Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Palmos Analysis: Μεγαλώνει η διαφορά, έφθασε στο 10%

Δίνει 149 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την σημερινή, διευρυμένη σε δείγμα, μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs, διευρύνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
H ΝΔ έχει απώλειες ψηφοφόρων προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκλογική εκστρατεία του φόβου δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τους ψηφοφόρους. Σε όλα τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βελτιώσει την θέση του, ενώ η ΝΔ υποχωρεί.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή τους αναποφάσιστους. που αποτελούν το 15% όσων ερωτήθηκαν) η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων παραμένει στις 10 μονάδες (36% έναντι 26%), ποσοστό που με τα σημερινά δεδομένα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 149 έδρες στην Βουλή. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής Ποτάμι-Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, περνούν το φράγμα του 3% οι ΑΝΕΛ, ενώ μένει εκτός το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Παπανδρέου, για το οποίο δεν υπάρχουν όμως προηγούμενα στατιστικά στοιχεία.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 30,2% (28,7%)
ΝΔ: 20,3% (21,8%)
Χρυσή Αυγή: 6,8% (6,1%)
Ποτάμι: 5,1% (6,8%)
ΚΚΕ: 4,3% (4,4%)
ΠΑΣΟΚ: 3,4% (3%)
ΑΝΕΛ: 2,2% (2,1%)
ΚΙΔΗΣΟ: 1,7% (1,1%)
ΛΑΟΣ: 1,3% (1,3%)
Άλλο κόμμα: 4,5%
Δεν έχει ακόμη αποφασίσει: 15,2%
«Λευκό – Άκυρο»: 1,8%
Δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες: 2,7%

Τι αποζημίωση θα λάβουν όσοι εργαστούν για τις εκλογές του 2015

Για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα σε όσους εργαστούν.
Συγκεκριμένα, αποζημίωση καταβάλλεται στους διοριζόμενους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.
Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:
α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και
β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Συνέντευξη τύπου ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ώρα 10:00


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 22/01/2015

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:00 στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΓΡ. ΣΑΚΚΑ 17) θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Στέφανο Ζούμπα και τους υποψήφιους βουλευτές Νομού Ιωαννίνων.

Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου η επιστροφή του ΕΦΚ για το γεωργικό πετρέλαιο

Από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αφορά στο γεωργικό πετρέλαιο όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Εδώ καράβια χάνονται ... βαρκούλες αρμενίζουν...

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Τι γίνεται κύριοι με τις προτεραιότητες των προγραμμάτων του Δήμου Πωγωνίου;;;
Γιατί σημαντικά θέματα καθυστερούν τόσο;
Για την Αντιπολιτευση ξέρω ... με ελάχιστες εξαιρέσεις μιλάμε για ΑΛΗΤΙΑ...
Υπενθυμίζω ... με όλο το σεβασμό υπάρχουν πολλά και σοβαρά ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ θέματα...
Αγαπητέ Δήμαρχε μεριμνήστε παρακαλώ...
Είμαι πάντα δίπλα σας.
Προσοχή στους Παρακαλαμάρχες τύπου πουλημένου Ντ...

Όταν η υγεία μου το επιτρέψει θα σας πω πολλά και χρήσιμα.

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ηλικιωμένου και εγκατάλειψη στην Ανατολή Ιωαννίνων

Χθες (21.01.2015) και ώρα 11.50, στην οδό Ιωαννίνων στην Ανατολή, αγνώστων στοιχείων όχημα, χρώματος κόκκινου, παρέσυρε 86χρονο ημεδαπό πεζό και εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος.
Ο 86χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά στo τηλέφωνo 2651091290. 

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σ. Χαρουτουνιάν

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σ. Χαρουτουνιάν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Όπως είπε αντικείμενο της συζήτησης ήταν η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Γαλακτοκομικής Σχολής και η λειτουργία του αγροκτήματος Κατσικά.
Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

"Είχαμε αναλάβει μια δέσμευση για τις στέγες της Γαλακτοκομικής Σχολής. Έχουμε βάλει χρήματα δικά μας, για να εκπονηθεί μελέτη που να έχει το βέλτιστο οικονομικό όφελος, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες στέγες, γιατί η επιφάνεια που καλύπτουν είναι τεράστια και τα χρήματα που διαθέτει το Υπουργείο δεν επαρκούσαν για να τελειώσει όλο το έργο. Παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα στη Γαλακτοκομική Σχολή. Μετά από σχετικές συζητήσεις και πολλές διαβουλεύσεις ζητήθηκε από εμάς και από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να καταθέσουμε τις τελικές προτάσεις μας για την αξιοποίηση του αγροκτήματος, ώστε αυτό να είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και για άλλες παραμέτρους που αφορούν στην κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού στην Ήπειρο. Ως Περιφέρεια, είμαστε έτοιμοι για να περπατήσει αυτό το πράγμα, γιατί χωρίς πρωτογενή τομέα είτε στην Ήπειρο, είτε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει καμία σελίδα ο τόπος μας".

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (21-01-2015) το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 62 και 40 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και δύο αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας (ένας 38χρονος άνδρας και μία 24χρονη γυναίκα).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, ενώ προέκυψε ότι οι διακινητές θα λάμβαναν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, κατά την άφιξή τους στην Ιταλία.
Συνολικά , κατασχέθηκαν:
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων
  • δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας
  • το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ
  • δύο κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε 7.273 αγρότες την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, για ζημιές στο φυτικό και στο ζωικό κεφάλαιο

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.542.165 ευρώ

Αποζημιώσεις ύψους 11.542.165 ευρώ, θα καταβάλει την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ο ΕΛΓΑ, σε 7.273 αγρότες για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή ή στο ζωικό κεφάλαιο.

Ειδικότερα, τα 10.888.786 ευρώ αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, πατάτες, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, μαστίχα και καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014, ενώ τα 653.378 ευρώ αφορούν ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από ζημιές στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» και «Πυρκαγιές 2012». 

Εφιάλτης στο Δρόμο με τα ΑΤΜ: η γκρανγκινιολική ρητορική των κομμάτων εξουσίας και η (πρόσκαιρη) υποχώρηση του Μεσαιοχωριτισμού

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης, Πανεπιστημιακός

Θα θυμάστε πως μετά το 1997 η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή υιοθέτησε τη ρητορική του «Μεσαίου Χώρου», μια πολιτική στρατηγική ηγεμονίας στον παραδοσιακό χώρο του Κέντρου. Ανάλογη στρατηγική επιλογή είχε υιοθετήσει και ο Κώστας Σημίτης, που λίγο νωρίτερα είχε διεμβολίσει μερικώς την «κεντροδεξιά δεξαμενή» των μετριοπαθών ψηφοφόρων.  
Η αναφορά του Κ. Καραμανλή στόχευε εκλογικά στον ενδιάμεσο χώρο των δύο μεγάλων κομμάτων, ο οποίος μετακινούμενος ένθεν κακείθεν αποτελεί την κρίσιμη μάζα για την εκλογική επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο ο “μεσαιοχωριτισμός” αποτέλεσε το “εν τούτω νίκα” στα λάβαρα της νεοκαραμανλικής ΝΔ.

Άνοιξε και πάλι η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση και των τελευταίων δηλώσεων του φόρου ακινήτων

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε και πάλι η εφαρμογή για την υποβολή των αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ  καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε την εκκαθάριση και των τελευταίων δηλώσεων του φόρου ακινήτων που είχαν απομείνει σε εκκρεμότητα.
Για όσες εκ των δηλώσεων έχει προκύψει πρόσθετος φόρος, αυτός θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου χωρίς τη δυνατότητα δόσεων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ενεργοποιηθεί και το σύστημα που θα επιτρέψει τη δήλωση των μεταβολών που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία μετά την 01/01/2015.

Με βάση τον νέο νόμο, αγοραπωλησίες και λοιπές μεταβιβάσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο 2015, πρέπει να δηλώνονται μέσα σε έναν μήνα από την ημερομηνία της συναλλαγής.

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Οικονόμου


Αθήνα 19-1-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην τακτική του συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2015, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ Γιώργου Οικονόμου και παράλληλα δέχθηκε στη θέση του, ως μέλος του ΔΣ τον Γιώργο Ντούρο από το Κρυονέρι (Λίμποβο) Φιλιατών. Σε ειδική συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα γίνει αναφορά στη θητεία και την προσφορά του Γιώργου Οικονόμου στην Ηπειρωτική Αποδημία και την Ήπειρο. Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε η εκλογή νέου προέδρου του ΔΣ να γίνει σε εύθετο χρόνο.
Χρέη προέδρου σύμφωνα με το καταστατικό, συνεχίζει να εκτελεί ο Α΄ Αντιπρόεδρος Σωτήρης Κολιούσης.