Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη του ολοκαυτώματος του Σουλίου


Με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ κορυφώθηκαν την Κυριακή 9 Ιουνίου, στον ιστορικό χώρο του Σουλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη του ολοκαυτώματος του Σουλίου.
Παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής του Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτσης Μάριος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής του Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η δήμαρχος Σουλίου κα Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα, εκπροσώποι πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Ηπειρωτικών Οργανώσεων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Τις εκδηλώσεις μνήμης διοργάνωσαν ο Δήμος Σουλίου και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Εξιχνιάσθηκε κλοπή ποδηλάτου στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή ποδηλάτου.
Ειδικότερα, το απόγευμα της 07-06-2019, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί ποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί την 03-06-2019, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στη Μεταμόρφωση, του Δήμου Ζίτσας, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα και με την ευλογία του Σεβασμιότατου κ.κ. Μάξιμου.

Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος διερχόμενων γυναικών στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός


Υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος διερχόμενων γυναικών, το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιωάννινα, χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ο 34χρονος κατηγορείται ότι, το τελευταίο τετραήμερο, δρώντας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα της ημέρας, παρενοχλούσε νεαρές διερχόμενες γυναίκες, σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων, προβαίνοντας σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους.
Αστυνομικοί, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο και αφού τον προσήγαγαν, ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αδικημάτων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Λήγει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου η προθεσμία για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο


Από το Κτηματολόγιο συνιστούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσέρχονται στα Γραφεία Κτηματογράφησης πριν από τη λήξη των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων, όπου θα πιστοποιείται μέσω συγκεκριμένες διαδικασίας η εμπρόθεσμη προσέλευσή τους και θα ορίζεται ραντεβού σε μεταγενέστερο χρόνο, προκειμένου να υποβάλλουν χωρίς ταλαιπωρία τις δηλώσεις τους, όταν θα έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη. 
Μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 17 Ιουνίου, λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία Β’ Τμήμα, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.
Όπως εξηγούν από το Κτηματολόγιο, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα ακίνητά τους διότι αν δεν το κάνουν κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν.
Επιπλέον, η σωστή υποβολή δηλώσεων γλιτώνει τους ιδιοκτήτες από ταλαιπωρία και κόστος.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι η υποβολή των δηλώσεων να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω των κωδικών TAXISnet των ενδιαφερομένων.

Συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή πορτοφολιού στα Ιωάννινα


Συνελήφθη, χθες (08-06-2019) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 21χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, η κατηγορούμενη αφαίρεσε από την τσάντα πλάτης 56χρονης ημεδαπής, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, πλην όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια.
Μετά από σχετική καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί συνέλαβαν την 21χρονη ενώ εντοπίστηκαν και τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρατείνεται για 5 μήνες η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης για τους πολίτες άνω των 74 ετών


Mε νομοθετική ρύθμιση από το ΥΠ.Υ.ΜΕ. δίνεται 5μηνη παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 74 έτος της ηλικίας τους και έχουν κάνει αίτηση επανεξέτασης έως 31 Ιουλίου 2019.
Η παράταση ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ενώ ταυτόχρονα χορηγείται σχετική βεβαίωση σε όσους εξετάζονται επιτυχώς μέχρι να λάβουν το ανανεωμένο δίπλωμα.
Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των Δ/σεων Μεταφορών των Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων και η διευκόλυνση των πολιτών.

7 συνηθισμένα ουρολογικά προβλήματα στους νεαρούς άνδρες


Τα ουρολογικά προβλήματα στους άνδρες δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν στον προστάτη και ασφαλώς δεν αφορούν μόνο όσους έχουν φτάσει ή περάσει τα 50 τους χρόνια.
Αντιθέτως, είναι πολύ συχνά και στους νεαρούς άνδρες, ακόμα και στους εφήβους, ιδίως μετά την ηλικία των 15 ετών. Στην πραγματικότητα, τα ουρολογικά προβλήματα αποτελούν το περίπου 30% των προβλημάτων υγείας στους νεαρούς άνδρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ομοσπονδιακών ιδρυμάτων υγείας των ΗΠΑ (National Institutes of Health).
Ο χειρουργός-ουρολόγος Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, εξηγεί ποια είναι τα επτά πιο συνηθισμένα ουρολογικά προβλήματα των νέων.
Καρκίνος των όρχεων
Ο καρκίνος των όρχεων αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά νόσο των νεαρών ανδρών. Γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται σε όλα τα αγόρια και τους νεαρούς ηλικίας 15-30 ετών να κάνουν κάθε μήνα προσεκτική ψηλάφηση των όρχεών τους.
Η ανίχνευση ενός όγκου ή μιας διόγκωσης σε οποιονδήποτε όρχι ή στο όσχεο, καθώς και η εμφάνιση πόνου, ενόχλησης ή αισθήματος βάρους στην περιοχή, πρέπει να αξιολογούνται από τον ουρολόγο ιατρό.
Τα καλά νέα είναι ότι στο 95% των περιπτώσεων ο καρκίνος των όρχεων είναι ιάσιμος. Αν μάλιστα γίνει αντιληπτός στα αρχικά του στάδια, το ποσοστό ιάσεως υπερβαίνει το 98%.
Κάταγμα πέους
Παρ’ ότι το πέος δεν διαθέτει οστά, οι ειδικοί αποκαλούν «κάταγμα» το σκίσιμο του ινώδους χιτώνα που περιβάλλει το πέος και την ταυτόχρονη ρήξη των σηραγγωδών σωμάτων (είναι δομές σαν κύλινδροι στο πέος, που γεμίζουν με αίμα για να επέλθει η στύση).

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Οι επιπτώσεις του στο ανώτερο αναπνευστικό και στον λάρυγγα


Κάθε χρόνο περίπου έξι εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους λόγω του καπνίσματος, εκ των οποίων οι 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές. 
Πιο συγκεκριμένα στην Ευρώπη, ο αριθμός ανέρχεται στις 700.000 ενώ 13 εκατομμύρια προσβάλλονται από ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα.
«Κάθε τσιγάρο περιέχει περίπου 7.000 επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες, 250 από τις οποίες είναι τοξικές και 70 καρκινογόνες. Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι το κάδμιο, που περιέχεται στις μπαταρίες, το βουτάνιο, το οποίο βρίσκεται στο υγραέριο των αναπτήρων, καθώς και το αρσένιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δηλητήρια για το αίμα», τονίζει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής - τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr), στο πλαίσιο της σημερινής, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.
Οι σοβαρές ασθένειες, που προκαλούνται από το κάπνισμα, είναι:
1.      Καρκίνος των πνευμόνων: Το κάπνισμα και ο καρκίνος των πνευμόνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από καρκίνο των πνευμόνων.
2.      Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ): Η ΧΑΠ ή αλλιώς νόσος των καπνιστών είναι από τις κυριότερες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας στην Ευρώπη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει κατατάξει ως μία από τις 5 πιο σοβαρές ασθένειες της επόμενης χιλιετίας.
3.      Καρδιακές παθήσεις: Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς. Οι ουσίες του τσιγάρου προκαλούν στένωση των αρτηριών, με αποτέλεσμα την μη ικανοποιητική αιμάτωση και οξυγόνωση της καρδιάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιακών παθήσεων και των εμφραγμάτων.