Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αναβολή των αγώνων Nemertsika Trial Run 2019


Σας ενημερώνουμε ότι οι αγώνες Nemertsika Trial Run 2019 αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Συναυλία στο «Μύλο της Στρατίνιστας στο Νίστοκα», την Τρίτη 20 Αυγούστου, ώρα 9:30 μ.μ.



Μουσικό σχήμα Ήπειρος
Συναυλία: Στρατίνιστα 20 Αυγούστου 2019, 9:30
Τοποθεσία: «Ο μύλος της Στρατίνιστας στο Νίστοκα»

Είσοδος ελεύθερη!

Με αφορμή τις εργασίες αναστήλωσης του παλιού μύλου της Στρατίνιστας, η Αδελφότητα Στρατίνιστας διοργανώνει συναυλία καλώντας το μουσικό σχήμα Ήπειρος, που αποτελείται από τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί και τον Νίκο Αγγελόπουλο στο λαούτο, ενώ θα συμπράξει μαζί τους και ένας κορυφαίος ηπειρώτης μουσικός, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα σελίδα στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.
Μια φρέσκια, αλλά ταυτόχρονα βαθιά προσέγγιση στο ηπειρώτικο μουσικό ιδίωμα, όπως αυτό καταγράφηκε στην δισκογραφία των αρχών του περασμένου αιώνα, αλλά και στις «συγγένειες» του με άλλα είδη μουσικής τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης.
Ένα ταξίδι στη μουσική της Ηπείρου, του αρχαιότερου μουσικού είδους των Βαλκανίων και στις πιο αστικές του εκφάνσεις (Ιωάννινα, Ζαγόρι, Πρέβεζα) μέχρι την Πόλη και τα Βαλκάνια και τις μουσικές ανταλλαγές που συνέβησαν εκεί.

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωτσίνης

Βήσσανη Πωγωνίου: Παρουσίαση του δίσκου-ντουέτου The Soul of Epirus με τον Πετρολούκα Χαλκιά & Βασίλη Κώστα την Τρίτη 13 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ



Πετρολούκας Χαλκιάς και Βασίλης Κώστας παρουσιάζουν στη Βήσσανη το νέο τους άλμπουμ

Δύο κορυφαία ονόματα στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής συναντώνται στη Βήσσανη του Δήμου Πωγωνίου παρουσιάζοντας το ερχόμενο άλμπουμ-ντουέτο τους με τίτλο «The Soul of Epirus» (Η ψυχή της Ηπείρου).
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Βασίλης Κώστας ενώνουν το ταλέντο τους και μας παρουσιάζουν μια δουλειά που θα μας ταξιδέψει σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια σε ένα άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη σε Ελλάδα και Αμερική.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, την Τρίτη 13 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., στη Βήσσανη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μερικά από τα κομμάτια του δίσκου και θα γίνει συζήτηση σχετικά με το άλμπουμ. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι κ.κ. Πετρολούκας Χαλκιάς, Βασίλης Κώστας, Καψάλης Κων/νος – Δήμαρχος Πωγωνίου, Γρηγόρης Άρμπιρος – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και Έλλη Ρουμπέν – Πρόεδρος Πολιτιστικής Εταιρίας Artway – Τεχνότροπον.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Xθες (05-08-2019) το πρωί στην παραλία Κερέτζας Βαλανιδοράχης Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, πέντε άτομα, ένας 45χρονος ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 42, 50, 50 και 42 ετών, διότι στο πλαίσιο ελέγχων σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές, κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν προβεί στην ανωτέρω περιοχή στην εγκατάσταση –κατά περίπτωση- αυτοκινούμενων - ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων καθώς και σκηνών.
Χθες (05-08-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 40χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, ποινής φυλάκισης επτά (7) μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Χθες (05-08-2019) το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης καθώς και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Άρτα. Συγκεκριμένα, ο δράστης, την 02-04-2019 και την 10-07-2019, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ εισήλθε στα σπίτια των δύο ηλικιωμένων γυναικών και προφασιζόμενος βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τις έπεισε να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαίρεσε.

Δήμος Πωγωνίου: Συνέντευξη τύπου με θέμα "ΖARAVINA FESTIVAL", την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.


Σας καλούμε την Τετάρτη 7 Αυγούστου, και ώρα 11:00 π.μ. στη συνέντευξη τύπου με θέμα  "ΖARAVINA FESTIVAL".
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ώρα 9:30


Την Πέμπτη και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου , με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-07-2019 συνεδρίασης. 1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 17-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Πλαταριάς – Συβότων με τη δημιουργία δύο (2) κυκλικών κόμβων, δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οδοφωτισμού αυτής, στην περιοχή της Πλαταριάς», προϋπολογισμού 3.750.000,00 € με ΦΠΑ. 2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Μεσογέφυρα στον Αώο ποταμό, σύνδεση Μέρτζιανης με Μολυβδοσκέπαστη», προϋπολογισμού 608.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επανατοποθέτηση – κατασκευή γέφυρας σύνδεσης Μικρής Γότιστας – Σιούτσου με Ε.Ο. Ιωαννίνων –Τρικάλων στον Άραχθο ποταμό» προϋπολογισμού 520.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 14-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Κουκούλι Ζαγορίου», προϋπολογισμού 250.000,00 € με ΦΠΑ.
5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 18-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Κωστακιών Άρτας», προϋπολογισμού 180.000,00 € με ΦΠΑ.

Εορτασμός προς τιμή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου

Την Τρίτη  6 Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου.
















Κεράσοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 18 Αυγούστου, ώρα 12:30 στο χώρο της Κεντρικής Εκκλησίας

Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασόβου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου και η Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου
Σας    προσκαλούν στο Πανηγύρι μας, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:30 στο χώρο της Κεντρικής Εκκλησίας του Χωριού μας.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής με τη Θεία Λειτουργία και θα συνεχιστεί το μεσημέρι με τα πατροπαράδοτα έθιμα της Επαρχίας μας, την ομαδική συνεστίαση, με παραδοσιακά φαγητά και σπεσιαλιτέ τον περίφημο “καβρουμά”, και σε συνδυασμό ένα δωρεάν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή ορχήστρα του Γιώργου Κωτσίνη σας εγγυώνται την καλή διασκέδαση σας  σε αυθεντικά Πωγωνήσιο περιβάλλον.
Η δική σας παρουσία θα τιμήσει το Πανηγύρι μας και θα επισφραγίσει την επιτυχία των εορταστικών μας εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Σημαντική ενίσχυση με τον Βασίλη Αλεξίου


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βασίλη Αλεξίου.
Έχει αγωνιστεί στην Κ-19 του Π.Α.Σ. Γιάννινα ως βασικό μέλος της, ενώ νωρίτερα αγωνίστηκε στην ομάδα των Χουλιαραδων κατακτώντας και τον κύπελλο ερασιτεχνών μαζί της.
Μετά από μια χρονιά που εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επανέρχεται στην ενεργό δράση δυναμικά.
Βασίλη καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένεια του Πωγωνίου.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεράσοβου, την Τετάρτη 14 Αυγούστου

Τέλειο σώμα στο παρά πέντε πριν από τις διακοπές


Η άδεια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές πλησιάζει. Παράλληλα, όμως, ξεκινάει και μία μικρή ανησυχία για το πώς θα δείχνουμε φέτος, φορώντας το μαγιό μας. Τι προλαβαίνουμε να κάνουμε, λοιπόν, για να απαλλαγούμε από τα παραπανίσια κιλά και τα ψωμάκια; Γενικότερα πώς να αποκτήσουμε ένα όμορφο σώμα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εξορμήσεις μας σε καλοκαιρινούς προορισμούς;  
Σύσφιξη στα πιο δύσκολα σημεία
Τα πιο δύσκολα και ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως το εσωτερικό μέρος των μηρών, των γονάτων και οι γλουτοί, χαλαρώνουν πιο εύκολα, ειδικά μετά από απώλεια βάρους.
«Στην περίπτωση που η χαλάρωση  είναι ήπιου ή μετρίου βαθμού, μπορούμε να αποφύγουμε το χειρουργείο και να εφαρμόσουμε ανώδυνες και αποτελεσματικές, μη επεμβατικές θεραπείες», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
• Σύσφιξη με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων
Η μέθοδος σύσφιξης με την τεχνολογία, που προσφέρουν οι ραδιοσυχνότητες στα σημεία που χρειάζεται, είναι μία πολύ αποτελεσματική λύση.
«Με τη θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, βοηθάμε τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενεργοποιούμε τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος», τονίζει ο γιατρός και συμπληρώνει: «Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε την ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνουμε βελτίωση της κυκλοφορίας».
Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς πιο αδύνατο, σμιλευμένο και καλλίγραμμο σώμα, με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα. Συνήθως συστήνονται 4-6 συνεδρίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε μία εβδομάδα με 10 μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους τρεις πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή.