Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε το οριστικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στον αγροτικό χώρο.
Σύμφωνα με σχετική δήλωσή του, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.
«Επιλέξαμε αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε, όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός, το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη» ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

ΟΓΑ: Παράταση πληρωμής έως τις 16 Δεκεμβρίου εισφορών α' εξαμήνου

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου  η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α΄ εξαμήνου 2015 στον ΟΓΑ, καθώς και των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων με ειδοποιητήρια που λήγουν στις 30-11-2015.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή μέσω ΕΛ.ΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν αποσταλεί.
Έως την ίδια ημερομηνία 16-12-2015 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τρεχουσών εισφορών Α΄ Εξαμήνου 2015 των ασφαλισμένων που έχουν ενταχθεί στις Ηλεκτρονικές Ρυθμίσεις (100 δόσεων, «Πάγια», «Νέα Αρχή»).
Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει απαραίτητα να πληρώσουν έως και σήμερα Δευτέρα τη δόση μηνός Νοεμβρίου 2015 και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για να μην εκπέσουν από την ρύθμιση. Η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται με έντυπο ΚΜΠ 639, το οποίο χορηγείται από τους Ανταποκριτές  ΟΓΑ  και θα φέρει ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30-11-2015.

Γιάννης Καραγιάννης: Αναγκαία η Εξωστρέφεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών

Τις προτάσεις του για την εθνική στρατηγική εξωστρέφειας και το εξαγωγικό μέλλον των ελληνικών τροφίμων και ποτών, παρουσίασε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης στο διήμερο Super Market Forum 2015, που έγινε στην Αθήνα τις 27 και 28 Νοεμβρίου.


Ο κ. Καραγιάννης συμμετείχε στο πάνελ παρουσίασης καινοτόμων στρατηγικών εξωστρέφειας, μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μωύσογλου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Βελισσάριο Δότση, τον Εμπορικό Διευθυντή της NUTRIA ΑΕ κ. Σάββα Ανδρεάδη και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτο Καρούμπα.

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχε στη "2η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς"


        Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού - Ακτινιδίου - Ελιάς και Μανταρινιού, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας.  Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας για τον Δήμο αλλά και την περιοχή που έχει ως στόχο, αφενός τη διασύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή και αφετέρου την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, αλλά και εκτός αυτής.
        Στην ομιλία του ο Βασίλης Τσίρκας, κατά την έναρξη των εκδηλώσεων την Παρασκευή (27/11), υπογράμμισε: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να ανοίξουμε δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Και το δρόμο αυτόν, του Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς πρέπει να τον διανύσουμε με αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε αποτελέσματα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Η Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό και το αποδεικνύει με την ανάδειξη και την αναβάθμιση της γιορτής αυτής.
        Σε αυτό το πλαίσιο κάθε προσπάθεια σήμερα να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να θέσουμε σε ξεχωριστή θέση τον προγραμματισμό για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι σημαντική. Για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση της αγροτικής μας παραγωγής, που μπορεί να αναδειχτεί σε καθοριστικό εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, σε κινητήρια δύναμη για μια δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος πρώτα και κύρια των ανθρώπων που εμπλέκονται στην αγροτική παραγωγή.
        Για εμάς ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία ενός καινούριου, βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου. Η Άρτα, ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχει απόλυτη ανάγκη την άμεση και συνεχή στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αποτελεί προτεραιότητά μας να εφαρμοστούν καλές πρακτικές και νέες τεχνολογίες, ώστε η νέα γενιά να εμπλακεί με τον αγροτικό τομέα με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό. Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δώσουμε εφόδια, προοπτική και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γη».

        Τέλος, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, την επόμενη ημέρα (28/11) παρευρέθηκε στα «Ψαροπλιά» στην έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής και μαγειρικής τοπικών συνταγών από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τη συμμετοχή σπουδαστών μαγειρικής.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις 19.101 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων και ο οριστικός πίνακας αποκλειόμενων ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν -εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους- στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας ή η Υπηρεσία Τοποθέτησής τους, προκειμένου να παραλάβουν Συστατικό Σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς ή στις Υπηρεσίες Τοποθέτησής τους.

Ψαλίδι 30% στο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων

Περικοπές 30% στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ για το 2016. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για νέες μειώσεις βρίσκονται επίσης οι κύριες συντάξεις σε Δημόσιο και πρώην ΤΕΒΕ.
Σύμφωνα με το Έθνος, με «ψαλίδι» της τάξης του 30% κινδυνεύει το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς «κουρεύονται» κατά περίπου 100 εκατομμύρια οι σχετικές δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στο ΜΤΠΥ επί του προυπολογισμού του Ταμείου για το 2016, οριοθετώντας «πλαφόν» στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατομμύρια ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο κόστος ξεπέρασε τα 470 εκατομμύρια.
Παρά τις περικοπές προβλέπεται «μαύρη τρύπα» 50 εκατ. ευρώ για το 2016.
Το ταμείο είναι στο κόκκινο καθώς εισπράττει κάθε μήνα 23 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις του σε 280.000 δικαιούχους είναι 39 εκατ. ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα με μειώσεις στις συντάξεις κινδυνεύουν συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ και του Δημοσίου σε περίπτωση που απορριφθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Οι απώλειες για τους πρώην συνταξιούχους του ΤΕΒΕ θα φτάσουν στο 15%, ενώ στο δημόσιο τα μοντέλα υπολογισμού δείχνουν μείωση 5-6%.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η πληρωμή της δόσης φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Οικονομικών, παρατείνεται ως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης ΕΝΦΙΑ που λήγει σήμερα.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

Άρτα: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για απόπειρα ληστείας σε ζαχαροπλαστείο

Συνελήφθη, χθες (29-11-2015) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 37χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Άρτας και με την απειλή μεταλλικού ομοιώματος πιστολιού, αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από 30χρονη ημεδαπή, υπάλληλο του καταστήματος, τράπηκε όμως σε φυγή όταν η παθούσα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 37χρονο δράστη και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί τ o Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού για κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Άρτα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ, που έγινε προχθές (28-11-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, προχθές το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από το κατάστημα ενενήντα επτά (97) τεμάχια στιγμιαίων λαχείων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Εκδήλωση για τα 140 χρόνια λειτουργίας του Ζαππείου Παρθεναγωγείου, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ Σούτσου 46, (μετρό Αμπελόκηποι)

Πρόσκληση
Αγαπητοί Φίλοι,
 Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για τα 140 Χρόνια Λειτουργίας του Ζαππείου Παρθεναγωγείου που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημ Σούτσου 46, (μετρό Αμπελόκηποι).
 Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.
 Παρακαλώ δείτε το συνημμένο πρόγραμμα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος

Αιμιλία Θεμοπούλου

Στις επόμενες μέρες η λειτουργία το ηλεκτρονικού ΚΕΠ

Ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ριζική αλλαγή της οπτικής για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα επισήμανε:

“Με ευθύνη των κυβερνήσεων που υπήρξαν τα τελευταία 10-15 χρόνια, κατασπατάλησε απίστευτους πόρους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε μηδέν ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι ένα δείγμα βαθύτατης πολιτικής παθογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δεν είναι τεχνικό το ζήτημα. Προφανώς αλλάζουμε όλη την οπτική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πρέπει να ιεραρχηθεί, θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα, ήδη τις επόμενες ημέρες, θα θέσουμε σε λειτουργία αναβαθμισμένο το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, δηλαδή μέσα από τον υπολογιστή μας να εξυπηρετούμε μία σειρά από ανάγκες με το Δημόσιο. 

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός, για παράνομη είσοδο στη χώρα και μεταφορά λαθραίου καπνό με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Συνελήφθη, προχθες (28-11-2015) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, ένας 25χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  στον 25χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Αθήνα διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε  καπνό, βάρους 372 γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.