Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Κώστας Αναστασίου-της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων», την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 π.μ.


Παρουσίαση του μυθιστορήματος  του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Κώστας Αναστασίου-της Μουσιωτίτσας των πυρών και των κυμάτων», την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 π.μ..

Νεκρός 60χρονος οδηγός φορτηγού σε τροχαίο στην γέφυρα της Πλάκας


Νεκρός ανασύρθηκε ένας 60χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με καταγωγή από τα Κεντρικά Τζουμέρκα, σήμερα το μεσημέρι, όταν το όχημα που οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Πραμάντων, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη κοντά στη γέφυρα της Πλάκας, πιθανότατα από μηχανική βλάβη στο σύστημα πέδησης.
Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων


Η Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων γίνεται βάσει των συμβάσεων  που έχουν υπογραφεί, μελετών και του διεθνούς διαγωνισμού που προηγήθηκε και πρέπει όλοι να τιμήσουν τις υπογραφές τους, ήταν συμπερασματικά  η θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σχετικά με τις προθέσεις Δημάρχων για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. «Για να αλλάξει η σύμβαση, δεν αλλάζει», ήταν η εκτίμησή του.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:
«Ήμασταν πρωτοπόροι» στην κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων, γιατί το 2019 σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία, όσοι Δήμοι δεν είχαν πετύχει το 50% σε ανακύκλωση, θα επιβαρύνονταν με  πρόστιμο, εξήγησε ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει πως έχοντας υπόψη αυτό το ενδεχόμενο,  «πρώτο μέλημά μας ήταν να μην  επιβαρυνθεί με πρόστιμο ο κόσμος».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στη συνδρομή και συμπαράσταση της Περιφέρειας στους Δήμους στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Εργοστασίου, υπογραμμίζοντας και τα εξής:
 «Η Περιφέρεια Ηπείρου στάθηκε πολύ σε αυτό το θέμα, πρωτοποριακά από όλη την Ελλάδα και για να μη δημιουργηθεί θέμα στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να γίνουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης βοήθησε  τους Δήμους.
Πρώτα- πρώτα τους βοηθήσαμε για τη μεταφορά του υπολείμματος από το Εργοστάσιο στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, με μια σύμβαση ύψους 1,5 εκ. ευρώ, που πληρώνονται από την Περιφέρεια.  

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Πυρκαγιά σε οικία


Πυρκαγιά ξέσπασε από αναμμένο τζάκι σήμερα το μεσημέρι  σε οικία στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν  υλικές ζημιές στην οικία. 

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα μέλους της οργάνωσης που αναζητείται

Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθη, σήμερα (24-01-2020) μετά τα μεσάνυκτα σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).
Επιπλέον, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 20χρονος αλλοδαπός, μέλος της ίδιας οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει και διακινεί ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, προέκυψαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τα παρακάτω, αναφορικά με τους δύο κατηγορούμενους:
βραδινές ώρες της (20-01-2020), ο 52χρονος, μετέβη σε περιοχή της Κόνιτσας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου παρέλαβε από άλλα μέλη της οργάνωσης, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), βάρους (107) κιλών και (700) γραμμαρίων, την οποία στη συνέχεια, αποθήκευσε – απέκρυψε κοντά στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
βραδινές ώρες χθες (23-01-2020), ο 20χρονος, μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο σπίτι του 52χρονου, από όπου παρέλαβε μέρος της προαναφερθείσας ποσότητας κάνναβης (και συγκεκριμένα (66) δέματα βάρους (70) κιλών και (200) γραμμαρίων), με σκοπό τη μεταφορά με αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας.
Σημειώνεται ότι κατά την εξέλιξη της επιχειρησιακής δράσης, ο 20χρονος κατηγορούμενος εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έμφορτο με την παραπάνω ποσότητα κάνναβης, πλην όμως διέφυγε της σύλληψης, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής.
Συνολικά, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο ανωτέρω όχημα καθώς και στο σπίτι του 52χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
στο πορτ παγκάζ του αυτοκίνητου, -66- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -70- κιλών και -200- γραμμαρίων,
στον περιβάλλοντα χώρου του σπιτιού του 52χρονου, -23- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -37- κιλών και -500- γραμμαρίων καθώς και διάφορες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -740,2- γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για την αποκάλυψη και άλλων πτυχών αυτής ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιμένει η Μαρία Κεφαλά για το παλιό Πανεπιστήμιο


Επανέρχεται η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα στην ανάγκη παραχώρησης και αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επί της οδού Δόμπολης, αυτή τη φορά με επιστολή προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (Διεύθυνση αξιοποίησης ακινήτων).
  Η Βουλευτής Ιωαννίνων αφού καθιστά σαφές πως οι υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια καθώς έχουν εγκαταλειφθεί με σοβαρά δομικά προβλήματα ζητά να παραχωρηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς, Δήμο ή Περιφέρεια, που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προκειμένου να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν ακολούθως  για ουσιαστικές χρήσεις, εκπαιδευτικές , πολιτιστικές ή διοικητικές.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος στα Ιωάννινα


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, την 11-12-2019, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων και παρήγγειλε προϊόντα.
Στη συνέχεια, επικαλούμενος με ψευδή στοιχεία, ότι κατέθεσε εκ παραδρομής σε τραπεζικό λογαριασμό μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για την αγορά των προϊόντων, ζήτησε την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού, εξαπατώντας τον παθόντα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σπύρος Ριζόπουλος: Περιφερειακότητα: Οι Δήμαρχοι κατάλαβαν, ο Περιφερειάρχης την αρνείται


Με αφορμή την εν εξελίξει συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε το εξής σχόλιο:
«Εύχομαι κατ’ αρχάς, καλή και παραγωγική θητεία στη νέα διοίκηση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, αφού τώρα αναλαμβάνει τυπικά και ουσιαστικά τα καθήκοντά του. Από τα όσα ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, είμαι χαρούμενος που κάποιοι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στη λέξη και την έννοια της περιφερειακότητας που πρώτη η δική μας παράταξη, εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο της Ηπείρου. Στη διαχείριση των απορριμμάτων, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες οφείλουν να κάνουν πράξη την περιφερειακότητα, αν θέλουν να επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους δημότες τους, με το αυξημένο κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αυτό όμως, που δείχνουν να αντιλαμβάνονται έστω και με καθυστέρηση οι Δήμαρχοι, αρνείται να το δει ακόμα και τώρα ο Περιφερειάρχης, ο οποίος με τη γνωστή τακτική του πελατειασμού, του διαίρει και βασίλευε και της πρακτικής του διαρκούς «μπαλώματος», προκειμένου να διορθώσει το δικό του έλλειμμα που είναι η εγκληματική καθυστέρηση στην παράδοση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, επιδοτεί με χρήματα της Περιφέρειας όποιους Δήμους «γουστάρει» για τη μεταφορά των σκουπιδιών τους στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου. Και γιατί να επιδοτείται κ. Περιφερειάρχα, η μεταφορά των σκουπιδιών στο εργοστάσιο από το Δήμο Ν. Σκουφά και το Δήμο Κ. Τζουμέρκων και όχι ο Δήμος Κόνιτσας, ή ο Δήμος Πάργας; Επειδή πιθανά, ορισμένοι Δήμαρχοι φωνάζουν περισσότερο από άλλους…
Αυτό δεν είναι πολιτική, αυτό δεν είναι χρηστή διαχείριση δημοσίου χρήματος. Ας το αξιολογήσουν οι πολίτες.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ώρα 18:00


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4623/2019 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 28η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί στο ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ορισμός επιτροπών υπαλλήλων για την διεξαγωγή κλήρωσης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων (ΚΗΣΚ) και στο Μητρώο μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (ΜΗΜΕΔ) για το έτος 2020.
2. Διατύπωση γραπτών απόψεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για το περιεχόμενο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων [Μ.Π.Ε.] μονάδων.
3. Απευθείας ανάθεση μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Ρεπετίστας.
4. Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων.
5. Επιχορήγηση Συλλόγου Πωγωνήσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.
6. Συγκρότηση Επιτροπών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.
7. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2020. 8. Έγκριση δαπάνης στη ΔΕΔΔΗΕ, για τη μετατόπιση δικτύου.
9. Έγκριση παραχώρησης της χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας στην Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας.
10. Έγκριση διαβαθμικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την απασχόληση Αρχιτέκτονα – Μηχανικού και Ηλεκτρολόγου.
11. Έγκριση χρηματοδότησης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου.»
12. Αποδοχή ένταξης πράξης από το ΥΠ.ΕΣ. - Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή – Επισκευή και Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Πωγωνίου».

Περιφέρεια Ηπείρου: Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου MeDInno μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Άρτα για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.
Η δράση θα ξεκινήσει από τα Ιωάννινα με τα παρακάτω σεμινάρια:
o    Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυροκόμηση λευκών τυριών (Ι,ΙΙ), ξενοδοχείο SAZ City Life Hotel, 28ης Οκτωβρίου 7, ΤΚ 45221, Ιωάννινα
o    Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυροκόμηση κίτρινων τυριών (Ι, ΙΙ), ξενοδοχείο SAZ City Life Hotel, 28ης Οκτωβρίου 7, ΤΚ 45221, Ιωάννινα
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης (μελλοντικοί) επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno - "Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς" σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInnoσυγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας InterregV-A"Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".

Περιφέρεια Ηπείρου
Βίκυ Ηγουμενίδου, 2651087115, v.igoumenidou@php.gov.gr

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 26-01-20/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ          
ΩΡΑ: 15:00

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ(15:00)      
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)   
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:15)     
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020      
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)     
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ετήσιος χορός την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα ATHENS VIEW στο Γαλάτσι


Η Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου διοργανώνει τον ετήσιο χορό της,  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα ATHENS VIEW στο Γαλάτσι.
Σας περιμένουμε όλους!

Tο Δ.Σ.

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Κάστρου 26-01-20/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Αχέρων Ρωμανού 26-01-20/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ    ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 
         
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:15)
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)    
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ (15:00)      
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ  (15:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (15:00)

Ζηκόπουλος Σταύρος: Τσίπουρο, θα το πω και ας πληρώσω 1.000 ευρώ


Η Ελλάδα έχασε τη «μάχη» της ρακής από τους Τούρκους, αλλά κέρδισε το τσίπουρο και την τσικουδιά.
Στη συνέχεια ο Ερντογάν, αποκήρυξε την τουρκική πατρότητα της ρακής...
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πριν 100 χρόνια έδωσε το τσίπουρο και την τσικουδιά στους μικρούς παραγωγούς.
Σήμερα οι κρατούντες κληρονομικό δίκαιο λένε (ως απόγονοι του μεγάλου Βενιζέλου) το παίρνουν και το δίνουν σε λίγους όψιμους αποσταγματοποιούς.
Γιατί κύριοι κρατούντες δεν δίνεται στους μεγάλους το δικαίωμα να γράφουν  «προϊόν απόσταξης μεγάλου, πολύ μεγάλου αποσταγματοποιού» και στους χιλιάδες μικρούς τη φτωχή μέχρι πριν λίγα χρόνια λέξη τσίπουρο και τσικουδιά;
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στη Τ.Κ. Σελλάδων Άρτας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα, στη Τ.Κ. Σελλάδων, της Δ.Ε. Κομποτίου, του δήμου Νικολάου Σκουφά, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
 Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία και σε ένα σταθμευμένο πλησίον Ε.Ι.Χ. όχημα.
Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Πλαστική Χειρουργική: Νέα χρονιά, νέοι στόχοι


Η νέα χρονιά αποτελεί για πολλούς εφαλτήριο για την επίτευξη νέων στόχων που αφορούν σε διάφορους τομείς της ζωής. Από τη διαδικασία αυτή δεν θα μπορούσε να εξαιρείται το πολυτιμότερο αγαθό, η υγεία, και σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει και η Πλαστική Χειρουργική.
Παρότι είναι άμεσα συνυφασμένη με αισθητικά ζητήματα, η Πλαστική Χειρουργική, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σοβαρών ιατρικών καταστάσεων.
Με την εφαρμογή συγκεκριμένων επεμβάσεων δύναται να συμβάλει στην προστασία ή απαλλαγή από προβλήματα, όπως αναπνευστικά, μυοσκελετικά, καρδιαγγειακά, φλεγμονές κ.ά.
Ρινοπλαστική για αναπνευστικά προβλήματα
Η σκολίωση ρινικού διαφράγματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή, δυσφορία, «μπούκωμα», ερεθισμό στο λαιμό όταν το άτομο αναπνέει από το στόμα, ροχαλητό κ.ά.,  οδηγώντας συχνά σε άλλου τύπου διαταραχές, όπως για παράδειγμα αυτές του ύπνου. Το στραβό διάφραγμα, το οποίο μπορεί να είναι είτε συγγενής ανωμαλία, είτε αποτέλεσμα κάκωσης, συνοδεύεται τις περισσότερες φορές και από ένα αισθητικό πρόβλημα της μύτης. Προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της αναπνοής αλλά και η εμφάνιση της μύτης, εφαρμόζεται η ρινοπλαστική.
«Όταν το άτομο εμφανίζει τα παραπάνω συμπτώματα υποβάλλεται σε μια σειρά παρακλινικών εξετάσεων έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί το πρόβλημα. Αφού επιβεβαιωθεί, προχωράμε σε μία λειτουργική και αισθητική ρινοπλαστική η οποία διορθώνει εσωτερικά και εξωτερικά τη μύτη, επιλύοντας τόσο τα λειτουργικά όσο και τα αισθητικά προβλήματα», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).