Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

 


Λήγει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 η προθεσμία των  αιτήσεων για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις τους, ενώ οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μπορούν να κάνουν μόνο όσοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, μπλε κηροζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Τα ποσά και οι ημερομηνίες για το επίδομα θέρμανσης:

-Εύρος επιδόματος: 100 ευρώ έως 1.000 ευρώ

-Αφορά: Κύρια κατοικία (ιδιόκτητη, μισθωμένη, δωρεάν παραχωρούμενη)

-Προθεσμία αιτήσεων: Έως Παρασκευή 8/12

1η πληρωμή: Παρασκευή 22/12

-Αγορά καυσίμου: 13/10 έως 30/11

2η πληρωμή: Έως 29/2/2024

-Αγορά καυσίμου: Έως 31/1/2024

3η πληρωμή: Έως 30/4/2024

-Αγορά καυσίμου: Έως 31/3/2024

Η διαδικασία για τις αιτήσεις:

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τους οδικούς άξονες της Π.Ε. Πρέβεζας

 


 «Δεν δέχομαι ότι σε ένα κράτος δεν υπάρχει συνέχεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μέλλον των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού- Πρέβεζα και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Μεσοπόταμος- Λούτσα).

Ο Περιφερειάρχης  εξήγησε  ότι για τους δύο οδικούς άξονες, οι οποίοι  όπως και το Ιωάννινα – Κακαβιά είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια στάσιμοι,    υπήρχαν συνεννοήσεις με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Στο πλαίσιο αυτό- συνέχισε –  κατασκευάζονται οι οδικοί κόμβοι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και «προκαλούν δυσφορία τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες» από τον Υφυπουργό Υποδομών,  (ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα για να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει).

Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε ερώτηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη. «Κάθε έργο στην αρχή το βάζουμε σε Εθνικούς πόρους και στη συνέχεια μόλις ανοίξει το ΕΣΠΑ μεταφέρεται εκεί», εξήγησε.

Συνελήφθησαν 3 άτομα σε περιοχή των Τρικάλων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων

 


Εντοπίστηκαν τη στιγμή που απέκρυπταν σε ερημική τοποθεσία τσουβάλι με ακατέργαστη κάνναβη

Συνελήφθησαν χθες (24-11-2023) το βράδυ σε περιοχή των Τρικάλων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 3 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους, ενώ μόλις εκείνοι είχαν αποκρύψει σε ερημική περιοχή τσουβάλι, που περιείχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.654 γραμμαρίων, με σκοπό την μετέπειτα διακίνησή τους.

Πέραν την παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον δύο μοτοσικλέτες, με τις οποίες προσέγγισαν οι κατηγορούμενοι την περιοχή, συνολικό χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε διαβούλευση το σχέδιο της Ο.Χ.Ε. «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα η Ημερίδα Διαβούλευσης  της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

 Μετά την επιτυχημένη Ο.Χ.Ε. της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», οι νέες περιοχές εφαρμογής είναι οι εξής:

Βόρεια Πίνδος, με επίκεντρο τις ιαματικές πηγές Αμαράντου – Καβασίλων – Πυξαριάς και τα Μαστοροχώρια Κόνιτσας

Νότια Πίνδος, με επίκεντρο τους οικισμούς των Τζουμέρκων: Συρράκο, Καλαρρύτες, και Βαθύπεδο στην ΠΕ Ιωαννίνων, και Αθαμάνιο και Θεοδώριανα στην ΠΕ Άρτας και το όρος Λάκμος

Σούλι-Αχέροντας με επίκεντρο το Τετραχώρι Σουλίου και από τις πύλες του Άδη μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα

Περιοχές ΟΧΕ «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020

Στην τοποθέτηση του – κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας- ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε σε σημεία της ΟΧΕ και σε παρεμβάσεις που ήδη επεξεργάζεται και δρομολογεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ως προς την ΟΧΕ της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου τόνισε χαρακτηριστικά: «Πλέον βλέπετε ότι τα αρχαία θέατρα αρχίζουν μετά από τόσα χρόνια να παίζουν ρόλο στο σημερινό γίγνεσθαι. Και δεν τα κάνουμε μόνο ως αρχαία θέατρα, αλλά τα συνδέουμε και με τη τοπική οικονομία. Εκεί παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο η εταιρεία Ήπειρος Α.Ε., που πλέον θα είναι και θεσμικά».

«Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη»: Μία ακόμη εκπαιδευτική δράση για μαθητές από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

 


«Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη»

Μία ακόμη εκπαιδευτική δράση για μαθητές από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

Θέμα της δράσης είναι η ασφαλής και βιώσιμη κινητικότητα και θα την παρακολουθήσουν μαθητές γυμνασίων των Ιωαννίνων

Άλλη μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η νέα αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων την πόλης και θα είναι αφιερωμένη στην ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα.

Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές, αφενός για τις δυνατότητες μετακίνησης που προσφέρουν φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο και το πατίνι, αφετέρου για τους κανόνες που διέπουν τη χρήση τους.

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

 


Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο νοτιοανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

ΤΕΕ Ηπείρου: Ημερίδα «Δημόσιος Χώρος / Κλιματική Προσαρμογή: παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, υψηλής επίδρασης», την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

 


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 θα διοργανωθεί ημερίδα από το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με θέμα:

«Δημόσιος Χώρος / Κλιματική Προσαρμογή: παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, υψηλής επίδρασης»

Στην εκδήλωση κύριος Ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Μπαμπασίκας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθυντής προγράμματος HBA Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιου Τορόντο, JohnH. DanielsFacultyofArchitecture, Landscape, andDesign. Στην παρουσίαση συμμετέχουν επίσης οι:

Δρ. Πολυξένη Μάντζιου, Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, η Δρ. Αντιγόνη Γέροντα, Αρχιτέκτων Μηχανικός και ο Βασίλης Φλούδας, Προϊστάμενος Προγραμματισμού Δήμου Ιωαννιτών.

Το αναλυτικό θέμα της εκδήλωσης αφορά την παρουσίαση και συζήτηση για μια σειρά προτάσεων επαναχρήσεων και αναπλάσεων μικρής κλίμακας – υψηλής αποτελεσματικότητας.

Διεθνή παραδείγματα αστικής αναζωογόνησης, διεπιστημονικές μέθοδοι σχεδιασμού και υλοποίησης, συμμετοχικού σχεδιασμού και εμπλοκής της κοινότητας. Αναπλάσεις δικτύων υδάτινων και πράσινων υποδομών, επαναχρήσεων δημόσιων ακινήτων, κοινοτικών κήπων, μεικτών χρήσεων και λύσεων, και πρωτόκολλα συντήρησης. Ανάλυση τριών ερευνητικών προτάσεων σχεδιασμού και αναζωογόνησης στον Ελληνικό χώρο.

Σύλληψη συνολικά 6 ατόμων για ναρκωτικά

 


Στη σύλληψη συνολικά 6 ατόμων σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά την τελευταία εβδομάδα (20-26/11/2023), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – κατά περίπτωση – μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και παραισθησιογόνων μανιταριών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

• 2 ημεδαποί και αλλοδαπός στα Ιωάννινα,

• 2 ημεδαποί στην Άρτα και

• ημεδαπός στην Πρέβεζα.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ισότητας της ΕΕ η Υφυπουργός κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

 

Συνεργασία Υπουργών της ΕΕ για τον συντονισμό δράσεων σε θέματα βίας κατά των γυναικών.

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. Το άτυπο Συμβούλιο που διοργανώθηκε στην Παμπλόνα, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ επικεντρώθηκε στις τρέχουσες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Βασικά θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η υποστήριξη των θυμάτων, η καταπολέμηση νέων μορφών βίας, η προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και οι διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για την υλοποίηση των διατάξεων της Σύμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κα Κεφάλα στην πρώτη παρέμβασή της αναφέρθηκε στην πρόταση Οδηγίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι: «Αυτή η Οδηγία θα είναι η πρώτη νομοθεσία, που θα εγκριθεί μετά την προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η Οδηγία αποτελεί ορόσημο για τη δημιουργία μιας ΕΕ που σέβεται, προάγει και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί την ισότητα στην πράξη». Επιπλέον, η κα Κεφάλα υπογράμμισε ότι: «όλες οι χώρες οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά μεταξύ μας, καθώς και με φορείς και οργανισμούς που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία, προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος στον κύκλο της βίας».

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 43χρονου με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

 


Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με ενισχυμένα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

 


Νέο «Εξοικονομώ» με οριζόντια στόχευση, στο οποίο θα μεταφερθούν και τα αδιάθετα κονδύλια από εξειδικευμένα προγράμματα λειτουργικής, ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα σχεδιάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας, ύστερα και από την έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου Ανάκαμψης που αποτελεί βασική πηγή χρηματοδότησης για τις σχετικές επενδύσεις.

Με την αναθεώρηση του Σχεδίου ενισχύονται χρηματοδοτικά, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα ενεργειακής απόδοσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και το Δημόσιο και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση της ΕΕ, οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης περιλαμβάνουν πέντε διαφορετικά υποπρογράμματα, που είναι:

η ενεργειακή ανακαίνιση των οικιστικών κτηρίων μέσω της παροχής επιδοτήσεων (κλιμακούμενες επενδύσεις),

η ενεργειακή ανακαίνιση των μη οικιστικών δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων μέσω της παροχής επιδοτήσεων και χαμηλότοκων δανείων (αναβαθμισμένες επενδύσεις),

η αύξηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτοκατανάλωση σε οικιστικά κτήρια και στον γεωργικό τομέα μέσω της παροχής επιδοτήσεων,

η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτήρια κατοικιών μέσω της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση νέων συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού- και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης με την αντικατάσταση του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα φρεάτια με νέο και πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Ιατροί του Metropolitan Hospital στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University

 


Διεθνής διάκριση για δύο ιατρούς του Metropolitan Hospital που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University των ΗΠΑ. Το Metropolitan Hospital, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), πιστό στο όραμά του για παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας και καινοτόμων θεραπειών από επιστημονικό προσωπικό κορυφαίας εξειδίκευσης και κατάρτισης, ανακοινώνει μία ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση για δύο από τους ιατρούς του.
Συγκεκριμένα, οι ιατροί του Metropolitan Hospital Χρήστος Δερβένης και Γιώργος Σαμώνης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University (World’s Top 2% Scientists’ List). Σημειώνεται ότι η λίστα διαμορφώνεται με βάση τις δημοσιεύσεις των συγκεκριμένων επιστημόνων, οι οποίες αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς παγκοσμίως με βάση τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών.

Ο δρ Χρήστος Δερβένης είναι Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Παγκρέατος και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Metropolitan Hospital. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε την μετεκπαίδευση του στο Λονδίνο (St. Georges Hospital), στο Αμβούργο και τη Βέρνη. Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ενώ είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει, επίσης κληθεί ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων στη Mayo Clinic Medical School, στα Yale University και Harvard Medical School. Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων παγκρέατος και μέλος της διοίκησης της αντίστοιχης Διεθνούς εταιρείας, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής του Πεπτικού και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών ειδικοτήτων (Ήπαρ-Χοληφόρα-Πάγκρεας). Το έργο του διαθέτει 52.500 βιβλιογραφικές αναφορές και h index 77.