Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη εκμίσθωση ακινήτου σε παράτυπους μετανάστες

 


Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με τη συνδρομή υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έρευνα σε κατοικία σε χωριό της Άρτας, όπου βρέθηκαν (30) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι (16) διαπιστώθηκε ότι

είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αλλοδαπός που βρέθηκε στο σημείο και συνελήφθη, είχε εκμισθώσει την κατοικία στους αλλοδαπούς έναντι μηνιαίου μισθώματος 30 ευρώ ανά άτομο.

Σε βάρος του παραπάνω συλληφθέντα καθώς και του ιδιοκτήτη της κατοικίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εκμίσθωση ακινήτου σε παράτυπους μετανάστες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Έρχεται ειδική ρύθμιση για την πληρωμή των ποσών από τα αδήλωτα τετραγωνικά



Όπως αναφέρει η εφημερίδα" ΤΑ ΝΕΑ", πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να κατατεθεί η σχετική διάταξη εντός του Δεκεμβρίου ώστε να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του έτους και το ετήσιο κόστος που προκύπτει από τη σχετική δήλωση των φορολογουμένων είναι πέριξ των 150 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν δηλωθεί συνολικά πάνω από 70 εκατ. τετραγωνικά.

Ειδική ρύθμιση των έως και 24 δόσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για την καταβολή των ποσών που προέκυψαν από τις μεγαλύτερες επιφάνειες που δηλώθηκαν στους δήμους σχεδιάζεται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο και μέσω των λογαριασμών του ρεύματος.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν τα ποσά που προκύπτουν από τις πραγματικές επιφάνειες των σπιτιών, των εξοχικών και των λοιπών κτισμάτων που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ώστε να μην επιβαρυνθούν εφάπαξ με τα επιπλέον αναδρομικά δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων για όλο το έτος 2020. Τα ποσά είναι απαλλαγμένα από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και υπολογίζεται πως οι χρεώσεις, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος θα μοιραστούν σε δύο έτη. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε με το αυτοκίνητό του περισσότερα από -10- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελληνοαλβανική μεθόριο στο εσωτερικό της χώρας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προχώρησαν στη σύλληψη ημεδαπού χθες (04-12-2020) το μεσημέρι στο 7ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών:

 ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε δέκα (10) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -9- κιλών και -950- γραμμαρίων και

 νάιλον σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -121,5- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, μετακινούμενος εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε παράταση στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

 


Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1,  προανήγγελλε  παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι αξιολογείται η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

ΕΟΔΥ: Ενενήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.383 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενενήντα οκτώ νέοι θάνατοι, 1.383 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114.568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τριάντα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (49.647) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.211) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.423) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα, ως ακολούθως:

 (1.011) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(251) στην Αττική,

(103) στη Θεσσαλία,

( 100) στη Στερεά Ελλάδα,

(98) στη Θεσσαλονίκη,

(76) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(76) στην Κρήτη,

(66) στην Κεντρική Μακεδονία,

(56) στην Πελοπόννησο,

(42) στη Δυτική Ελλάδα,

(39) στην Ήπειρο,

( 31) στα Ιόνια Νησιά,

(29) στη Δυτική Μακεδονία,

(28) στο Βόρειο Αιγαίο και

o (16) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (33.076) ομοειδείς παραβάσεις.

 (398) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (378) πρόστιμα των 300 ευρώ και (20) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(78) στην Αττική,

(40) στην Κρήτη,

(38) στο Βόρειο Αιγαίο,

(36) στη Στερεά Ελλάδα,

(29) στην Ήπειρο ,

(27) στα Ιόνια Νησιά,

(26) στην Πελοπόννησο,

(25) στην Κεντρική Μακεδονία,

(25) στη Θεσσαλία,

(25) στη Δυτική Ελλάδα,

(17) στη Θεσσαλονίκη,

(15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(11) στη Δυτική Μακεδονία και

  (6) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.088) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.147) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (941) των (150) ευρώ.

(14) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ,

στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ,

στην Κρήτη, 3.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση εκδήλωσης (πάρτι),

στη Δυτική Μακεδονία , 5.000 ευρώ σε ιντερνέτ-καφέ,

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (251) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (273) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας σε όσους βρίσκονται θετικοί από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

 


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής ένα ακόμη μέτρο τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του Covid-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου όσοι εντοπίζονται θετικοί στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

Το μέτρο θα μπει σε εφαρμογή από τις έξι το πρωί και αφορά πλέον και στην Κακαβιά, το μοναδικό σημείο εισόδου και εξόδου από και προς την Αλβανία.

Στην Κακαβιά είναι εγκατεστημένες μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν rapid test σε όλους όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα.

Μέχρι τώρα όσοι βρισκόταν θετικοί συνέχιζαν το ταξίδι τους με υποχρέωση τήρησης της καραντίνας ενώ ορισμένοι μεταφερόταν για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το καθεστώς αυτό παύει να ισχύει και όσοι βρίσκονται θετικοί θα επιστρέφουν στην χώρα τους.

ΟΑΕΔ: 72.000 έως τώρα οι αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ

 


Περισσότεροι από 72.000 (55%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN) για την καταβολή της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για άμεση στήριξη των ανέργων.

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 63.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων και σήμερα θα καταβληθεί η ενίσχυση σε περίπου 7.000 επιπλέον δικαιούχους.

Συνολικά, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί τα 400 ευρώ σε 70.000 (97%), από τους 72.000 δικαιούχους με καταχωρισμένο ΙΒΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα

 

Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων τρία άτομα για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων

 


Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας (1.360) ευρώ

 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν χθες (04-12-2020) το μεσημέρι στην πόλη και σε περιοχή των Ιωαννίνων ημεδαπό και δύο ημεδαπές, που κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών της παραπάνω υπηρεσίας, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων εντόπισαν τον ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων να επιβαίνει σε αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι κατείχε - με σκοπό να τα θέσει σε κυκλοφορία ως γνήσια - επτά (7) πλαστά χαρτονομίσματα των -50- και -20- ευρώ, συνολικής ονομαστικής αξίας -320- ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν επιπλέον (30) πλαστά χαρτονομίσματα των -50- και -20- ευρώ, συνολικής ονομαστικής αξίας -1.020- ευρώ.

Επιπρόσθετα, στο σπίτι βρέθηκαν και δύο ημεδαπές, οι οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγη ώρα πιο πριν είχαν θέσει σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα των -20- ευρώ, πραγματοποιώντας συναλλαγή σε επιχείρηση περιοχής των Ιωαννίνων.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας -1.360- ευρώ, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ημεδαπός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (07/12-13/12/2020)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (07 Δεκεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/12/2020

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 08/12/2020

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2020

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 /2020

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/2020

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/12/2020

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 – 15:00

ΤΡΙΤΗ 08/12/2020

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 08:00 – 15:00

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2020

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12/2020

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2020

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 08/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου)  18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2020

Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/12/2020

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 08/12/2020

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2020

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 11/12/2020

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2020

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 07/12/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 08/12/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/12/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2020

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά 08:00-15:00

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Εισήγηση του ΔΣ της ΠΣΕ στην Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών

 


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ

Φθινόπωρο 2020

Προς

Τις διοικήσεις των μελών της ΠΣΕ (Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις, αδελφότητες)

Προς όλους τους απόδημους, Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Το ΔΣ της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απευθύνεται σε όλους εσάς που εδώ και πάνω από έναν αιώνα που υπάρχουν σωματεία των αποδήμων Ηπειρωτών, προσφέρετε με ανιδιοτέλεια, μεράκι, με αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας τον χρόνο σας, χωρίς να υπολογίζετε δαπάνες και προσωπικές υποχρεώσεις.

Το ΔΣ της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απευθύνεται σε όλους όσοι στέκονται με κάθε τρόπο δίπλα σας και κρατάτε όλοι μαζί τους συλλόγους μας, την Ηπειρωτική αποδημία όρθια, μαχητική στη διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων της Ηπείρου, της προστασίας, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραδοσιακού μας πολιτισμού, ζωντανεύετε κάθε μέρα τα καλύτερες παραδόσεις της αλληλεγγύης, της αδελφότητας μεταξύ μας.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη για σας και τις οικογένειες σας, για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Βρισκόμαστε, ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές. Η οικονομική κρίση μετά από 10 χρόνια οξυμένης συνεχούς αφαίμαξης των εισοδημάτων μας, επανέρχεται και οξύνεται ακόμη περσότερο με την επιδημία covid 19, τις καταστάσεις και τις εξελίξεις όσον αφορά τα οικονομικά μας. Είμαστε πια στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με πολλαπλά κρούσματα και θανάτους. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδυναμία του συστήματος υγείας να καλύψει τις ανάγκες διαχρονικά. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι, οι κοινωνικές δομές γίνονται υγειονομικές βόμβες, που δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξουν.

Στις 4 Μαρτίου 2020 στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ προετοιμάστηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση (απολογιστική -προγραμματική) που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/3/2020. Όμως, επήλθε στο μεταξύ η καραντίνα, τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, και όλα όσα προγραμματίσαμε, αναβλήθηκαν. Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε χωρίς να επικοινωνήσουμε με τα μέλη της ΠΣΕ, να συζητήσουμε όλοι μαζί τον απολογισμό της δράσης μας, να προγραμματίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα μας.

Η Γενική συνέλευση με νέα μορφή

Το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε τομή στις σχέσεις με τα σωματεία – μέλη μας. Αφού δεν μπορούμε να συνεδριάσουμε όλοι μαζί, αφού δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε το ΔΣ και οι αντιπρόσωποι σε Γενική Συνέλευση, εκεί όπου θα αναγνωστούν οι απολογισμοί και προγραμματισμοί, θα τοποθετηθούν οι αντιπρόσωποι και θα ψηφίσουμε, το ΔΣ και η ελεγκτική επιτροπή θα προσέλθουν στα σωματεία για συζήτηση και ψηφοφορία.

Ως τα μέσα Νοέμβρη 2020, όλα τα ενεργά σωματεία θα έχουν στη διάθεση τους τα κείμενα απολογισμού και προγραμματισμού, τα οποία βεβαίως θα δοθούν και στη δημοσιότητα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας, την ιστοσελίδα και το facebook. Θα κληθούν να συνεδριάσουν, τηρώντας τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου με την συμμετοχή και των αντιπροσώπων. Προτείνεται συνδυασμός φυσικής παρουσίας και τηλεδιάσκεψης. Προγραμματίζεται ταυτόχρονα και μεγάλη κινητοποίηση των μελών του ΔΣ της ΠΣΕ, των μελών της Ελεγκτικής επιτροπής και των αιρετών μελών του Γενικού Συμβουλίου, ώστε στις συνεδριάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων να παρευρίσκεται οπωσδήποτε κάποιος από εμάς, με συγκεκριμένη κατανομή που ήδη έχει γίνει. Η υποχρέωση του κάθε μέλους του ΔΣ είναι να βοηθήσει στην προετοιμασία της συνεδρίασης του σωματείου για το οποίο έχει χρεωθεί, να βοηθήσει στην κατανόηση των κειμένων απαντώντας στις πιθανές ερωτήσεις, να δώσει τις σχετικές διευκρινήσεις, να καταγράψει τις απόψεις και να μεριμνήσει να καταγραφούν οι ψηφοφορίες και οι παρατηρήσεις. Οι Ομοσπονδίες, οι σύλλογοι, οι ενώσεις, οι αδελφότητες στην συνεδρίαση αυτήν καλούνται επίσης να εξετάσουν και την δική τους πορεία τόσο απολογιστικά, όσο και προγραμματικά, να εντάξουν όσο είναι δυνατόν την δράση τους στο πλαίσιο δραστηριοτήτων που προτείνει η ΠΣΕ. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεδριάσεων θα βρεθούν στην κρίση όλων μέσα από την δημοσίευσή τους στην εφημερίδα μας, την ανάρτηση στο site και το f/b της ΠΣΕ.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο εγχείρημα που προσμένουμε να αγκαλιαστεί από δεκάδες σωματεία μέλη, μια διαδικασία συνολικής και συλλογικής «αυτογνωσίας» που θα κρατήσει για περίπου 2 μήνες και θα καταλήξει με νέα συνεδρίαση του ΔΣ, που θα συνθέσει τις απόψεις και θα μας κάνει πιο δυνατούς να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2020 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -6- τροχαία ατυχήματα (έναντι -3- το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1- θανατηφόρο τροχαίο (έναντι -0- το 2019)

-1- τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι -0- το 2019)

-4- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -3- το 2019)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι -3- το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-1- νεκρός (έναντι -0- το 2019)

-1- σοβαρά τραυματίας (έναντι -0- το 2019)

-7- ελαφρά τραυματίες (έναντι -3- το 2019)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

υπερβολική ταχύτητα

παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.122) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.176 για υπερβολική ταχύτητα

186 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

117 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

68 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

22 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

15 για αντικανονικό προσπέρασμα

14 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (77) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (62) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (665) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Παχυσαρκία και CΟVID-19: Επιμήκης γαστροπτύχωση ως εναλλακτικό χειρουργείο

 

Το 2020 θα μείνει στην ιστορία σαν το έτος της πανδημίας COVID-19, της ασθένειας που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε και που αντιμετωπίζουμε τα πάντα στην ζωή και στην καθημερινότητα μας. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα χωρίς διακρίσεις υποχρεώθηκε εκτός των άλλων να κλειστεί στο σπίτι και που κλήθηκε να διαχειριστεί μία νέα καθημερινότητα.

Η COVID-19 ως νόσος προκαλούμενη από ένα εντελώς νέο και άγνωστο ιό, επικέντρωσε την προσοχή της ιατρικής κοινότητας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κύμα των ασθενών με βαριά εικόνα από το αναπνευστικό και όχι μόνο.  Αρχικά παλέψαμε στο σκοτάδι, αλλά με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα χαρακτηριστικά της νόσου, ενώ φάνηκαν και οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ένας ασθενής να νοσήσει βαρύτερα από κάποιον άλλον, αναφέρει η χειρουργός κα Ελένη Καραφώκα-Μαύρου, Διευθύντρια  Β' Κλινικής Ρομποτικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ογκολογίας Metropolitan General.

Πολύ νωρίς, η παχυσαρκία αλλά και ασθένειες που τη συνοδεύουν όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και οι παθήσεις της καρδιάς, αναγνωρίστηκαν ως σημαντικότατοι  παράγοντες κινδύνου οι οποίοι αυξάνουν την βαρύτητα της νόσου, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ποσοστά θετικής έκβασης.  Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε προηγούμενη πανδημία με τον ιό της γρίπης Η1Ν1 το 2009.