Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Επιτροπή του ΥΠΕΣ προτείνει στον σχετικό διάλογο που θα ακολουθήσει με τα κόμματα και τους φορείς

Με βασική μεταρρύθμιση την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παραδόθηκε επίσημα στον υπουργό Εσωτερικών η πρόταση της Επιτροπής, που συστάθηκε από το υπουργείο, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Tοπικής Aυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για ένα πόνημα 442 σελίδων, το οποίο αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης στον σχετικό διάλογο που θα ακολουθήσει με τα κόμματα και τους φορείς, ενώ το υπουργείο φιλοδοξεί έως τα μέσα του έτους οι αλλαγές να έχουν λάβει τη μορφή νομοθετήματος.
Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το υπουργείο είναι «ανοιχτό σε προτάσεις» αλλά ξεκαθάρισε ότι «ως κυβέρνηση κρατάμε το δικαίωμα να νομοθετούμε και θα κριθούμε γι’ αυτό».

Δημοτική βράδια με τους Μουκλιόμος στο Μαυρονόρο Πωγωνίου, το Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Μερόπη Τζούφη: Διευκρινίσεις για τη δήλωσή της για το ατύχημα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε αναφορικά με δήλωση της Μερόπης Τζούφη για το ατύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας η ίδια με ανακοίνωσή της σπεύδει να δώσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς ειπώθηκε. 
Συγκεκριμένα: 
"Προς αποκατάσταση της αλήθειας
Στο χθεσινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 (28-Φεβ-2017) τοποθετήθηκα τηλεφωνικά για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε μέρος στην Εθνική Οδό την προηγούμενη Κυριακή με αποτέλεσμα το θάνατο 4 ανθρώπων. Στο Δελτίο παρουσιάστηκε επιλεκτικά μέρος της τοποθέτησής μου, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις, αποτελώντας αφετηρία για δημοσιεύματα ανθρωποφαγικού τύπου σε διάφορα μέσα και social media. Παραθέτω την πλήρη συνομιλία προς αποκατάσταση της αλήθειας. Παράλληλα με τα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες των θυμάτων, επιμένω πως ο η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν πολιτικής αντιπαράθεσης, μήνυμα που πρέπει να λάβουν σοβαρά και τα μέσα ενημέρωσης του κοινού.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, για το ΜΕΓΑ θέμα των Δασικών Χαρτών, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Δεληγιώργη 7

Κανάλι Πρέβεζας: Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (01-03-2017) το μεσημέρι στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (30,4) γραμμαρίων.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ετήσια απολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 9:00 π.μ.

Αρ. Πρωτ.: 3074       Αθήνα 2-3-2017
Προς:  Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
 μέλη της Π.Σ.Ε.
Υπόψη Προέδρου
(Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ  ΤΑΚΤΙΚΗ   ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ομόφωνη απόφασή του στη τακτική συνεδρίαση της 28 Φεβρουαρίου 2017 και σύμφωνα με τα άρθρα 9,10,11 και 12 του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων – μελών της σε Τακτική  Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 9 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
    1. Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. 
    2. Προγραμματισμός δράσης επόμενου έτους
    3. Οικονομικός απολογισμός
    4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
    5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής  
       Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η προβλεπομένη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση άνευ άλλης πρόσκλησης θα επαναληφθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 π.μ.
στον ίδιο ως άνω τόπο, αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ,
(Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, τηλ.210-3243822),
(Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
  
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας


Γιώργος Δόσης        Κώστας Γαβριήλ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος των γονιών του 17χρονου δράστη
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου ημεδαπού.
Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος των γονιών του ανήλικου δράστη, ενός 40χρονου ημεδαπού και μίας 37χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 17χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μιχαλίτσι Πρέβεζας, που έγινε την 18-11-2016, όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 11,8 εκατ. ευρώ αύριο σε 7.379 αγρότες

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός, αποζημιώσεις ύψους 11.770.958 ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή 3 Μαρτίου, σε 7.379 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πότε είναι απαραίτητη η εγχείρηση

Περισσότεροι από δύο στους δέκα ενήλικες όλων των ηλικιών βασανίζονται καθημερινά από αίσθημα καψίματος πίσω από το στέρνο («καούρες»), καθώς παλινδρομεί προς τον λαιμό τους το περιεχόμενο του στομάχου τους.
Η κατάσταση αυτή, που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οφείλεται στη δυσλειτουργία ενός μυ που βρίσκεται στο κάτω μέρος του οισοφάγου και λειτουργεί σαν βαλβίδα μονής κατεύθυνσης.
Ο μυς αυτός είναι ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας και, όταν λειτουργεί φυσιολογικά, επιτρέπει τη μετακίνηση της τροφής μόνο προς το στομάχι. Όταν, όμως, δυσλειτουργεί, το φαγητό και τα οξέα του στομάχου μπορεί να κινηθούν προς τον οισοφάγο, με συνέπεια να εκδηλώνει ο ασθενής τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της παλινδρόμησης, δηλαδή «καούρες» και επιστροφή άπεπτων τροφών στο στόμα (αναγωγές).

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα για τους δασικούς χάρτες και οι επιπτώσεις τους στο http://www.tzourlakos.com/

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα για τους δασικούς χάρτες και οι επιπτώσεις τους στο http://www.tzourlakos.com/

Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, ανταμώνει και διασκεδάζει, τη Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο δημοτικό κέντρο «Άστρα», δίπλα στο θέατρο βράχων, στον Βύρωνα

Ανακοίνωση
Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα διοργανώνει  την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ώρα 12:30 το μεσημέρι, τον ετήσιο χορό της στο δημοτικό κέντρο «Άστρα» δίπλα στο θέατρο βράχων.
Η είσοδος είναι 15 € και περιλαμβάνει φαγητό και κρασί.
Την εκδήλωση πλαισιώνει ο Δημήτρης Κώτσικας με την κομπανία του όπου με τη μουσική τους θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.
Σας περιμένουμε!


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα

Δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων σχετικά με τα δημοσιεύματα για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων

Δεν γνωρίζουμε από πού αντλούν πληροφορίες ορισμένα ΜΜΕ, για τις διαδικασίες, αλλά και τα αποτελέσματα, αναφορικά με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο για μια σειρά Νοσοκομεία της χώρας και πολύ περισσότερο πως ανακαλύπτουν εμφυλίους ανάμεσα στα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μας.
Θέλουμε με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα να διευκρινίσουμε προς κάθε κατεύθυνση τα εξής
-Η διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων των διοικήσεων των Νοσοκομείων γίνεται μετά από υποβολή βιογραφικών και την εξέτασή τους από θεσμική επιτροπή για την τελική πρόταση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
-Σε αυτή την διαδικασία δεν υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση, πολύ περισσότερο οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τοποθετούν, ούτε διορίζουν, ούτε μοιράζουν πόστα και θέσεις όπως γινόταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

-Εμείς δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της διαδικασίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου.