Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Παρακάλαμος: Διακοπή νερού την Πέμπτη 13 Ιουνίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 θα γίνει διακοπή του νερού, διότι θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΜΠΙΚΑΣ ΧΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ
&
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ορίζοντες Ηπείρου: Η Περιφέρεια οφείλει να βοηθήσει τους αγρότες της Άρτας τώρα


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το χαλάζι που έπεσε στην Άρτα κατέστρεψε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στους παραγωγούς που είδαν να καταστρέφονται οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς.
Καλούμε τον περιφερειάρχη σήμερα κιόλας να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του και να δοθεί αμέσως, έναντι των αποζημιώσεων, ένα βοήθημα στους παραγωγούς, εν είδη άτοκου δανεισμού, με την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, χωρίς να περιμένει τον ΕΛΓΑ. Το προηγούμενο υπάρχει. Το ίδιο έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή στη Ζαχάρω της Ηλείας.
Τα χρήματα θα προέλθουν από το Περιφερειακό Ταμείο. Από εκεί και πέρα, όταν ο ΕΛΓΑ ολοκληρώσει τις έτσι κι αλλιώς χρονοβόρες διαδικασίες του και εγκριθούν οι αποζημιώσεις για τους αγρότες, το ποσό που έχει δοθεί να επιστραφεί στην Περιφέρεια.
Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, ιδίως όταν αυτό είναι μια έκτακτη ανάγκη που προκύπτει κάθε χρόνο.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα προσέγγιση στις σχέσεις της Περιφέρειας με τους αγρότες και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές προτιμήσεις και ψηφοφόρους.»

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος χωρικού σχεδιασμού & ανάπτυξης την Παρασκευή 14 Ιουνίου


Σας καλούμε στις 14 Ιουνίου 2019,ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 3ου/2019 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς – Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση- αποκατάσταση Ι.Ν Αγίας Κυριακής Αυλότοπου», προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς – Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ερειπωμένης πτέρυγας της Ι.Μ Παναγίας Ραιδιώτισσας», προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου "Η Αρετή" (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2019)

Ιωάννινα: Συνελήφθη 18χρονος κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (409,2) γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και πληθώρα νάιλον συσκευασιών για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (10-06-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 18χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 18χρονος αλλοδαπός κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο 18χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
εννέα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (404,5) γραμμαρίων,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
πληθώρα νάιλον συσκευασιών, για την κατανομή και αποθήκευση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Πανελλήνιο αντάμωμα Βλάχων 2019»: 21, 22 και 23 Ιουνίου στα Τρίκαλα





Ιωάννινα: Συνελήφθη 45χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου



Συνελήφθη, χθες (10-06-2019) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος.
H πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασε στο σημείο.
Μετά από σχετική καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκδόθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων να εντοπίσουν λίγο αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων τον 45χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίντητο και να τον συλλάβουν.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με βενζίνι, τέσσερα μπουκάλια με φωτιστικό οινόπνευμα, σωλήνας για την εισαγωγή της βενζίνης και αναπτήρας.
Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 45χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το ανωτέρω αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κώστας Κωνής: Εμπρός να πρασινίσουμε το Νομό Πρέβεζας, όπως τότε με τον Ανδρέα Παπανδρέου.


Γράφει ο Κώστας Κωνής
Υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας
με το Κίνημα Αλλαγής

Μπροστά στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη δεν περισσεύει κανείς.
Δίνουμε μαζί τη μάχη για τον προοδευτικό χώρο: ενωμένοι κοιτάζουμε μπροστά!!!
Δίνουμε τη μάχη για το Κίνημα Αλλαγής.
Το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελεί την ιστορική αυτή παράταξη που έχει προσφέρει πολλά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και στην κοινωνική ευημερία, αποτελώντας τον πραγματικό προοδευτικό πόλο ανάμεσα στο συντηρητισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των θεσμών και να παράγουμε αποτελεσματικές αναπτυξιακές πολιτικές προς όφελος των πολλών, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία και τους πολίτες, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.
Σε αυτό τον αγώνα δηλώνουμε όλοι παρόντες για την ενίσχυση του χώρου μας, σε μια μάχη που θα πρέπει επικρατήσουν οι ιδέες και οι αξίες της δημοκρατικής παράταξης, ώστε να διατηρήσουμε ζωντανή την προοπτική για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.
Πάνω σε αυτές τις ιδέες και τις αξίες, μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Να δώσουμε αυτή την εκλογική, πολιτική και ιδεολογική μάχη, με τις προτάσεις μας και αυτοπεποίθηση.
Ενωμένοι, με ηρεμία και ψυχραιμία, ας δώσουμε τη δύναμη στην παράταξη μας, ας δώσουμε δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής, για να παίξει το καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας.
Για την Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Πρέβεζα.

Πόνος στη μέση: Γιατί η κατάκλιση δεν ωφελεί τους ασθενείς;


Δραστήριοι θα πρέπει να παραμένουν οι ασθενείς με οσφυαλγία, καθώς η παρατεταμένη ανάπαυση και η κατάκλιση επιφέρουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η σύσταση για προφύλαξη από επιδείνωση των συμπτωμάτων μέσω περιορισμού των κινήσεων είναι αναχρονιστική, διότι δεδομένα νεότερων μελετών έχουν αποδείξει την υπεροχή του ενεργού τρόπου ζωής. Οι κατευθυντήριες οδηγίες των μεγαλύτερων επιστημονικών εταιριών παγκοσμίως προτρέπουν πια τους ασθενείς να παραμένουν δραστήριοι και να ενδυναμώνουν τους μυς της μέσης, εκτελώντας αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έντασης.
«Ο πόνος, η ένταση των μυών και η δυσκαμψία που εντοπίζεται από την περιοχή της μέσης μέχρι την μηρογλουτιαία πτυχή, επηρεάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Το ποσοστό των ανθρώπων που, σε κάποιο σημείο της ζωής του, θα εμφανίσει οσφυαλγία κυμαίνεται από 49% έως 70%, ενώ κάθε μέρα, στις δυτικές χώρες, ένα ποσοστό από 12% έως 30% υποφέρει από οσφυαλγία. Δηλαδή, οι περισσότεροι ενήλικες θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο οσφυαλγίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η αρχική σωστή θεραπευτική προσέγγιση του περιστατικού είναι πολλές φορές καταλυτική για την οριστική αντιμετώπιση του πόνου», μας εξηγεί ο  χειρουργός σπονδυλικής στήλης, Διευθυντής Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης στην Ευρωκλινική Αθηνών και επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος σπονδυλικής της Osteon Orthopedic & Spine Clinic, Δρ. Κωνσταντίνος Σταραντζής.
Ο πόνος στη μέση όταν έρχεται ξαφνικά και δεν διαρκεί περισσότερο από έξι εβδομάδες χαρακτηρίζεται ως οξεία οσφυαλγία, ενώ εκείνος που διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες, χρόνιος. Άλλοτε δεν ανευρίσκεται κάποια δομική αιτία (μη ειδική) και άλλοτε προκαλείται από υφιστάμενη πάθηση (ειδική).