Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Alco: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4,4%

Σε  δημοσκόπηση της Alco για το Newsit ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται  4,4%  της ΝΔ.
Αναλυτικά στη πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 27,9%
Νέα Δημοκρατία: 23,5%
Χρυσή Αυγή: 5,4%
Ποτάμι: 4,5%
ΚΚΕ: 4,3%
ΠΑΣΟΚ: 4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,9%
Αναποφάσιστοι: 12,7%
Άλλο: 6,3%
Λευκό: 3,6%

Αποχή: 4,9%

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Επείγουσα ανακοίνωση για ακραίες καιρικές συνθήκες

Θεσσαλονίκη, 24/10/2014
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., τις προσεχείς ώρες και ημέρες προβλέπονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, με κατά τόπους καταιγίδες, χαλαζόπτωση, χιονόπτωση και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και 10 Beaufort.
Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους Κάθετους άξονες Σιάτιστας, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται:
• Πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση.
• Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.
• Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.
• Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.
• Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτησή αντιολισθητικών αλυσίδων.
• Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
• Να παρακολουθούν και τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.
• Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού συντήρησης και λειτουργίας της οδού.
Ειδικά οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες έντονων ανέμων.
Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.


Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής Πολιτών

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι φόροι και μειώθηκαν, κι άλλο, οι μισθοί!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζεται η μείωση των μισθών και η παράλληλη αύξηση των φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία για το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2014 που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή  η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, στο δεύτερο τρίμηνο 2014 οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας στην Γενική Κυβέρνηση εξακολούθησαν να μειώνονται.
Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 5,158 δισ. ευρώ (24,4% των συνολικών δαπανών), από 5,616 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2013 και 6,034 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2012. 
Σε μια διετία δηλαδή οι μισθοί στη Γενική Κυβέρνηση μειώθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ !

Οι φόροι που επιβλήθηκαν στο εισόδημα και στην περιούσια ανήλθαν στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2014 σε 4,790 δισ. ευρώ, από 4,330 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2013 και 5,429 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2012.

Δεύτεροι σε πανελλήνιο διαγωνισμό -ανάμεσα σε 80 Δημοτικά Σχολεία της χώρας- οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ!


9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ε.Λαψίστας 26-10-14/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αστήρ Αμφιθέας 26-10-14/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Κάστρου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 26-10-14/17:15), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ε. Χουλιαράδων-Α.Σ. Καλπακίου 26-10-14/19:30) για την 9η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:15

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 19:30

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (00:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:00)
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ(15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (16:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ (16:00)
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:15)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (19:30) 

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι φοιτητές για τις μετεγγραφές

Στάλθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι καταστάσεις των αιτούντων μετεγγραφής

Χθες απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας τις 13.000 αιτήσεις για μετεγγραφές στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση εντός 5 ημερών θα πρέπει τα τμήματα να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών όσων έχουν αιτηθεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής.
Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 8 ημερών.
Το Υπουργείο με ανακοίνωσή του καλεί τους πολύτεκνους, τρίτεκνους καθώς και όσους εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες να ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση.
Να αναφέρουμε ότι τα δικαιολογητικά αναγράφονται και στην ηλεκτρονική αίτηση που έχουν καταθέσει οι φοιτητές.
Α) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ:
1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014
2) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσης εισαγωγής.
3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί έμποροι κάνναβης, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας

Κατασχέθηκαν πάνω από -10- κιλά κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν χθες (23-10-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τους δύο αλλοδαπούς στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας, όπου είχαν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα και κατασχέθηκαν (13) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10.488) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών σε σπίτι και σε κατάστημα

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων δραστών (τριών ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 35, 26 και 15 ετών και ενός 23χρονου Αλβανού), οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών.
Η πρώτη περίπτωση, αφορά την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ημεδαπών Ρομά (δύο γυναικών, ηλικίας 26 και 15 ετών και ενός 35χρονου άνδρα), οι οποίοι την 23-09-2014 αφαίρεσαν από πολυκατάστημα στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, αθλητικά είδη.
Στη δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε ισόγειο χώρο σπιτιού στην Ανατολή Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος το Νοέμβριο του 2012, παραβίασε με διαρρηκτικό εργαλείο, την είσοδο και αφαίρεσε μία τηλεόραση και δύο μπουφάν.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. 

Έρχονται αλλαγές σε όλα τα επιδόματα από το 2015

Με στόχος τη συγκέντρωσή αλλά και τη δικαιότερη κατανομή τους, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επιδόματα από το 2015.
Οι αλλαγές και θα αφορούν σε όλα τα προνοιακά επιδόματα, που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι.
Μεταξύ των προνοιακών παροχών που ενοποιούνται είναι μεταξύ άλλων το ΕΚΑΣ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και παροχές για τις οποίες δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κόκορης, εξήγησε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τη δημιουργία ενός δίκαιου μηχανισμού για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε: «Στο ΕΚΑΣ θα γίνει διαχωρισμός από την κοινωνική ασφάλιση και θα μεταφερθεί στην πρόνοια. Κινούμαστε σε μια κατευθυντήρια γραμμή ενοποίησης, συγκέντρωσης όλων των επιδομάτων σε μια πηγή και θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης».

Στα λευκά τα ορεινά της Ηπείρου


Φωτό: http://penteli.meteo.gr/stations/plikati/camera2.htm
Αισθητή  πτώση της θερμοκρασίας

Το βράδυ της Τετάρτης έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της Ηπείρου, με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.
Οι κορυφές των βουνών στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου ντύθηκαν στα λευκά.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Που θα απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
1. Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τη χ.θ. 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).