Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΕΛΓΑ: Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το 2019


Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο ΕΛΓΑ παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία καταβολής ειδικής εισφοράς για το έτος 2019.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Οργανισμού η «Διοίκηση έλαβε αυτή την απόφαση κατανοώντας τις αντιξοότητες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας –πέραν της προσωπικής αγωνίας αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19- αλλά και μιας σειράς πρόσθετων επακόλουθων οικονομικών προβλημάτων».

Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στον Άνω Καλαμά


Ισχυρή βροχή που συνοδευόταν και από χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή του Άνω Καλαμά το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαΐου.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, διήρκησαν αρκετή ώρα και συνοδευόταν από δυνατά μπουμπουνητά και κεραυνούς.
Και ενώ σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο είχαμε δυνατή  βροχή και σε πολλές περιοχές έντονη χαλαζόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, φαινόμενο πολύ σπάνιο για τέλη Μαΐου!
ΑΣΤΡΑΚΑ (26-05-2020)
Οι τοπικές καταιγίδες,  το χαλάζι και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που έχει σημειωθεί, δημιουργεί προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες, εποχικά φρούτα, αμπέλια και λαχανικά.
Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος και τις επόμενες ημέρες, με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.  

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία και ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση τόνισε:
«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας. Σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που έχουν μέχρι σήμερα. Δεν βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει η ανάγκη να είμαστε κάθε μέρα εδώ. Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση τότε σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά».
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
«Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία και ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια. Εμείς αποφύγαμε να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις. Χρειάζεται να δείξουμε πειθαρχία και στη συνέχεια» κατέληξε ο υφυπουργός.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος, συνολικά 173 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 10 νέα κρούσματα


Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταγραφεί ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο ενώ έχουν εντοπιστεί και 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
Συνολικά οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας φτάνουν τους 173 ενώ τα κρούσματα συνολικά είναι 2.892.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 18.

Κωνσταντίνος Καψάλης: Απάντηση σε καταγγελία Δημοτικών Συμβούλων για παράνομη υλοτομία στην Τ.Κ. Βασιλικού


Με αφορμή την καταγγελία Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης για την παράνομη υλοτομία σε συστάδα δάσους δρυός στην Τ.Κ. Βασιλικού, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης έδωσε την εξής απάντηση:
"Εκφράζουμε καταρχήν την απορία μας για τον τρόπο που επιλέξατε να λάβετε απαντήσεις (ξανά) για το ζήτημα της παράνομης υλοτόμησης, δεδομένου ότι θα μπορούσατε να το αναδείξετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2020, ημέρα κατάθεσης της επιστολής σας.
Είναι απορίας άξιον ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιλέξατε να σιωπήσετε για ένα ζήτημα που όπως διατείνεστε σας απασχολεί σοβαρά και ως εκ τούτου θα αναμέναμε αφενός να το καταθέσετε ενώπιον του κορυφαίου οργάνου του Δήμου και αφετέρου να έχετε καλύτερη πληροφόρηση πριν προχωρήσετε στην καταγγελία. Παρόλα αυτά, θα σας απαντήσουμε ως εξής:
α-β:  Ο εκπρόσωπος (κι όχι Πρόεδρος, αφού το Συμβούλιο είναι μονομελές) της Τ.Κ. Βασιλικού αντελήφθη πρώτος την παράνομη υλοτομία και άμεσα επικοινώνησε με το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που ενημέρωσαν, ως όφειλαν, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τουτέστιν το Δασαρχείο και την Αστυνομία.
Οποιαδήποτε προσπάθειά σας να κατηγορήσετε το Δήμο για ολιγωρία ή αδιαφορία πέφτει στο κενό καθώς η παρέμβαση ήταν άμεση και ουσιαστική, με κάθε σεβασμό στους ρόλους που επιτελεί κάθε υπηρεσία ή φορέας.
Η υπόθεση έγκειται στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου με το Δήμο να αναμένει το τελικό πόρισμα προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Επισημαίνουμε παράλληλα ότι ο Δήμος Πωγωνίου εμπιστεύεται απόλυτα τόσο το Δασαρχείο όσο και την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποδεικνύουν ότι επιτελούν με άριστο τρόπο το έργο τους και δεν έχουν ανάγκη από «παντογνώστες» που προσπαθούν να τους επιδείξουν τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν.
γ: Η ανακρίβεια των λόγων σας δείχνει είτε δόλο από την πλευρά σας είτε ασέβεια προς το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, αν υποθέσει κάποιος ότι δεν παρακολουθείτε με προσοχή τα όσα λέγονται και τα όσα τελικά ψηφίζετε ή καταψηφίζετε! Ουδέποτε ελέχθη ότι ζητήθηκε άρση απορρήτου, όπως αναφέρετε στην καταγγελία σας.
δ: Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, έχει ήδη διασφαλίσει το προϊόν της παράνομης υλοτόμησης, το οποίο θα διατεθεί σε οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας. Ελπίζουμε να μην εκφράσετε κάποια αντίρρηση και προς αυτό…
Όσον αφορά στην περιβαλλοντική ευαισθησία μας, αυτή είναι δεδομένη και θα προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια μόλις εκδοθεί το σχετικό πόρισμα. Ως εκ τούτου, ο Δήμος δεν έχει ανάγκη από προασπιστές του περιβαλλοντικού συμφέροντος! Παρόλα αυτά, σας εφιστώ την προσοχή στο ζήτημα της δημοπράτησης λήμματος σε συστάδα του ιδίου δάσους. Είναι το θέμα που σας υπενθυμίζω, σε περίπτωση που δεν είχατε την προσοχή σας στραμμένη στη συνεδρίαση, υπερψηφίσατε κι εσείς! Άλλωστε μία παράνομη ενέργεια δε μπορεί να οδηγήσει το Δήμο σε παύση λειτουργίας!
Μας προκάλεσε επίσης ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά σας σε ηθικούς αυτουργούς της παράνομης υλοτομίας. Έχετε, λοιπόν, την υποχρέωση, ηθική κι εσείς, να τους κατονομάσετε και εφόσον έχετε στη διάθεσή σας στοιχεία, είναι υποχρέωσή σας να τα παραδώσετε στο Δασαρχείο και την Εισαγγελία αντί να αναλώνεστε σε αβάσιμες καταγγελίες και συγχρόνως να σπιλώνετε τους ντόπιους εμπόρους.
Εν κατακλείδι, οφείλουμε να επισημάνουμε την ικανοποίησή μας για την συνεργασία δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από τρεις διαφορετικές παρατάξεις και ευχόμαστε την επόμενη φορά, η «σύμπραξη» αυτή να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και να φέρει επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις που μπορούν να αποβούν ωφέλιμες για το Πωγώνι".

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Σταύρο Παπαβασιλείου


Η ανακοίνωση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά:
«Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Σταύρο Παπαβασιλείου. Ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα με καταγωγή από την Λάβδανη Πωγωνίου επιστρέφει στην ομάδα μετά από 8 χρόνια με στόχο μια ανταγωνιστική ομάδα με έντονο τοπικό αγωνιστικό δυναμικό».

Μειωμένο ωράριο σε δημόσιο για γονείς με παιδιά στο σχολείο


Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.
Τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, σημείωσε ότι συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική.
Ο υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική χρονιά.
Ερωτηθείς σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνο το «Κοινό των Ηπειρωτών» με την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ


Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Γιώργος Ζάψας ενημέρωσε επίσημα  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παργανά ότι συμφωνεί με το αίτημα των Οριζόντων Ηπείρου για έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ (Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού.
Οι δράσεις που προτείνει η παράταξη μας δεν μπορούν να «στριμωχτούν» σε μια προβλεπόμενη συνεδρίαση, απαιτείται άμεσα και την επόμενη εβδομάδα ακόμα μια διακριτή συζήτηση.

Δεκαπέντε νέα πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τα ΚΕΠ


Έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία εντάσσονται στα ΚΕΠ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr. 
Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο.
Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία.
Τα πιστοποιητικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟY
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ

Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020.
Τα εξεταστικά κέντρα στο σύνολό τους, όπως σημειώνει το υπουργείο είναι φέτος περισσότερα από πέρυσι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και των ειδικών αποστάσεων που θα τηρηθούν ανά υποψήφιο.
Τα εξεταστικά κέντρα στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:
Νομός Άρτας:
1. 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
2. 2ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
3. 3ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
4. 4ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
5. ΓΕΛ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ
6. ΓΕΛ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
7. ΓΕΛ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
8. ΓΕΛ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΙΑΣΕΛΛΟΥ
Νομός Θεσπρωτίας:
1. 1ο ΓΕΛ ΗΓ/ΤΣΑΣ
2. 2ο ΓΕΛ ΗΓ/ΤΣΑΣ
3. ΓΕΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
4. ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
5. ΓΕΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
Νομός Ιωαννίνων:
1.  1ο ΓΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2. 2ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ"
3. 3ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ"
4. 4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΑΚΑΔΗΜΙΑ"
5. 5ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
6. ΓΕ.Λ. ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
7. 7ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
8. 8ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
9. 9ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
10. ΓΕ.Λ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ
11. ΓΕ.Λ. ΚΑΤΣΙΚΑ "ΜΑΡΟΥΛΕΙΟ"
12. ΓΕ.Λ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΩΠΙΟΣ”
13. ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ
14. ΓΕ.Λ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ
15. ΓΕ.Λ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Νομός Πρέβεζας:
1. 1ο ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
2. 2ο ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3. ΓΕΛ ΛΟΥΡΟΥ

4. ΓΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
5.  ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
6.  ΕΠΑΛ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
7.  ΓΕΛ ΠΑΡΓΑΣ "ΔΕΣΚΕΙΟ"

Από την 1η Ιουνίου τέλος οι άδειες ειδικού σκοπού


Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.  Τάκη Θεοδωρικάκου από την 1η Ιουνίου, μαζί με το άνοιγμα των Δημοτικών και των παιδικών σταθμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Μόνη εξαίρεση αποτελεί η χορήγηση ειδικής άδειας σε υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις πέντε ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Επιπλέον, η χορήγηση άδειας ειδικούς σκοπού θα συνεχιστεί μόνο σε γονείς υπαλλήλους εφόσον τα τέκνα τους με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές.
Δηλαδή, οι γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο θα παίρνουν διακεκομμένη άδεια μόνο για τις ημέρες που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, γιατί το τμήμα τους λειτουργεί εκ περιτροπής, ενώ θα πηγαίνουν στην εργασία τους τις ημέρες που τα παιδιά πάνε στο σχολείο.
Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Φυσικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας


Περισσότερα από ένα στα έξι ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας. 
Ο τρόπος ζωής φαίνεται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της.
Η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, π.χ., που οδηγούν στην παχυσαρκία μπορεί να διπλασιάσουν τον χρόνο έως την σύλληψη, ενώ το να είναι μια γυναίκα λιποβαρής τετραπλασιάζει τον χρόνο αυτό. 
Αντίστοιχα, το κάπνισμα αυξάνει κατά τουλάχιστον 60% τον κίνδυνο υπογονιμότητας. 
Την ίδια συνέπεια έχει και η κατανάλωση πάνω από 2 ποτών την ημέρα, ενώ η υπερκατανάλωση καφεΐνης (πάνω από 3-4 καφέδες την ημέρα) συσχετίζεται με μείωση της γονιμότητας κατά 45%, σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).
Τα καλά νέα είναι ότι πολλές κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως η βελτίωση της διατροφής και του τρόπου ζωής μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τη γονιμότητα. Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life, παραθέτει τους επιστημονικά τεκμηριωμένους φυσικούς τρόπους βελτίωσης της γονιμότητας.
Στη διατροφή
1. Να τρώτε καθημερινά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. 
Το φολικό οξύ και ο ψευδάργυρος είναι δύο από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορεί να βελτιώνουν τη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες. 
Για παράδειγμα, μελέτη σε νεαρούς άνδρες έδειξε ότι λίγα καρύδια την ημέρα βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος, ενώ μελέτη σε ζευγάρια έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος με αντιοξειδωτικά αυξάνει κατά 23% τις πιθανότητες σύλληψης. Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, βήτα-καρωτένιο και λουτεΐνη.