωμένα άτομα έως και πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ, έναντι των οποίων μέχρι σήμερα έχει επιδείξει απαράδεκτη ανοχή».

Τίρανα, στις 24.05.2019