Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην  τακτική του  συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/03/2021) και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων, συζήτησε εκ νέου το θέμα της εγκατάστασης  δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών, στην Κοινότητα Λύγγου του Δήμου Ζίτσας με αφορμή το υπόμνημα του Δήμου Δωδώνης που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που θα εξέταζε την αδειοδότηση των εν λόγω μονάδων.

Στο υπόμνημά του ο Δήμος Δωδώνης μεταξύ άλλων υποδεικνύει ξεκάθαρα ως λύση για την εγκατάσταση των επίμαχων μονάδων, τη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας το οποίο σε σχετικό ψήφισμα, που ενέκρινε ομόφωνα, αναφέρει:

Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και στεκόμαστε ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων του Δήμου που αντιδρούν.

Θεωρούμε πολιτικό ατόπημα και ασέβεια ως προς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ενέργεια του Δήμου Δωδώνης να υποδεικνύει εναλλακτικές λύσεις σε περιοχές που δεν ανήκουν στα διοικητικά του όρια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μιλάει για λογαριασμό μας.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

ΕΟΔΥ: Πενήντα έξι θάνατοι σήμερα, 3.465 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα έξι  θάνατοι, 3.465 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

 «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63) Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. 

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Συνέντευξη τύπου του συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Σάββα Δημητριάδη

 


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 17/3/21 ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σάββας Δημητριάδης και ο αναπληρωτής συντονιστής Παλάσχας Πέτρος   στα τοπικά ΜΜΕ.

Σάββας Δημητριάδης:

Σας καλωσορίζω όλες και όλους εκ μέρους της Νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝκαι σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια αναφοράστις εσωκομματικές διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα. Κατά την διάρκεια των διαδικτυακών συνελεύσεων και της Νομαρχιακής μας συνδιάσκεψης έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος γόνιμης αντιπαράθεσης, σε ενωτικό – συντροφικό κλίμα. Είναι ιδιαίτερο σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι κατατέθηκαν σημαντικές απόψεις και προτάσεις και τα μέλη μας εξέφρασαν την θέληση να συμμετέχουν και να ενεργοποιηθούν τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο εξαιτίας της πανδημίας όσο και της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας νομοθετεί σε κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να προκρίνει τον διάλογο, με έναν άνευ προηγουμένου αυταρχισμό.

Άφησαν τα νοσοκομεία μας τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη, τα πανεπιστήμια κλειστά, τους χώρους εργασίας και τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοιβάζονται οι πολίτες ο ένας πάνω στον άλλον. Άφησαν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χωρίς ουσιαστική στήριξη στο έλεος της πανδημίας και με τα χρέη τους να συσσωρεύονται.

Έχουμε φτάσει να έχουμε το πιο παρατεταμένο λοκ-ντάουν στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα εκείνα ούτε προσχώρησε στις αναγκαίες δημόσιες δαπάνες για να ελεγχθεί η πανδημία.

Σύλληψη για παράνομη θήρα πτερωτών θηραμάτων, στους Χουλιαράδες

 


Ένα άτομο που ασκούσε παράνομη θήρα πτερωτών θηραμάτων, σε περίοδο απαγόρευσης, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Έπειτα από σχετικές πληροφορίες και καταγγελία που έγινε για παράνομη άσκηση θήρας, κλιμάκιο της Θηροφυλακής μετέβη σε περιοχή της ΤΚ Χουλιαράδων του Δ. Βορείων Τζουμέρκων όπου εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα, χρησιμοποιώντας σκύλους – δείκτες.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή κατέσχεσε το αεροβόλο όπλο, με το οποίο ασκούσε θήρα και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία.

Επίσης, στο άτομο που συνελήφθη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, από την ΕΛ.ΑΣ για παραβίαση των μέτρων που ισχύουν για τις μετακινήσεις, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Νίκη Κεραμέως: Παρατείνεται το σχολικό έτος

 


Η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως  σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τετάρτη 17 Μαρτίου  μίλησε για παράταση του σχολικού έτους και το άνοιγμα των σχολείων.

 «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» ανέφερε.

Ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, όπως εξήγησε, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και αναφερόμενη στην παράταση του σχολικού έτους διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Εστιάζοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως πέρυσι.

Για τα πανεπιστήμια τόνισε ότι υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις» πρόσθεσε.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής 19 Μαρτίου

 


Εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021, που συγκαλείται μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το προεδρείο να μεταδώσει τη συνεδρίαση μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Ηπείρου στο Youtube όπως έγινε πρόσφατα στην ημερίδα για την ημέρα της Γυναίκας.

Η υποδομή υπάρχει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου διαθέτει στελεχωμένο τμήμα πληροφορικής που έχει κάνει ήδη διαδικτυακή μετάδοση.

Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου –ανεξάρτητα από τα ειδικά μέτρα της πανδημίας-οφείλουν να είναι ανοιχτές και οι τοποθετήσεις των Περιφερειακών Παρατάξεων και της Περιφερειακής Αρχής να παρατίθεται αυτούσιες στην κρίση του καθενός.

Μαρία Κεφάλα: Να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις εστίασης μικρών οικισμών από το κριτήριο-"κόφτη" των επιστρεπτέων προκαταβολών

 


Την ένταξη στο μέτρο των επιστρεπτέων προκαταβολών των επιχειρήσεων εστίασης μικρών οικισμών, ζητά η Μαρία Κεφάλα, οι οποίες δεν έτυχαν των ευεργετικών διατάξεων της 6ης επιστρεπτέας προκαταβολής λόγω του κριτηρίου των 200 € του κύκλου εργασιών σε κανονικές συνθήκες.

Με ερώτησή της στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η βουλευτής εξηγεί την υφιστάμενη κατάσταση και τις ιδιαιτερότητες γύρω από την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης σε μικρές ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με λίγους κατοίκους, τονίζοντας ότι εκ των πραγμάτων οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν σε κανονικές συνθήκες να πετύχουν τον κύκλο εργασιών που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να έχουν απορριφθεί από την 6η επιστρεπτέα.

 Ζητά την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος αυτών των μικρών επιχειρήσεων με την εξαίρεσή τους από το συγκεκριμένο κριτήριο-κόφτη.

Εβδομήντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 16 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (64.912) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.216) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.090) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(904) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(122) στην Αττική,

  (91) στη Θεσσαλονίκη,

  (87) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (87) στην Πελοπόννησο,

  (83) στη Δυτική Ελλάδα,

  (74) στην Ήπειρο,

  (68) στην Κρήτη,

  (57) στη Στερεά Ελλάδα,

  (55) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (48) στα Ιόνια Νησιά,

  (47) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (37) στη Θεσσαλία,

  (27) στη Δυτική Μακεδονία και

  (21) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (149.331) ομοειδείς παραβάσεις.

(172) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (165) πρόστιμα των 300 ευρώ και (7) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(25) στην Κεντρική Μακεδονία,

(21) στην Αττική,

(21) στη Στερεά Ελλάδα,

(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(14) στην Πελοπόννησο,

(13) στην Ήπειρο,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στην Κρήτη,

(10) στη Θεσσαλία,

  (9) στη Θεσσαλονίκη,

  (7) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (6) στη Δυτική Ελλάδα,

  (4) στο Νότιο Αιγαίο και

  (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (44.412) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (42.534) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.878) των (150) ευρώ.

(14) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Πελοπόννησο,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη εστιατορίου – ταβέρνας – ψησταριάς, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης και

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – ουζερί – ψητοπωλείου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ σε (2) άτομα για απαγόρευση εισόδου από τρίτες χώρες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.932) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.564) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεκινάει η Προανάρτηση για Άρτα, Λευκάδα και Πρέβεζα

 


Ενημέρωση για την διενέργεια ηλεκτρονικής Προανάρτησης των στοιχείων του κτηματολογίου για τα ακίνητα σας εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Σας ενημερώνουμε ότι από 29/03/2021 έως 13/05/2021 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr  η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τις Περιφερειακές Ενότητες:

Άρτας:

Δήμος Αρταίων (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Αρταίων, Βλαχέρνης, Καμπής, Παντανάσσης, Φιλοθέης)

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων

Δήμος Νικολάου Σκουφά (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Πέτα)

Λευκάδας:

Δήμος Λευκάδας (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρου, Απολπαίνης, Βαυκερής, Καριώτων, Καρυάς, Κατούνης, Λευκάδος, Νυδρίου, Πηγαδησάνων, Πλατυστόμων, Σφακιωτών, Τσουκαλάδων)

Δήμος Μεγανησίου

Πρέβεζας:

Δήμος Ζηρού (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Θεσπρωτικού, Νέας Κερασούντος, Πέτρας, Ρωμιάς, Φιλιππιάδος)

Δήμος Πάργας

Δήμος Πρέβεζας (εκτός των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων Πρέβεζας, Στεφάνης) που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Με χρήση των κωδικών taxisnet μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση του Γραφείου Κτηματογράφησης (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος του εντύπου).

Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική Προανάρτηση, τότε τα δικαιώματά σας δεν εντοπίστηκαν ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης.

Στην περίπτωση που στην κτηματολογική βάση της Προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αλλά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης.

Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν. 2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης (αναλυτικές πληροφορίες στο τέλος του εντύπου), είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr , μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, παρακαλούμε να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας, μέσω του link https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page_PersonData.aspx

Η επικαιροποίηση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν μεταβολές που μπορεί να επέλθουν στην ιδιοκτησία σας κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

 

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26810-75914 & 26810-77566 και στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: gk_artas@sxediasmos-sa.gr

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Άρτας: Κρυστάλλη Κώστα 31, Άρτα Τ.Κ. 47131

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Λευκάδας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26450-21997 και στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: gk_lefkadas@sxediasmos-sa.gr

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Λευκάδας: Πεφανερωμένης 15, Λευκάδα Τ.Κ. 31100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε. Πρέβεζας:

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26820-28159 & 26820-60208 και στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr

Συχνές ερωτήσεις & υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων: gk_prevezas@sxediasmos-sa.gr

Δ/ση γραφείου κτηματογράφησης Π.Ε. Πρέβεζας: Λεωφόρος Ιωαννίνων 20, Πρέβεζα Τ.Κ. 48100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 44χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο, τους έτερους επτά (07) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, διευκολύνοντας από κοινού με 46χρονο αλλοδαπό την παράνομη έξοδο τους στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Έρχεται πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για νέους αγρότες

 


Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, η 2η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 11510/14.12.2016 (ΦΕΚ 4113/Β/21.12.2016) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Πλαίσιο Εφαρμογής της Δράσης 1.1.1. "Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις" του Μέτρου 1 "Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του ΠΑΑ 2014 -2020"».

Η σημερινή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης έρχεται μετά και από την έγκριση της 8ης Τροποποίησης του ΠΑΑ 2014-2020 από την Ε.Ε, όπως αυτή ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό.

Η φυσική παρουσία των Νέων Αγροτών στα προγράμματα κατάρτισης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Mέσω της νέας τροποποίησης της υπουργικής απόφασης, ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή των Νέων Αγροτών σε αντίστοιχο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με σκοπό να διδαχθούν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την τεκμηρίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας και επάρκειας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

Για ποιους λόγους μπορεί να πέφτουν οι βλεφαρίδες σας

 


Οι βλεφαρίδες δεν είναι διακοσμητικές για τα μάτια, αλλά επιτελούν πολλές και σημαντικές λειτουργίες. Παρότι είναι φυσιολογικό να χάνουμε μερικές κάθε μέρα, η αυξημένη απώλειά τους μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, άλλοτε τοπικές και άλλοτε συστηματικές.

Οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται στις άκρες των βλεφάρων για να απομακρύνουν από τα μάτια τη σκόνη, τις ακαθαρσίες και τα μικρά μόρια που αιωρούνται στον αέρα. Δρουν επίσης ως σήμα κινδύνου, καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στην αφή με αποτέλεσμα να προκαλούν αντανακλαστικό κλείσιμο του ματιού όταν κάποιο ξένο σώμα το πλησιάσει.

Πιστεύεται επίσης ότι ρυθμίζουν την ροή του αέρα στην επιφάνεια των ματιών, ώστε να αποτρέπεται η υπερβολική εξάτμιση των δακρύων και έτσι η ξηρότητα των ματιών. Δεν αποκλείεται επίσης να μειώνουν λίγο και την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου που φθάνει έως την επιφάνειά τους.

Ο μέσος ενήλικας διαθέτει 100-150 βλεφαρίδες στο άνω βλέφαρο, οι οποίες κατανέμονται σε δύο-τρεις σειρές. Οι βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο είναι περίπου οι μισές (50 έως 75) και κατανέμονται σε μία σειρά. Όπως όλες οι τρίχες του ανθρώπινου σώματος, έτσι και οι βλεφαρίδες ακολουθούν έναν συγκεκριμένο κύκλο ανάπτυξης. Κάθε μία αναπτύσσεται, πέφτει και αντικαθίσταται με έναν φυσικό κύκλο που διαρκεί 6-10 εβδομάδες.

Όπως εξηγεί ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), είναι φυσιολογικό να χάνει ένας άνθρωπος μερικές (έως πέντε) βλεφαρίδες την ημέρα. Όταν, όμως, η απώλεια είναι ταχύτερη, μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα υποκείμενου προβλήματος.

«Μία από τις πιο συχνές αιτίες απώλειας των βλεφαρίδων είναι η χρήση ακατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ», λέει. «Η συνεχής χρήση αδιάβροχης μάσκαρας, ψεύτικων βλεφαρίδων, extensions βλεφαρίδων ή/και των ειδικών ψαλιδιών που τις λυγίζουν, μπορεί να τους προκαλέσει βλάβες και να επιταχύνει την απώλειά τους. Η απώλεια μπορεί επίσης να σχετίζεται με αλλεργία στη μάσκαρα ή στην κόλλα που χρησιμοποιείται για να τοποθετούνται οι πρόσθετες βλεφαρίδες».