Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου οι ενστάσεις για τις επιστροφές ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ


Στην ανάκτηση ποσών τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ή παρατύπως καθώς και οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν μετά από διοικητικούς, επιτόπιους και διασταυρωτικούς μηχανογραφικούς ελέγχους του ημερολογιακού έτους 2018, προχωρά ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, οι προσκλήσεις/ειδοποιήσεις διαπίστωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και οφειλών διοικητικών κυρώσεων έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία.
Οι οφειλές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες που είναι τα αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά, οι οφειλές από διοικητικές κυρώσεις και οι οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης.
Από την πλευρά τους οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους έως τις 16 Δεκεμβρίου στο αρμόδιο περιφερειακό γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ εγγράφως με τα επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

Μειώσεις φόρων για τους αγρότες από την 1-1-2020


Ευνοϊκό θα είναι το φορολογικό καθεστώς για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Κατά τον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος από την ατομική άσκηση αγροτικής δραστηριότητας λαμβάνονται υπόψη, εκτός από τα έσοδα των πωλήσεων των αγροτικών προϊόντων, και τα ποσά ορισμένων ενισχύσεων και επιδοτήσεων.
Λαμβάνονται υπόψη η βασική ενίσχυση καθώς και οι «πράσινες» και συνδεδεμένες ενισχύσεις, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
Από τη στιγμή κατά την οποία ο συντελεστής φόρου 22% θα μειωθεί στο 9%, δηλαδή από την 1-1-2020, χιλιάδες αγρότες που αποκτούν πολύ χαμηλά καθαρά εισοδήματα, κάτω των 10.000 ευρώ, από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και το μεγαλύτερο μέρος των ακαθάριστων εσόδων τους ή το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από άμεσες ενισχύσεις του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, θα δουν τη φορολογία επί των ενισχύσεων αυτών να μειώνεται κατά πολύ, από το 22% στο 9%.
Το ίδιο θα συμβεί και με τα άνω των 12.000 ευρώ ποσά των «πράσινων» και συνδεδεμένων ενισχύσεων, εφόσον το συνολικό καθαρό εισόδημα είναι χαμηλότερο των 10.000 ευρώ.

Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας στον Κατσικά (Θύελλα Κατσικάς-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-0)

*Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα της Κυριακής  στο γήπεδο Κατσικάς από την τοπική Θύελλα με 1-0 για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος του στον Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και  στο 5΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή ο Ηλίας Μιχάλη από τον Βαρτζιώτη Παύλο.
Ο Τσουμάνης  Ανδρόνικος εκτέλεσε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι  ανέβασαν την απόδοση τους.
Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι σημείωσε  με δυνατό σουτ στο 64΄ ο Ασωνίτης Αλέξανδρος.
Ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς ο Τσουμάνης  Ανδρόνικος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 67΄.
Θύελλα Κατσικάς:
Διαμάντης Ανδρέας, Αντωνίου Ιωάννης, Λισγάρας Ελευθέριος, Πότσης Γεώργιος, Τάτσης Δημήτριος, (Πεχλιβάνης Ευάγγελος 83΄), Γούλας Γεώργιος, Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος (Γιαννάκης Κωνσταντίνος 89΄), Βαρτζιώτης Βασίλειος (Γιωτάκης Κωνσταντίνος 36΄), Νάκος Ιωάννης, Ασωνίτης Αλέξανδρος (Καλογερόπουλος Αθανάσιος 90΄), Βαρτζιώτης Παύλος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Στραγάλης  Παντελεήμων (Ρουμπής Αντώνιος 71΄), Ηλίας Μιχαήλ  (Γκόνης Πέτρος 87΄), Τάσσος Παναγιώτης, Τσουμάνης  Ανδρόνικος, Δρόσος Πέτρος, Φαρμάκης Αναστάσιος (Κλείτσας Βασίλειος-Δημήτριος 71), Κτενάς  Παύλος (Ηλίας Απόστολος 48΄), Γκέκα Γκεράλντ, Ηλίας Μιχαήλ Αλεξίου Βασίλης  

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 16 Νοεμβρίου  2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-7
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 4-2
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ  3-1    
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 4-1  
Κυριακή 17 Νοεμβρίου  2019                
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-0
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-0   
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3-1  
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 27
2.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 23
3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 22
4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 18
5.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 18  
6.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 15
7.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  15
8.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 13    
9.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 13
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 10
11. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 8 
12. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8
13. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6
14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 5 
15. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 5                    
16.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0 

Άρτα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου, με το πρόσχημα ενοικίασης ακινήτου


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 09-09-2019.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση διαμερίσματος στο Ρέθυμνο Κρήτης και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά, έπεισαν τον παθόντα να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως εγγύηση για την ενοικίαση του ακινήτου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πήρε το ντέρμπι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Σταυρακίου 2009 2-0)-Έχασε η Αναγέννηση στο Τσεπέλοβο (Πανζαγορισιακός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 4-1)

* Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Δελβινακίου καθώς επικράτησε του Α.Ο. Σταυρακίου με σκορ 2-0 για την  9η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά  του Μακρή Χρήστου στο 25΄.
Το τελικό 2-0 έγραψε με πλασέ στο 73΄ ο Μπουτοβίνας Αλέξανδρος. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο,  Κόντος Κωνσταντίνος, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος,  Μήτος Βασίλειος (Στεφάνου Χρήστος 67΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μακρής Χρήστος (Κώτσης Αντώνιος 89΄), Avdylaj Agron, Χαρίσης Ιωάννης (Τσαραώσης Ευάγγελος  88΄), Μπουτοβίνας Αλέξανδρος (Ζενέλης Πάτροκλος 85΄), Νάτσης Σταύρος
Α.Ο. Σταυρακίου 2009:

Γκάτζιος Κωνσταντίνος, Βούλγαρης Νικόλαος, Πατσιάς Παναγιώτης (Απρίλης Γεώργιος 50΄), Βήχας Κωνσταντίνος, Ζάγκας Θωμάς, Παπούλιας-Αγγελής Μάριος (Νασούλας Άγγελος 73΄), Πράσσος Αχιλλέας, Σακκας Σπυριδων (Μιχαήλ Στέφανος 52΄), Γκεσούλης Αναστάσιος, Τούσης Χρήστος, Μαργιόλας Ανδρέας
*Κέρδισε στο Τσεπέλοβο ο τοπικός Πανζαγορισιακός την  Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου με σκορ 4-1 για την  9η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Μπενέκας Ιωάννης με σουτ εκτός περιοχής στο 39΄.
 Στο 60΄ ο Κώστας Μιλτιάδης με κεφαλιά  ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Σταμούλης  Σπυρίδων στο 68΄ με διαγώνιο σουτ κάνει το 2-1.
Ο Καραβασίλης Διομήδης στο 84΄ με δυνατό σουτ έκανε το 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε από κοντά  ο Μπόττης  Κωνσταντίνος στο 95΄.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες καθώς στο 44΄ αποβλήθηκε ο Τάσιος Αλέξανδρος και στο 70΄ ο Σίμος Χρήστος με κόκκινες κάρτες.
Πανζαγορισιακός:
Βλαχος Ιωαννης, Τσουμάνης Περικλής, Ζήγος Γεώργιος,
Ζήγος Ιωαννης, Κώστας Μιλτιάδης, Κώστας Μιλτιάδης,
Τσουμάνης Γεώργιος, Μποττης Κωνσταντίνος, Καραβασίλης Διομήδης, Μπέσης Λάμπρος, Σταμούλης Σπυρίδων
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Γέρακος Δημήτριος, Μπενέκας Ιωάννης (Βασιλείου Ηλίας 50΄), Καμονάς Ιωάννης, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Λέσσης Ιωάννης, Θωμαΐδης Γεώργιος (Ντεμίρης Σπυρίδων 60΄), Μπάσιος Χρήστος, Τάσιος Αλέξανδρος, Ντόντης Βασίλειος (Μακολλάρι Μαρινγκλέν 75΄), Ζουρνατζής Ιωάννης (Σίμος Χρήστος 50΄)

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Νοεμβρίου  2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 0-0
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-0
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 4-2
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 7-0
Κυριακή 17 Νοεμβρίου  2019                
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 4-1    
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  2-0
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΥ  1-8               
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 22
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21
3. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 21 
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 19
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 19
6. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 18 
7. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 17
8. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 17
9. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12  
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  12
11. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11  
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 9
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6
14. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 5
15. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4

16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0 

Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού στην Άρτα


Συνελήφθη, χθες (16-11-2019) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας φυγόποινος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στην πόλη της Άρτας όπου και συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών, για το αδίκημα της κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ευνοϊκή ρύθμιση και μειώσεις στις υψηλές καταναλώσεις στην ΔΕΗ


Στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ που κατατέθηκε στη Βουλή στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» προβλέπονται μειώσεις  για όσους έχουν υψηλή κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ευνοϊκή ρύθμιση υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 30.000 περιπτώσεις που ανήκουν στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και έχουν κατανάλωση άνω των 1.600 KW το τετράμηνο.
Η μείωση αυτή (30% έως 65%) αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, έκρινε αναγκαία τη ρύθμιση προκειμένου «να διορθωθεί η αδικία, που είχε γίνει το 2018».

Οι πέντε «χρυσοί κανόνες» πρόληψης της πέτρας στα νεφρά


Αν σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίσετε πέτρα στα νεφρά και να την απορρίψει από μόνος του ο οργανισμός σας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια από τις πλέον επίπονες εμπειρίες.
 «Οι πέτρες στα νεφρά είναι πιο συχνές στους άντρες παρά στις γυναίκες και περίπου στο 50% των ανθρώπων που εμφανίζουν πέτρες αυτές ξαναεμφανίζονται μέσα σε 2-5 χρόνια αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα» αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Στυλιανός Κοντός, μέλος της Πανευρωπαϊκής ενδο-Ουρολογικής Εταιρείας και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής  (www.urologyclinic.gr).
Πως σχηματίζονται οι πέτρες στα νεφρά
Οι πέτρες σχηματίζονται στα νεφρά όταν αυξάνεται υπερβολικά εντός των νεφρών η συγκέντρωση ορισμένων ουσιών, όπως το οξαλικό ασβέστιο και το ουρικό οξύ, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικροί κρύσταλλοι. Οι κρύσταλλοι μπορεί σταδιακά να μεγαλώσουν σε μέγεθος, σχηματίζοντας τις λεγόμενες πέτρες (λίθους). Ποσοστό 80-85% των λίθων αποτελούνται από οξαλικό ασβέστιο.
 Μια πέτρα που έχει σχηματιστεί μέσα στο νεφρό μπορεί να μετακινηθεί στον ουρητήρα, μπλοκάροντας τη φυσιολογική ροή των ούρων. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο ισχυρός πόνος (συνήθως στη μία πλευρά του σώματος, ανάμεσα στο στομάχι και στη μέση), η εμφάνιση αίματος στα ούρα (αιματουρία), η ναυτία, ο έμετος κ.ά. Εάν η πέτρα συνεχίσει να μετακινείται προς την ουροδόχο κύστη, συχνά εκδηλώνονται συμπτώματα όπως συχνουρία, αίσθημα πίεσης στην κύστη ή πόνος στη βουβωνική χώρα.
Όταν ο πόνος της νεφρολιθίασης είναι υπερβολικά ισχυρός ή σε περίπτωση που η πέτρα είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος, τότε συνιστάται η χειρουργική επέμβαση, η λιθοτριψία ή η απομάκρυνση της πέτρας ενδοσκοπικά. Η αντιμετώπιση της λιθίασης του ουρητήρα γίνεται με πολλούς τρόπους και ο ενδο-ουρολόγος είναι αυτός που θα επιλέξει τον καταλληλότερο σε κάθε περίπτωση. O Δρ. Κοντός εξηγεί: «με τον όρο ενδο-ουρολογία, εννοούμε χειρουργικές επεμβάσεις ελάχιστα παρεμβατικές, στις οποίες δεν γίνεται τομή με νυστέρι, αλλά η πρόσβαση στα ουρολογικά όργανα γίνεται από τη φυσιολογική οδό (όπως η ουρήθρα και οι ουρητήρες). Είναι εφικτή με τη χρήση ψηφιακών μέσων απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας, ειδικών εύκαμπτων χειρουργικών ενδοσκοπίων (λ.χ. εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο), πολύ λεπτών, της τάξης χιλιοστών, αλλά πανίσχυρων ινών laser και ενδοσκοπικών εργαλείων (λαβίδες, basket σύλληψης, οδηγά σύρματα). Είναι επιπλέον εφικτή η πρόσβαση και θεραπευτική παρέμβαση μέσω της ουρήθρας σε κάθε σημείο του ουροποιητικού, ακόμα και στους μικρούς κάλυκες στο εσωτερικό του νεφρού.

Προϋποθέσεις για μειώσεις φόρων στους νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες


Σύμφωνα με το  δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", προϋπόθεση είναι τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους να μην υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.
Η μείωση του ελάχιστου συντελεστή φόρου από το 22% στο 9% θα ισχύει και για τις αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις εάν τα ποσά τους μαζί με εισοδήματα από πωλήσεις γεωργικών προϊόντων δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.
Ευνοϊκό θα είναι το φορολογικό καθεστώς για νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Από το 2020 τα καθαρά κέρδη που θα αποκτούν οι νέοι εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης των δραστηριοτήτων τους θα φορολογούνται πλέον με έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή φόρου, της τάξεως του 4,5%.
Για τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50% εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Νόσος Πάρκινσον: Κυκλοφόρησε η πρώτη φορητή συσκευή που αξιολογεί την κινητικότητα των ασθενών


Την πρώτη φορητή συσκευή που αξιολογεί στην αληθινή ζωή την κινητικότητα των ασθενών με νόσο Πάρκινσον ανέπτυξαν Ισπανοί επιστήμονες. Με τη βοήθειά της ο γιατρός μπορεί να παρακολουθεί ακόμα και εξ αποστάσεως την πορεία της νόσου και να προσαρμόζει τη θεραπεία σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.
Οι επιστήμονες από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (UPC) παρουσίασαν την πρωτοποριακή συσκευή τους στο ετήσιο συνέδριο της International Parkinson and Movement Disorder Society (MDS), που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στη Νίκαια της Γαλλίας.
Όπως εξήγησαν, η συσκευή τους αποτελεί προϊόν μιας έρευνας που άρχισε πριν από 10 χρόνια. Στην μορφή της που άρχισε να διατίθεται πανευρωπαϊκά (και στην Ελλάδα) μοιάζει με κινητό τηλέφωνο, το οποίο φορά ο ασθενής στη ζώνη του για 5 έως 7 ημέρες.
Τη συσκευή ρυθμίζει αρχικά ο γιατρός, εισάγοντας τα στοιχεία και τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Στη συνέχεια, την τοποθετεί ο ασθενής στη ζώνη του και αυτή αρχίζει να λειτουργεί αυτόνομα.
Η συσκευή διαθέτει έναν «έξυπνο» αισθητήρα ο οποίος καταγράφει όλο το 24ωρο την κινητική κατάσταση του ασθενούς, καθώς και ένα επιταχυνσιόμετρο για να καταγράφει την ταχύτητα της κίνησής του.
Με αυτά τα δύο εξαρτήματα καταγράφει όλα τα κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, δηλαδή την βραδυκινησία (αργές κινήσεις), τον τρόμο (τρέμουλο), την υπερκινησία, την ακινησία, τις πτώσεις, ακόμα και το freezing (είναι το αιφνίδιο «πάγωμα» της κίνησης του ασθενούς που τον ακινητοποιεί για λίγο επιτόπου).