Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Παρακάλαμος: Η ΤΟΠΣΑ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο», την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου, ώρα 19:30 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η  «ΤΟΠΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ, στα πλαίσια των τοπικών προγραμμάτων για την απασχόληση, σας προσκαλεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση νέων έργων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου και συγκεκριμένα για:
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ
Τεχνικά έργα κατασκευής βραχοπαγίδων με φράκτες ανάσχεσης βροχοπτώσεων ανάντη πρανούς του τμήματος Πάργα-Ανθούσα της 5ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος). 
Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. (Π.Ε. Πρέβεζας) Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ.
«Συντήρηση – επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
Ακόμη, αποφασίστηκε η δημοπράτηση του έργου "Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα "Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου"", με προϋπολογισμό 59.980 ευρώ.
Ανάδοχοι για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:
Α΄ Οδικά
«Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: R.V.R.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.

Στον «αέρα» το εφάπαξ 55.000 ασφαλισμένων

Στον «αέρα» είναι τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένοι, που περιμένουν έως και δύο έτη για να πάρουν το εφάπαξ.
Η καταβολή του βοηθήματος έχει παγώσει, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο μαθηματικό τύπο θα γίνει ο υπολογισμός.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά να στοιβάζονται στα συρτάρια των υπηρεσιών, χωρίς να εκδίδονται αποφάσεις.
Το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο οι δικαιούχοι απειλούνται και με νέα μείωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα βασικά σενάρια που θα μπουν στο τραπέζι:
-Η εφαρμογή ενός νέου συστήματος για τον υπολογισμό του βοηθήματος με διαφορετικούς συντελεστές.

Παρακάλαμος: Σε εξέλιξη οι εργασίες «Ανάδειξη παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου»

Φωτό: Alexis Tsekouras
Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες «Ανάδειξη παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου».

Παρακάλαμος: Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου


Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στον Παρακάλαμο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.  Κώστας Καψάλης. 
Στις 11:30 ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, εκπαιδευτικός κ. Αναστάσιος Γιούνης θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Παύλος Μελάς, ο θρυλικός Μακεδονομάχος», στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με συμμετοχή των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου.
Φωτογραφίες από εκδηλώσεις προηγούμενων χρόνων
Φωτό: Σκαρώνης Μιλτιάδης (Μίμης)

Άρτα: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά μετά από καθημερινούς συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους


Συνελήφθησαν, χθες (07-10-2015) το μεσημέρι στην Άρτα και στους Κωστακιούς Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 44 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στάβλου ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη, βάρους (31,28) γραμμαρίων και δύο δενδρύλλια κάνναβης, ξεριζωμένα, ύψους (1,94) και (1,95) μέτρων.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (0,88) γραμμαρίων ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους ενός γραμμαρίου.
Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,78) γραμμαρίων.

Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Στις 5:00 μ.μ. η κηδεία του Σκόρδου Θωμά




Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 5:00 το απόγευμα  η κηδεία του Σκόρδου Αθ. Θωμά από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου Πωγωνίου.

Μέσω taxisnet οι μεταβιβάσεις ακινήτων και η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων

Προς ηλεκτρονικοποίηση για το κλείσιμο της εφορίας προς το κοινό οδεύει και το τμήμα οχημάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να κλείσουν οι εφορίες για το κοινό είναι το ότι οι μεταβιβάσεις ακινήτων εξακολουθούν να γίνονται χειρόγραφα στα τμήματα Κεφαλαίου των εφοριών. Αυτά θα είναι και τα πρώτα που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, πρόκειται να βάλουν λουκέτο στο πλαίσιο της υλοποίηση του σχεδίου του ΥΠΟΙΚ για να μην χρειάζεται πλέον η επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό τμήμα της μεταβίβασης ακινήτων θα γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας που θα ανοίξει το taxisnet όπου αγοραστής και πωλητής θα συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία (περιγραφή ακινήτου, τίμημα κλπ), στη συνέχεια η εφορία θα υπολογίζει αυτόματα το ύψος του φόρου μεταβίβασης και θα τον βεβαιώνει στον αγοραστή με ταυτότητα οφειλής, όπως ισχύει σήμερα για όλους τους φόρους.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1105) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -924- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για μαστρωπεία: - 2-
Για βιασμό: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -37-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -10-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 16 -
Για πλαστογραφίες: -3-

Με αφιέρωμα στην ξενιτιά, συμμετείχε φέτος στις Ιωνικές γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης, η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη», την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, το βράδυ

Με εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτειά και στον ξενιτεμένο Ηπειρώτη και με μουσικοχορευτική παράσταση ηπειρώτικων παραδοσιακών χορών των χορευτικών τμημάτων ενηλίκων και παιδιών, συμμετείχε και φέτος στις Ιωνικές γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης,  η Ένωση  Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη'', την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, το βράδυ.

 Ένας Ηπειρώτικος αποδημικός Σύλλογος καταξιωμένος και με προσφορά, τόσο στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και της πολυπληθούς Ηπειρωτικής κοινότητας της Αττικής που ξεπερνά τις 700.000 ανθρώπους.

Που πρώτο μέλημα και σκοπός του, από της ιδρύσεως του, είναι η διατήρηση και διάδοση των ηπειρώτικων ηθών και εθίμων, του ηπειρώτικου τρόπου ζωής και σκέψης, αλλά και η ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, που δεν έχει προηγούμενο στον Ελλαδικό χώρο και που οι ρίζες τους είναι στην αρχέγονη ελληνική και βυζαντινή μουσική. 

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Σεπτέμβριο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 15 και το 2014).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2014)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2014)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 17 το 2014).