Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Αστέρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο γήπεδο «Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης» για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Ριέρα στο 2' εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, και έστειλε  μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα κάνοντας το 1-0.

Στο 29' ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στο 37' ο ΠΑΣ Γιάννινα, κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Καρμόνα στον Τζίμα σε διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή.

Ο Εραμούσπε εκτέλεσε, ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ρεγκίς στο 70'  έκανε το σουτ εκτός περιοχής από τα δεξιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος):

Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας  (Μουνάφο 46΄), Σανταφέ (Αλάγκμπε 46΄), Ριέρα (Τιλίκα 70΄), Σίτο (Ζουγκλής 85΄), Κρεσπί, Μπαράλες  (Κωστέας 70΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης (Μπακαδήμας 21΄), Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μορέιρα (Φοφανά 89΄), Τζίμας, Ριένστρα  (Νίνης 65΄), Τζίνο, Μπάλαν

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, Δημάρχου Ιωαννίνων

 


Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του  Μωυσή Ελισάφ, Δημάρχου Ιωαννίνων, ενός σπουδαίου ανθρώπου με ουσιαστική προσφορά στον επιστημονικό και κοινωνικό χώρο.

ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Γιάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Παθολογία.

Διετέλεσε καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Π.Α.Ο. Ηλιόκαλης 1-0

 

*Η Αναγέννηση επικράτησε στο γήπεδο Περιβλέπτου του Π.Α.Ο. Ηλιόκαλης  με 1-0 για την 18η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Το τέρμα που χάρισε το τρίποντο στην Αναγέννηση πέτυχε ο Ντόντης Βασίλειος στις καθυστερήσεις.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης,  Κούτρας Απόστολος, Παπαναστασίου Αλεξανδρος, Μπάσιος Χρήστος (Ταχιάς Γεώργιος), Αλεξίου Άγγελος  (Τσάγκας Ιωάννης), Καμονάς Ιωάννης, Νίτας Άγγελος, Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης,  Γότσης Γεώργιος (Ντόντης Βασίλειος)

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-2

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ   5-1   

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 4-1  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 1-0

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 8-0

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  2-0

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023   

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:45)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:45)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:45)   

Ψήφισμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Πρύτανης, το Συμβούλιο Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δημάρχου Ιωαννίνων

ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ

έλαβαν υπόψη την εισήγηση της Πρυτάνεως, Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου  και  εξέφρασαν την βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή και Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Η Πρύτανης εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια του πρώτου Δημότη της πόλης μας και εξέχοντος μέλους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αναπληρωτής Διοικητής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ήταν υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών για τον θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ

 


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών για τον θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, συνήλθε σήμερα 18.2.2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα του τόπου μας.

Ο Μωυσής Ελισάφ υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και ως Δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων. Υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο ως Καθηγητής Ιατρικής και υπηρέτησε τον άνθρωπο ως γιατρός.

Πέρα από την επαγγελματική και την αυτοδιοικητική του πορεία είχε συνεχή, αδιάκοπη και ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική πραγματικότητα του τόπου μας.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

 Να εκφράσει στην αγαπημένη του σύζυγο και στους οικείους του τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

 Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελετή της κηδείας του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.

 Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη και με τις τιμές που αρμόζουν σε εν ενεργεία Δήμαρχο.

 Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

 Να ανασταλούν οι διοικητικές δραστηριότητες του Δήμου από το πρωί και μέχρι τέλους του ωραρίου, κατά την ημέρα της κηδείας.

 Να υψωθεί μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτίρια.

 Να αναρτηθεί η προσωπογραφία του μεταστάντος στον προθάλαμο του κτιρίου του κεντρικού Δημαρχείου.

 Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης.

 Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Παπαγεωργίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Ακύρωση εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων

 


Ανακοινώνεται  ότι ο τριήμερος εορτασμός για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ματαιώνεται λόγω της απώλειας του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου, η κατάθεση στεφάνων στις 20/02/2023 και η παρέλαση, που θα γινόταν  στο πλαίσιο εορτασμού της τοπικής επετείου απελευθέρωσης.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μόνο η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

***

Σημείωση: Η Εσπερίδα για την εναέρια διάσωση, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (6.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»  στα Ιωάννινα),  θα πραγματοποιηθεί κανονικά γιατί αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης κι έναν οφειλόμενο φόρο τιμής, μετά από ένα χρόνο που συμπληρώθηκε της τραγικής απώλειας του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 101 γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (17-02-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης τους, ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ προσέκρουσε και σε προπορευόμενο όχημα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και τότε εκείνος το εγκατέλειψε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Πριν τη σύλληψή του, ο ημεδαπός είχε απορρίψει στο έδαφος συσκευασία με ηρωίνη βάρους -90,5- γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε.

Ακόμη, στην οροφή του αυτοκινήτου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου» βάρους -10,5- γραμμαρίων, -3- ναρκωτικά χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μήνυμα του Δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου για το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισσάφ

 


Με  μεγάλο πόνο, θλίψη και οδύνη αποχαιρετώ έναν φίλο της Δρόπολης και του Πωγωνίου.

Η απώλεια του Μωυσή Ελισσαφ, αν μη τι άλλο, μας συντάραξε όλους μας.

Τόσο τους εν Ιωαννίνων συμπατριώτες μας, όσο και τους κατοίκους στα χωριά μας.

Έφυγε από τη ζωή ένας οραματιστής, ο επιστήμονας κι ο αιρετός που αγνόησε την έννοια των συνόρων κι έθεσε τις βάσεις μίας συνεργασίας με σύγχρονες προδιαγραφές.

Αν και χάσαμε έναν οραματιστή , αν και ο πόνος μας πνίγει και κρίνουμε προς στιγμή δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησε  μετά τη φυγή του στη γειτονιά των αγγέλων, ελπίζω πως στο άμεσο μέλλον τα Γιάννενα και η Δρόπολη με το Πωγώνι, θα έρθουν ακόμη πιο κοντά.

Ο Μωυσής Ελισσάφ, θα παραμένει στις καρδιές μας, στη μνήμη μας, στην κοινή ιστορία μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΗΣ

Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου

Ζαραβίνα Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Κάππη, χήρα Παν. Χρυσούλα

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, η συνδημότισσα Κάππη, χήρα Παν. Χρυσούλα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023  και ώρα 3:00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαραβίνας Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Αδελφότητα Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών: Ετήσιος χορός, την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 11:00 στις Αίθουσες Δεξιώσεων "Μεντής" - Κτήμα Φυλλίδος Γη στη Παλλήνη

 


Ήρθε η ώρα να ανταμώσουμε!

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 στις Αίθουσες Δεξιώσεων "Μεντής" - Κτήμα Φυλλίδος Γη στη Παλλήνη, Εθνικής αντιστάσεως 50, η Αδελφότητα Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό της.

Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να γλεντήσουμε παρέα με την ορχήστρα του Αποστόλη Πότση.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6943425710, 6971874737

Από τις 24 Φεβρουαρίου η καταβολή των προνοιακών, οικογενειακών και στεγαστικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

 


Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών, οικογενειακών και στεγαστικών επιδομάτων σε περίπου 740.000 δικαιούχους  από τον ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα επιδόματα Στέγασης, Αναπηρίας, Παιδιού, Στεγαστικής Συνδρομής, Ομογενών, Γέννησης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών και Αναδοχής.

Επίσης, θα καταβληθούν η σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, καθώς και οι ενισχύσεις για Κόκκινα Δάνεια, το πρόγραμμα “Γέφυρα”, τέκνων θανόντων σε φυσικές καταστροφές και έξοδα κηδείας.

Εξάλλου, στις αρχές Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις σχετικά το επίδομα παιδιού για το 2023.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (20 – 26/02/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (20 έως 26 Φεβρουαρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/02/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2023         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00 –  01:00

ΠΕΜΠΤΗ    23/02/2023          Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       24/02/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2023

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/02/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη-Παλαιόπυργος-Μερόπη-Κακόλακκος-Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2023

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    23/02/2023          Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2023

Κέδρος    Πετροβούνι    Ποτιστικά    Παλαιοχώρι Συρράκου    Μιχαλίτσι-Βαπτιστή-Χουλιαράδες.  18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2023

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/02/2023         

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ        21/02/2023          Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά –  Γρέβια – Πηγές   18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2023

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό  – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι-Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ    23/02/2023          Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή     08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2023

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω  Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2023         

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή –  Ανέζα  – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/02/2023         

Ριζά – Χειμαδιό- Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.      16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ        21/02/2023         

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.     08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2023         

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ    23/02/2023         

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 24/02/2023     

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο – Παντάνασσα – Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  25/02/2023         

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.          08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/02/2023         

Φοινίκι – Δάφνη  – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι – Νεροχώρι-Κεραμίτσα –  Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι – Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 21/02/2023      

Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2023         

Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών – Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 23/02/2023  

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια – Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος-Γολά-Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/2023

Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι –  Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός – Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2023

Σαμονίδα-Τσαγγάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκουλιοί-Γλυκή. 08:00-15:00.

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ

 


Ο Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε κορυφαίος Επιστήμονας και Πανεπιστημιακός, με σημαντική προσφορά στον χώρο της υγείας.

Ενεργός πολίτης των Ιωαννίνων, με πολύχρονη και αδιάλειπτη  συμμετοχή στα κοινά.

Οι πολίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου Ιωαννιτών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στους οικείους του και την Εβραϊκή κοινότητα της πόλης μας.

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

 


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας – Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ

 


Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. 

Ο Μωυσής Ελισάφ υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, καθώς κι ένας σπουδαίος επιστήμονας και πολίτης, ο οποίος τίμησε τους συμπολίτες του με το έργο του και το ήθος του.

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Επιτρέπονται οι θεραπείες με λέιζερ στην εγκυμοσύνη;

 


Είναι ασφαλής η εφαρμογή λέιζερ για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρά την πεποίθηση ότι είναι επικίνδυνη τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο που κυοφορεί, η έρευνα, αν και όχι ιδιαίτερα εκτεταμένη, δείχνει ότι τα λέιζερ δεν παράγουν ιοντίζουσα ακτινοβολία που είναι επιβλαβής για την υγεία αλλά μια δέσμη φωτός. Αυτή δεν διεισδύει πέρα από την επιφάνεια του δέρματος και ως εκ τούτου δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία της εγκύου ή του εμβρύου.

Ωστόσο, αρκετοί αντιτίθενται στη χρήση λέιζερ, για προληπτικούς λόγους, ιδίως για κάποιες κοσμητικές θεραπείες, όπως η αποτρίχωση στη γραμμή του μπικίνι και στην περιοχή της κοιλιάς. Η αφαίρεση τατουάζ δικαίως περιλαμβάνεται σε αυτές, καθώς η διάσπαση του μελανιού εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και παρότι είναι απίθανο να έχει επιπτώσεις στο έμβρυο, η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Κατά τη διάρκεια της κύησης οι γυναίκες είναι πιθανό χρειαστεί να υποβληθούν σε θεραπείες για διάφορα δερματικά προβλήματα, εξαιτίας των φυσιολογικών αλλαγών που συντελούνται στον οργανισμό τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι συνετό να αντιμετωπίζονται μετά τη γέννηση του παιδιού εάν δεν επιλυθούν αυτόματα τότε, όπως το μέλασμα και η υπερτρίχωση. Κάποιες όμως δερματικές παθήσεις είναι πιθανό να απαιτήσουν επείγουσα θεραπευτική παρέμβαση.

Η απόφαση για το εάν θα προβούμε σε αυτή λαμβάνεται κατόπιν αξιολόγησης του πιθανού κινδύνου που αντιμετωπίζει το έμβρυο και η μέλλουσα μητέρα και του οφέλους που θα προκύψει από αυτήν, γιατί ο όγκος των δεδομένων που έχουμε για τις διάφορες δερματολογικές θεραπείες στην εγκυμοσύνη δεν είναι τόσο πλούσιος όσο για την ασφάλεια των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οι γνώσεις μας είναι ελλιπείς», εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.