Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

EΟΔΥ: Εξήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 15.829 νέα κρούσματα

 


33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα πέντε  θάνατοι σήμερα 15.829, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.829, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.369.396 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 286 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.163 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.603 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 454 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 330 (72.69%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (27.31%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.241 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή -10.48%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 347 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Μια οικογένεια πιγκουίνων στον Παιδικό και το Νηπιαγωγείου Καλπακίου!

 


Μια μεγάλη οικογένεια πιγκουίνων υποδέχτηκε την Αποκριά στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό Καλπακίου!

Οι μαθητές, οι παιδαγωγοί και το προσωπικό φόρεσαν τις χειροποίητες στολές τους, το πιο πλατύ χαμόγελο και με την καλύτερη διάθεση γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με άφθονο χορό και παιχνίδι!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κατάσχεση ενός κυνηγετικού όπλου στην Τ.Κ. Ξηρόλοφου του Δήμου Σουλίου

 


Στην κατάσχεση ενός κυνηγετικού όπλου, ο κάτοχος του οποίου προσπάθησε να το κρύψει επιμελώς σε θαμνώδη βλάστηση, κατά τη διάρκεια ελέγχου, προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Τ.Κ. Ξηρόλοφου του Δήμου Σουλίου, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων, για την αποτροπή κρουσμάτων λαθροθηρίας και άλλων παραβάσεων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο μία ομάδα αλλοδαπών κυνηγών, τους οποίους συνόδευε ένας Έλληνας.

Κατά τον έλεγχο που έγινε για τα νομιμοποιητικά έγγραφα, διαπιστώθηκε, ότι τα μέλη της ομάδας πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, κατέχοντας άδειες θήρας, ενώ δε διαπιστώθηκε κάτι παράτυπο κατά τον έλεγχο στη θαλάμη των όπλων που κατείχαν, ούτε και ως προς τον αριθμό των πτερωτών θηραμάτων που είχαν ήδη θηρεύσει.

Ακολούθησε έλεγχος στη γύρω περιοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκε κρυμμένο στη θαμνώδη βλάστηση ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο Έλληνας  που συνόδευε την ομάδα των κυνηγών παραδέχθηκε πως είναι ο κάτοχος του όπλου και πως επιχείρησε να το κρύψει, όταν οι Θηροφύλακες έφτασαν στο σημείο για έλεγχο, αφού όπως αποδείχθηκε δε διέθετε άδεια θήρας.

Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος του κατόχου του υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τραγικές οι ελλείψεις στις δομές ΠΦΥ στην Πετρούπολη

 


Το μείζον ζήτημα των τραγικών ελλείψεων στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πετρούπολη φέρνει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με την κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι «στην Πετρούπολη, μολονότι είναι μια από τις πιοπυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων, δυστυχώς παρατηρείται πλήρης υποβάθμιση των υφιστάμενων δημόσιων δομών Υγείας». 

«Ειδικότερα, τα τελευταία δύο περίπου χρόνια υπάρχει σημαντική υποστελέχωση του πρώην ΙΚΑ Πετρούπολης, τόσο σε ιατρικό, όσο και σε εργαστηριακό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί στοιχειωδώς. Συνέπεια αυτής της κατάστασης, είναι οι κάτοικοι της Πετρούπολης να καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία ή να αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικές ιατρικές υπηρεσίες».

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «η στελέχωση του πρώην ΙΚΑ Πετρούπολης με το απαραίτητο ιατρικό, εργαστηριακό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι υπόθεση εκ των ων ουκ άνευ και δη σε μια περιοχή με επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον, λόγω της οσμής και των εκπεμπόμενων αιωρούμενων σωματιδίων από τη λειτουργία της γειτνιάζουσας χωματερής Άνω Λιοσίων. 

Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι «η υφιστάμενη κατάσταση με την ελλιπή πρόσβαση των κατοίκων της Πετρούπολης σε δομές ΠΦΥ, προκαλεί όχι μόνο ντροπή και οργή, αλλά δίνει δυστυχώς την αίσθηση μιας τριτοκοσμικής και όχι μιας αναπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας».

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή (25/02/2022), κλιμάκια της  ΚΟΜΥ Ιωαννίνων θα βρίσκονται από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό κατάστημα,  στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης, για να διενεργήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests).

Τριάντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.883 έλεγχοι, από τους οποίους οι 23.820 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 308 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 7 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         241 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 238 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    67 στη Θεσσαλονίκη,

o    34 στην Ήπειρο,

o    31 στα Ιόνια Νησιά,

o    18 στη Δυτική Ελλάδα,

o    16 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    14 στην Πελοπόννησο,

o    13 στο Νότιο Αιγαίο,

o    11 στην Αττική,

o      9 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      8 στη Στερεά Ελλάδα,

o      6 στη Θεσσαλία,

o      5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      5 στη Δυτική Μακεδονία και

o      4 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 102.429 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 98.880 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.549 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 2 στη Θεσσαλία και 1 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.687 ομοειδείς παραβάσεις

·         64 παραβάσεις και σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 5 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 5 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον 2 παραβάσεις για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών από επιβάτες οχημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.070 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.008 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Θέατρο Actina: Τελευταία παράσταση για το “Δύο μπλε ένα ροζ” της τριλογίας ΘΗΛΙΑ, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 21:15

 


Λίγα λόγια για την “ΘΗΛΙΑ”

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες, τρεις δολοφονίες, ένας στόχος…ο σύζυγος!

Τρεις μονόλογοι για την έμφυλη βία που πλέκονται από το ίδιο νήμα και δένονται πάνω στην ίδια κατάληξη. Τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές μα οι εμπειρίες τους συγκλίνουν, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κακοποίηση κάθε μορφής. Καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους για πρώτη φορά, επί σκηνής, μαρτυρούν την ζωή τους και φωτίζουν μπρος στα έκπληκτα μάτια μας τις μαύρες σκιές της. Μοιράζονται τις βαθύτερες σκέψεις τους και ζητούν δικαίωση.

Στο μονόλογο “Δυο μπλε ένα ροζ” έχουμε μια γυναίκα σε μεγάλη σύγχυση. Παράφορα ερωτευμένη με τον άντρα της, παράβλεπε τα σημάδια, δικαιολογούσε ύποπτες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να αργήσει πολύ να καταλάβει ποιος ήταν στην πραγματικότητα αυτός που παντρεύτηκε.

ΟΠΕΚΑ: Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η καταβολή των επιδομάτων

 


Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, θα καταβληθούν συνολικά 179.641.157 ευρώ σε 759.971 δικαιούχους.

Ειδικότερα, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα:

Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 287.472 – 34.734.973 ευρώ.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δικαιούχοι 241.281 – 50.914.917 ευρώ.

Αναπηρικά: Δικαιούχοι 165.997 – 68.119.814 ευρώ.

Στεγαστική Συνδρομή: Δικαιούχοι 821 – 264.211 ευρώ.

Ομογενών: Δικαιούχοι 6.221 – 219.771 ευρώ.

Σύνταξη ανασφ. υπερηλίκων (ν. 1296/1982): Δικαιούχοι 18.412 – 6.241.386 ευρώ.

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων: Δικαιούχοι 16.552 – 4.774.434 ευρώ.

Έξοδα κηδείας: Δικαιούχοι 122 – 97.174 ευρώ.

Επίδομα γέννησης: Δικαιούχοι 12.561 – 12.601.000 ευρώ.

Ορεινών μειονεκτικών: Δικαιούχοι 217 – 114.900 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια: Δικαιούχοι 2.624 – 175.260 ευρώ.

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: Δικαιούχοι 6 – 6.000 ευρώ.

Πρόγραμμα επιδότησης πρώτης κατοικίας, λόγω Covid-19/Γέφυρα: Δικαιούχοι 7.685 – 1.377.317 ευρώ.

Επίδομα αναδοχής: Δικαιούχοι 410 – 204.021 ευρώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

 


Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, ISOBOX Εκθεσιακό Κέντρο 'Αρτας,08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 09:00-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελευθερίου Βενιζέλου, 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, Θεσπρωτικό, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, Λούρος, 11:30-14:00.

Πόνος στη μέση: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

 


Ο πόνος στη μέση ή αλλιώς οσφυαλγία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά ιατρικά προβλήματα παγκοσμίως. Προσβάλλει πάνω από το 80% των ενηλίκων και είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν ιατρό. Σύμφωνα με το Global Burden of Disease (μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Lancet), η οσφυαλγία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας.

Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες πόνου στη μέση;

«Οι αιτίες του πόνου στην περιοχή της μέσης (στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης) μπορεί να είναι μηχανικές, οργανικές και ιδιοπαθείς και οι περισσότερες αν όχι όλες σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη. Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι είτε συγγενείς, δηλαδή παρούσες κατά τη γέννηση, είτε επίκτητες, δηλαδή να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή του πάσχοντος», εξηγεί ο κ. Μάριος Λυκίσσας, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital.

·         Ο μηχανικής αιτιολογίας πόνος στη μέση προκαλείται από την κίνηση της σπονδυλικής στήλης και προέρχεται από προβλήματα σε δομές της σπονδυλικής στήλης, όπως οι αρθρώσεις, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, οι σπόνδυλοι, οι σύνδεσμοι και οι μύες

·         Ο οργανικής αιτιολογίας πόνος στη μέση αποδίδεται σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος της σπονδυλικής στήλης

·         Ο ιδιοπαθούς αιτιολογίας πόνος στη μέση είναι πόνος του οποίου η αιτία είναι άγνωστη.

Μηχανικές αιτίες πόνου στη μέση

Διαστρέμματα. Οι κακώσεις των συνδέσμων και οι καταπονήσεις των μυών ή των τενόντων αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες πόνου στη μέση. Συχνά σχετίζονται με υπερβολική άσκηση ή καταπόνηση.
Εκφυλιστική νόσος του δίσκου (δισκοπάθεια). Με την πάροδο του χρόνου, οι δίσκοι γίνονται πιο λεπτοί και πιο αδύναμοι λόγω της φθοράς τους. Αυτό τους κάνει λιγότερο ικανούς να απορροφήσουν τους κραδασμούς και είναι πιθανό να εμφανίσουν ρωγμές στην περιφέρειά τους.
Η κήλη δίσκου. Η περιφέρεια του μεσοσπονδύλιου δίσκου μπορεί με την πάροδο του χρόνου να εμφανίσει ρωγμές. Όταν συμβεί αυτό, το μαλακό περιεχόμενο του δίσκου μπορεί διαφύγει προς τον σωλήνα από τον οποίο διέρχονται τα νεύρα. Η κήλη του δίσκου, όπως ονομάζεται η παθολογία αυτή, μπορεί να πιέσει τις νευρικές ρίζες, προκαλώντας συμπτώματα όπως πόνο, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή αδυναμία στην περιοχή που νευρώνεται από την εκάστοτε νευρική ρίζα.