Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τα τελικά αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων


Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ενημερώνει για τα τελικά αποτελέσματα που αφορούν τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατατέθηκε καμία ένσταση ούτε προς τις Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.) ούτε προς τη  Ν.ΕΦ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους στις εσωκομματικές εκλογές για το αρμονικό κλίμα συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστεί τα απλά μέλη που έχουν εγγραφεί, όλους τους υποψήφιους για οποιοδήποτε αξίωμα και τους δεκάδες εθελοντές που στελέχωσαν τις Δημοτικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΔΗΜ.ΕΦ.Ε.).
Παράλληλα, η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συγχαίρει  όχι μόνο αυτούς που εκλέχθηκαν, αλλά και όλα τα μη εκλεγμένα μέλη για την ήρεμη, αξιοπρεπή και δημιουργική εσωκομματική διαδικασία που δημιούργησαν καθόλη την προεκλογική περίοδο.  Εύχεται καλή και δημιουργική θητεία σε όλες και όλους. Κλείνοντας, τα μέλη της Ν.ΕΦ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ευχαριστούμε όλα τα Μ.Μ.Ε. για την άριστη συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της περιόδου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
Πιο αναλυτικά, για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  (Ν.Ο.) και τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΝΟ.Δ.Ε.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι: 2.151
Ψήφισαν: 1.552
Λευκά: 26
Άκυρα: 5
Έγκυρα: 1.519
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  (Ν.Ο.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΛΑΒΑΝ:
ΖΙΑΒΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου (679 ψήφοι)
ΤΖΑΡΟΥΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου (695 ψήφοι)
Πρόεδρος εκλέγεται ο κ. ΤΖΑΡΟΥΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Σημείωση: Ο κ. ΖΙΑΒΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ εκλέγεται ως υπεράριθμο τακτικό μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων διότι έλαβε σταυρό προτίμησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Η αναλυτική σταυροδοσία για κάθε εκλογικό κέντρο (ΔΗΜ.Τ.Ο.) για τους υποψήφιους προέδρους έχει ως εξής:

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για την Τρίτη


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα Δευτέρα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους για την Τρίτη 15 Μαΐου κυρίως στα βορειοδυτικά.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν την Τρίτη 15 Μαΐου:
Πριν το μεσημέρι:
Το βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας-Παξών) και η Ήπειρος.
Από το απόγευμα:
Η δυτική Μακεδονία και πιθανώς η δυτική Στερεά και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
Από το βράδυ:
Πιθανώς η κεντρική Μακεδονία.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με εκπροσώπους της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κόνιτσας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συναντήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου με τους εκπροσώπους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κόνιτσας κ.κ. Βασίλη Σπανό και Μιχάλη Μιχαλόπουλο.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Κόνιτσας, όπως η ορθότερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και του φυσικού πλούτου της περιοχής, η διαχείριση και ανάδειξη των πολιτιστικών της πόρων, και η αξιοποίηση των παιδικών κατασκηνώσεων στο Πεκλάρι.

Συνδρομή της Περιφέρειας στη βελτίωση των χώρων υποδοχής στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Με τον Πρόεδρο της Αεροπορικής Εταιρίας TUS κ. Μάικλ Γουάινσταϊν,  συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τον οποίο ενημερώθηκε για το σχέδιο επέκτασης  των δρομολογίων της προς και από Ιωάννινα, με τις επόμενες πόλεις να είναι το Ντίσελντορφ Γερμανίας,  το Σάλτσμπουργκ Αυστρίας και η Ρώμη της Ιταλίας, προς την οποία εκτιμάται  ότι η πρώτη πτήση θα γίνει τον επόμενο μήνα.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν  είναι η βελτίωση  της υποδομής  στον έλεγχο διαβατηρίων από χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπως είναι του Ισραήλ, που ήδη – και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η απευθείας σύνδεση – έρχονται μέσω Κύπρου.  Ήδη από το πρωί μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Αερολιμενάρχη, ανέλαβαν να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες.
Στα μελλοντικά σχέδια της TUS είναι τα Ιωάννινα να αποτελέσουν σταθμό διανυκτέρευσης σε ημερήσια βάση δύο αεροσκαφών.
Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της TUS, ο οποίος μου μετέφερε τον εντυπωσιασμό του από την περιήγησή του στα ορεινά της Ηπείρου, έκανε ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις για βελτίωση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και κυρίως μας έκανε κοινωνούς για τα νέα δρομολόγια που σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα με επίκεντρο τα Ιωάννινα. 

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στην Άρτα


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου στην έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, ο κ. Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην εξής δήλωση:
Το κύριο μήνυμα που στάλθηκε με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, και την ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Ηπείρου για την προοπτική ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η βούληση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για αλλαγή της εικόνας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην Άρτα.
Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει όσα έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα και όσα είχαν ανακοινωθεί και στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο τον Οκτώβριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη δημιουργία ενός ισχυρού βραχίονα τμημάτων με έδρα την Άρτα, στη βάση ενός ενοποιημένου ακαδημαϊκού χώρου και αναβάθμισης της επιστημονικής έρευνας.
Με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, της Σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, η Άρτα έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή.
Ιδιαίτερα με την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής από τη σημερινή Κυβέρνηση υλοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών. Επιπλέον, προχωρά η θεσμοθέτηση και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα.

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη του Ομοσπονδιακού Tεχνικού Κωπηλασίας Τζ. Ποστιλιόνε


Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών του 2019, που θα διεξαχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης που είχε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη,  ο επικεφαλής Ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (και Διευθυντής Προπονητικής της FISA) Τζιάννι Ποστιλιόνε, που συνοδευόταν από την Πρόεδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου, τον  Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Μπερή.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες που ανέλαβε η Περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το ΠΕΑΚΙ, θα ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ομοσπονδίας.
Στο θέμα αυτό έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο κ. Ποστιλιόνε, καθώς όπως είπε η ολοκλήρωση των εργασιών, θα βοηθήσει και στην επιλογή των Ιωαννίνων από ξένες Ομοσπονδίες για τη χειμερινή προετοιμασία των ομάδων τους.
Σύμφωνα με  ενημέρωση που τους έγινε από τον επιβλέποντα μηχανικό της Περιφέρειας, οι εργασίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια αφορούν την αποκατάσταση του Υδατόπυργου, των κερκίδων, τμήματος του λεμβαρχείου, των WC, τμήματος των αποδυτηρίων του Ναυτικού Ομίλου και συντήρηση των χώρων πρόσβασης από την κύρια εγκατάστασή του μέχρι τον Υδατόπυργο.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Φλωριάδα Αιτωλοακαρνανίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (13-05-2017) το μεσημέρι στη Φλωριάδα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε ο 30χρονος να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους -31,8- γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (13-05-2018) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 24 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και ακόμη δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 28 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι πλησίασαν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν και ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με το σωματείο ιδιοκτητών καφέ, μπαρ, εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Ιωαννίνων


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου με το πρόεδρο Χρήστο Τάτση και τον ταμία Σταύρο Νταή του Σωματείου Παμβώτις, σωματείο ιδιοκτητών καφέ, μπαρ, εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Ιωαννίνων Παμβώτις.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες του νομού με τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ. Τα μέλη του σωματείου παρέθεσαν στον βουλευτή μια συνολική εικόνα αλλά και προσωπικές εμπειρίες από τον τρόπο που κινείται η ΑΕΠΙ ζητώντας προκλητικά χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες απειλώντας τους με μηνύσεις και αυτόφωρες διαδικασίες. 
Ο κ. Στέφος από την πλευρά του ενημέρωσε τα μέλη του σωματείου για τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση με στόχο να ρυθμίσει το χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα και να θέσει όρια στη μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΑΕΠΙ. Μέσα στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών ήταν η θέσπιση κρατικής επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, που εδώ και περίπου έναν χρόνο προσπάθησε να ανιχνεύσει και να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον τρόπο και τις μεθόδους που λειτουργούσε η εταιρεία. Το επόμενο βήμα έπειτα από τα ευρήματα της επιτρόπου αλλά και των ορκωτών λογιστών για την χρόνια κακοδιαχείριση της ΑΕΠΙ είναι η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης δικαιωμάτων υπό κρατική εποπτεία ώστε να αναλάβει τη συλλογική διαχείριση. Ο βουλευτής υπογράμμισε σε αυτό το σημείο τα οφέλη που θα υπάρξουν τόσο για τους καλλιτέχνες (σύνθετες, στιχουργούς, τραγουδιστές) όσο και για τους καταστηματάρχες. Αφενός οι πρώτοι θα δουν μια δίκαιη κατανομή των πόρων από τα πνευματικά δικαιώματα και αφετέρου οι καταστηματάρχες θα πληρώνουν στο κράτος μια εύλογη αμοιβή για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής, η οποία θα ρυθμιστεί μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο συναίνεσης με τα επαγγελματικά σωματεία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα επέλθει ισορροπία, καθώς θα σταματήσουν οι εκβιασμοί, οι χιλιάδες αγωγές και δικαστικές διαμάχες, που έχουν ταλαιπωρήσει για τόσο καιρό το χώρο, δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα από την πλευρά των επαγγελματιών προς τους καλλιτέχνες.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο βουλευτής, ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη συνάντηση και την ενημέρωση, τονίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη που δούλεψε συστηματικά με στόχο τη δίκαιη ρύθμιση του χώρου των πνευματικών δικαιωμάτων.   

Δέκα προγράμματα του ΟΑΕΔ με 112.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας


Στη διάθεση ανέργων και επιχειρήσεων βρίσκονται δέκα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που προσφέρουν περισσότερες από 112.000 θέσεις εργασίας ή ευκαιρίες απασχόλησης.
Τα προγράμματα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ανέργων είτε είναι νέοι, ηλικίας έως 25 ετών, έως 35 ετών, αλλά και ανέργους άνω των 50 ετών.
Επίσης καλύπτουν ειδικές κατηγορίες, όπως σπουδαστές, για την πρακτική τους άσκηση και την είσοδο στην αγορά εργασίας, απεξαρτημένους, αποφυλακισμένους κ.λπ.
Καλύπτονται επίσης ΑΜεΑ, με ειδικό πρόγραμμα που εκτός από την επιδότηση για την πρόσληψη ατόμου με ειδικές ανάγκες, παρέχεται στην επιχείρηση και επιδότηση για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες.
Από τα προγράμματα είναι σαφές, πως η στόχευση είναι αντιμετώπιση της ανεργίας σε συγκριμένες ηλικιακές ομάδες. Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών όπου η ανεργία είναι στο 45%,σ τους μακροχρόνια ανέργους που ανέρχονται σε 750.000 άτομα καθώς και στο εργατικό δυναμικό ηλικίας άνω των 50 ετών. 
Το μεγάλο στοίχημα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επανένταξης στην αγορά εργασίας και δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια. Για την κατηγορία αυτή υπάρχουν δύο προγράμματα που «τρέχουν», τα οποία επιδοτούν την πρόσληψη 15.000 ατόμων συνολικά.
Αντιμετωπίζεται επίσης το πρόβλημα που υπάρχει με τα «μπλοκάκια». Ειδικό πρόγραμμα παρέχεις τις επιχειρήσεις κίνητρα να μετατρέψουν τις υφιστάμενες συμβάσεις απασχόλησης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών σε συμβάσεις μισθωτής απασχόλησης, με επιδότηση των εισφορών.
Αναλυτικότερα τα προγράμματα και τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι:
1. «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους  και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα».
Το πρόγραμμα που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2018 αφορά στην επιδότηση 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονος για κλοπή κινητού τηλεφώνου


Συνελήφθη, χθες (13-05-2018) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ αναζητούνται και δύο 20χρονοι ημεδαποί συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες τα ξημερώματα σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στα Ιωάννινα, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από 19χρονη ημεδαπή, ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κήλη των αθλητών: πως αντιμετωπίζεται;


Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί αθλητές  κυρίως ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές ή γενικότερα αθλούμενοι.
Το σύνδρομο αυτό αναγνωρίστηκε πρώτη φορά το 1980 και ανέπτυξε μια χειρουργική τεχνική αποκαταστάσεως.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν, άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και στην ηβική σύμφυση, που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή καριέρα.
Οι τραυματισμοί της βουβωνικής χώρας αποτελούν το 2 έως 5 % όλων των αθλητικών τραυματισμών, έτσι για να μην έχουμε καταστροφικές συνέπειες  στην καριέρα των αθλητών η σωστή διάγνωση και θεραπεία έχουν πρωτεύοντα ρόλο, ώστε η πάθηση αυτή να μην γίνει χρόνια, σύμφωνα με τον Dr Διαμαντή Θωμά MD, Διευθυντή Γενικό Χειρουργό στο METROPOLITAN HOSPITAL.
Παθήσεις που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι:
        Τενοντοπάθεια των προσαγωγών.
        Τενοντοπάθεια του λαγονοψοΐτου.
        Τενοντοπάθεια του ορθού κοιλιακού.
        Κατάγματα εκ κοπώσεως ηβικού οστού.
        Κατάγματα εκ κοπώσεως του αυχένα του μηριαίου.
        Τραυματική ηβική οστεΐτης
        Παγίδευση του θυρεοειδούς νεύρου.
SPORTS HERNIA
Ο αιτιολογικός μηχανισμός αυτής της παθήσεως είναι ο οξύς ή χρόνιος τραυματισμός που μπορεί να συμβεί το ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αθλητές, κυρίως ποδοσφαιριστές λόγω συγκεκριμένων κινήσεων (π.χ. ΣΟΥΤ) και στους καλαθοσφαιριστές (π.χ. ΑΛΜΑΤΑ).