Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 24-2-2015 (Πρακτικό Νο 2)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   24-2-2015  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  2/24-2-2015] ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

1. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους άπορους [ ΤΕΒΑ/FEAD].  ΑΠΟΦΑΣΗ  27.
2. Έγκριση Επιχορηγήσεων Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου – Ψήφιση πιστώσεων ΑΠΟΦΑΣΗ  28.
3. Κατανομή ΣΑΤΑ [από υπόλοιπα πιστώσεων έτους 2014]  ΑΠΟΦΑΣΗ  29.
4. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2015 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 30.
5. Διαγραφή οφειλής από μίσθωμα Δημοτικού Κατασ/τος Τ.Κ. Γεροπλατάνου. ΑΠΟΦΑΣΗ  31.
6. Επί αιτήσεως Φωτίου Βικτωρίας, για την έγκριση παράτασης μίσθωσης Δημοτικού Κατασ/τος στην Τ.Κ. Ιερομνήμης. ΑΠΟΦΑΣΗ  32.
7. Έγκριση επιστροφής τέλους Ε.Ε.Τ.Α. στους ενοικιαστές Δημοτικών Ακινήτων Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  33.
8. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την  Υλοποίηση του Υποέργου του Δήμου Πωγωνίου στο πλαίσιο της Πράξης με διακριτικό τίτλο “LA.ROUTE”»,  επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης. ΑΠΟΦΑΣΗ  34.
9Α.  Προέγκριση άδειας καταστήματος Daniela Foukis [Καφετέρια – Ταβέρνα, θέση: «Αγία Παρασκευή – γέφυρα Αγίων».  ΑΠΟΦΑΣΗ  35.
9Β. Προέγκριση άδειας καταστήματος Ιωάννη Ρουμελιώτη [Παντοπωλείο – Οπωροπωλείο, Τ.Κ. Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  36.
10. Έγκριση της μελέτης  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Δ.Ε. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  37.
11. Έγκριση  1ου Συγκρ. Πίνακα  της μελέτης  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Δ.Ε. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  38.
12. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  39.
13. Επί αιτήσεως  Daniela Foukis , για την έγκριση παροχής ύδρευσης εκτός οικισμού,  θέση  «Αγία Παρασκευή – γέφυρα Αγίων».  ΑΠΟΦΑΣΗ  40. 
14. Απόδοση στο Δήμο από την Κτηματική Υπηρεσία ακινήτου στην Τ.Κ. Κτισμάτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  41.
15. Έγκριση Δημοπράτησης εκμίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  42.
16Α. Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014  Σχολικής Επιτροπής  Α/θμιας Εκπαίδευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  43.
16Β. Έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2014  Σχολικής Επιτροπής  Β/θμιας Εκπαίδευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  44. 
17. Έγκριση συνεδρίασης Δ.Σ. στην έδρα της Δ.Ε. Δελβινακίου, λόγω εργασιών στην αίθουσα του Δ.Σ. στην έδρα του Δήμου Δ.Ε. Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  45.
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Διαγραφή οφειλής από Διοικητικές παραβάσεις [ΚΟΚ].  ΑΠΟΦΑΣΗ  46.
2. Έγκριση παράτασης παραχώρησης χρήσης εγκαταστάσεων Μαθητικής Εστίας Πωγωνιανής, όπου φιλοξενείται η «Κιβωτός του Κόσμου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  47.
3. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικών χώρων στην Τ.Κ. Κακολάκκου. ΑΠΟΦΑΣΗ 48.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Παρελθόν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Τέλος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς διαμηνύει ότι θα βάλει το υπουργείο Παιδείας που μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει σε πολυνομοσχέδιο τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις.
«Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την αρχή», εξηγεί το σκεπτικό της ηγεσίας ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τάσος Κουράκης. «Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, η οποία πολύ πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου.

Στην αναμονή 28.000 αιτήσεις για το εφάπαξ

Με το σταγονόμετρο η χορήγησή τους

Μάχη με το χρόνο δίνει η το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να καταβάλλει τα εφάπαξ. Στο τραπέζι μπαίνει εκ νέου ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων.
Σύμφωνα με το «Έθνος», αυτή τη στιγμή τα μηνιαία έσοδα από εισφορές υπολογίζονται σε 27 εκατομμύρια και αρκούν για την έκδοση 950 περίπου εφάπαξ. Ωστόσο είναι σε εκκρεμότητα 28.000 αιτήσεις και αν δεν βρεθεί λύση θα εκτιναχτεί εκ νέου ο χρόνος αναμονής στα δύο χρόνια.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχωρεί στην επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού που είχε αποφασιστεί πέρυσι, αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Ουσιαστικά καλείται να προχωρήσει σε «λίφτινγκ» στη διάταξη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χορήγησης εφάπαξ-ασανσέρ που θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο (ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα και το κύμα φυγής).

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (27.02.2015) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ο 43χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συστηματικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, κρυμμένες κάτω από την ταπετσαρία, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (10,84) γραμμαρίων και δύο καρτέλες με (19) ναρκωτικά χάπια.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου η σύνταξη του ΟΓΑ

Η σύνταξη μηνός Μαρτίου 2015 θα καταβληθεί σε 685.196 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ.

Metron Analysis: Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης


Όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» οι Έλληνες πολίτες αποτιμούν Θετικά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα για παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία στην πρόθεση ψήφου στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή»:
ΣΥΡΙΖΑ: 42,1%
ΝΔ: 18,3%
Ποτάμι: 5,7%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
ΚΚΕ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 5,2%