Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Πέντε ανατροπές έρχονται σε φόρους ακινήτων και ενοίκια το 2021

 


Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, πέντε ανατροπές έρχονται σε φόρους ακινήτων και ενοίκια το 2021.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί και με παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση:

1. Παρέχεται εκ νέου η δυνατότητα σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων (Ε9) για την περίοδο 2010-2020, για να διορθώσουν στοιχεία των δηλωθέντων στο TAXISnet κτισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ. Η δυνατότητα αυτή θα υφίσταται μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών κτηματογράφησης στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όπως αυτή θα προκύψει από σχετική διαπιστωτική πράξη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία θα κοινοποιηθεί προς τον υπουργό Οικονομικών.

Τελικός σκοπός της δυνατότητας που παρέχει η ρύθμιση αυτή είναι η πλήρης ταύτιση των πληροφοριακών στοιχείων για την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών τα οποία περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό «Περιουσιολόγιο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία που θα είναι δηλωμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

ΕΟΔΥ: Σαράντα θάνατοι σήμερα, 262 νέα κρούσματα

 


22  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα  νέοι θάνατοι, 262 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.709, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.457 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.741 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

431 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 288 (66.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 79.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 896 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.921 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.918 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

 

Ανακοινώνεται ότι, λόγω τροποποίησης του νόμου 2168/1993 «περί όπλων», μετά την έκδοση του νόμου 4678/2020 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργικών Αποφάσεων, με τις διατάξεις των οποίων επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα θέματα όπλων και μέχρι να ολοκληρωθεί η επικαιροποίησή τους στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες, επικοινωνώντας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους (τα στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα στο www.hellenicpolice.gr ).

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιείται ότι:

Οι κάτοχοι όπλων για θήρα, που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση (δηλαδή της παρ. 3Α του άρθρου 5 του ν. 2168/1993: επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό), είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι και την 9/11/2022 με προσωπική τους ευθύνη να ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμανσης των όπλων τους, επικοινωνώντας έγκαιρα με το Τμήμα Ασφαλείας ή όπου δεν υπάρχει με το Αστυνομικό Τμήμα, του τόπου κατοικίας τους, ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τη σχετική διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι με την ως άνω διαδικασία σήμανσης επιλύεται το πρόβλημα πώλησης, μεταβίβασης, εξαγωγής, κληρονομιάς που είχαν οι κάτοχοι όπλων θήρας άνευ της προβλεπόμενης σήμανσης. Επίσης όσοι κάτοχοι τέτοιων όπλων δεν προβούν στη σήμανσή τους μέχρι την 9/11/2022, τα όπλα τους θα αφαιρούνται ή θα κατάσχονται ανάλογα την περίπτωση από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.

Επιπλέον:

Οι κάτοχοι αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμήλιων, των οποίων οι άδειες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από την 8/4/2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν (σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 της 3009/2/84-δ΄ από 27.7.2004 υ.α.), υποχρεούνται να την υποβάλλουν μέχρι την 31/12/2021.

Επισημαίνεται ότι μετά την 31/12/2021 οι άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.

Δεν θα τελεστεί και ο Αγιασμός υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων

 

  Παρακάλαμος, Αγιασμός των υδάτων (6-01-2020) 


Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας,
κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες το προσεχές διάστημα, ενώ δεν θα τελεστεί και ο Αγιασμός υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων.

Οι εκκλησίες είχαν ανοίξει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με πολύ αυστηρά μέτρα και μικρό αριθμό πιστών.

Τώρα επιστρέφουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Η λειτουργία των Θεοφανίων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Εντός των ναών θα γίνει και ο Αγιασμός των υδάτων.

Ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλες οι βαθμίδες, δηλαδή θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Στέλιος Πέτσας: Τέλος click away, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κυνήγι, ψάρεμα


 Απαγόρευση κυκλοφορίας από 9 το βράδυ

Στις ανακοινώσεις του κ. Στέλιου Πέτσα, τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ για μία εβδομάδα (από Κυριακή 3 Ιανουαρίου μέχρι Κυριακή 10 του μήνα), προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, ημέρα όπου η χώρα θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως:

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Σαράντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


 Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (57.498) έλεγχοι, από τους οποίους οι (13.159) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.001) παραβάσεις και (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(806) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(249) στην Αττική,

(107) στη Θεσσαλονίκη,

  (62) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (56) στην Κρήτη,

  (56) στη Στερεά Ελλάδα,

  (49) στο Νότιο Αιγαίο,

  (46) στην Ήπειρο,

  (42) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (42) στη Θεσσαλία,

  (38) στη Δυτική Ελλάδα,

  (22) στην Πελοπόννησο,

  (13) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (13) στη Δυτική Μακεδονία και

  (11) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (65.227) ομοειδείς παραβάσεις.

(185) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (175) πρόστιμα 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(64) στην Αττική,

(29) στην Κρήτη,

(15) στην Κεντρική Μακεδονία,

(14) στο Βόρειο Αιγαίο,

(12) στο Νότιο Αιγαίο,

(11) στη Δυτική Ελλάδα,

 (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (9) στη Στερεά Ελλάδα,

 (8) στη Θεσσαλονίκη,

 (5) στην Ήπειρο,

 (4) στη Δυτική Μακεδονία,

 (3) στην Πελοπόννησο και

 (2) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (24.504) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (23.174) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.330) των (150) ευρώ.

(10) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπευθύνου καφέ – ουζερί και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας,

3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στην Κρήτη, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ - ζαχαροπλαστείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στ o Νότιο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (591) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (647) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις,

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (9) άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση.

Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (12) και (6) άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.

Στην Κρήτη, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συνα

Άρτα: Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής με τη μέθοδο του εναγκαλισμού σε βάρος ηλικιωμένης

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της (06-11- 2020) στην Άρτα, η κατηγορούμενη με ακόμη μία συνεργό της προσέγγισαν ηλικιωμένη και προσποιούμενες ότι είναι γνωστές της, της αφαίρεσαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την προαναφερόμενη υπηρεσία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

 


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με 73χρονο αλλοδαπό οδηγό παρέσυρε 67χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Ο 67χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Μετά το τοκετό: Νέες μέθοδοι για ολική επαναφορά

 


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μητέρες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό, για να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να επαναφέρουν το σώμα τους στην προ εγκυμοσύνης περίοδο. Επιθυμούν να απαλλαγούν από τα επίμονα τοπικά παχάκια, που, όμως, δεν υποχωρούν με τίποτα, παρ όλη την διατροφή και την γυμναστική. Το στήθος τους εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης, ομοίως και η περιοχή της κοιλιάς.

Όπως επισημαίνει ο Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS: «Ένας συνδυασμός επεμβάσεων μπορεί να αλλάξει εντελώς το σώμα μιας γυναίκας, που έχει επιβαρυνθεί από μία ή από περισσότερες εγκυμοσύνες. Ο συνδυασμός των επεμβάσεων, που ακολουθείται, αποκαλείται «mommy makeover» και είναι ο άριστος συνδυασμός, για να τη βοηθήσει να βελτιώσει την εμφάνισή της, να ξαναβρεί τη χαμένη της αυτοπεποίθηση και να της προσφέρει μια πιο καλλίγραμμη εικόνα».

1. Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση ανήκει στις κατεξοχήν επεμβάσεις, που διορθώνουν μικροατέλειες και επαναφέρουν την αρμονία και τις ιδανικές αναλογίες στο σώμα μας. Το χειρουργείο, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ολική αναισθησία, είτε με τοπική αναισθησία και μέθη. Στοχεύει στο περιττό λίπος, το οποίο αφαιρείται μέσα από μικρές τομές.

«Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, καθώς αφαιρούνται τα λιποκύτταρα και δεν ξανασχηματίζονται. Στην περίπτωση, που προστεθεί βάρος, αυτό θα κατανεμηθεί σε άλλες περιοχές του σώματος και δεν θα επανεμφανιστεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Μετά από μία εβδομάδα επιτρέπεται η επιστροφή στην εργασία και μετά από τρεις εβδομάδες η γυμναστική, ενώ το πρήξιμο – μελάνιασμα, που θα εμφανιστεί τοπικά μετά την επέμβαση, υποχωρεί σταδιακά. Μετά το χειρουργείο η γυναίκα θα χρειαστεί να φορέσει έναν ελαστικό κορσέ για διάστημα δύο εβδομάδων», εξηγεί τη διαδικασία ο κ. Γαϊτάνης.