Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής από καφενείο στην Πρέβεζα

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από καφενείο στην Πρέβεζα.
Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 16χρονου ημεδαπού Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο 16χρονος, το μεσημέρι της 26-11-2015, εισήλθε σε καφενείο στην Πρέβεζα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Συνάντηση του βουλευτή Χρήστου Μαντά, με φορείς της Ηπείρου για το θέμα του ασφαλιστικού

Συνάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Γενάρη με αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παπαβρανούση, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Μήτση και αντιπροσωπεία του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-νήσων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τριάντη για τα θέματα που αφορούν την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Από την πλευρά των φορέων αναπτύχθηκαν οι θέσεις τους που είτε αφορούσαν απόσυρση του Ν/σ και επανέναρξη διαλόγου από μηδενική βάση , χωρίς ενοποίηση των ταμείων, είτε προτάσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας, είτε προτάσεις που αφορούσαν συγκεκριμένο ύψος του αθροίσματος φορολογικών υποχρεώσεων και εισφορών που να μην υπερβαίνουν το 50% κλπ.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με την πρότασή της για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος να θέσει ενιαίους κανόνες για όλους, με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης και ανταποδοτική σύνταξη και την ενοποίηση των ταμείων , που θα κάνει εφικτό ένα σύστημα που οργανωτικά και λειτουργικά θα μπορεί να εξασφαλίζει διαφάνεια, θα εξοικονομεί πόρους, θα είναι πιο αποτελεσματικό.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στα Φλάμπουρα Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που έγινε το μεσημέρι της 10-12-2015, στα Φλάμπουρα Πρέβεζας, όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και ένα ηχοσύστημα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κα Σ. Τσιάρα

Το περασμένο Σάββατο, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ  συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κα Σ. Τσιάρα.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και ζητήθηκε να κατατεθούν προτάσεις επίλυσης για τους νέους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους. 
Επίσης, τέθηκε το θέμα των κινήτρων για την παραμονή των νέων συναδέλφων στην Ελλάδα ή και την επάνοδο τους, με αλλαγή του πλαισίου λήψης της ειδικότητας, ανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη για τις ειδικότητες που χρειαζόμαστε, καθώς και αξιολόγηση των κέντρων χορήγησης ειδικότητας.
Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε ως απολύτως θετική η ψηφιζόμενη νομολογία για την κάλυψη των άγονων και απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας με οπλίτες γιατρούς, αλλά και η πιθανή αξιοποίηση ειδικευμένων γιατρών που υπηρετούν τη θητεία τους σε νοσοκομεία του νομού.
Ακόμη, υπήρξε ενημέρωση για τη συνέχιση της συζήτησης στο επίπεδο της Βουλής του νομοσχεδίου με τα επείγοντα απαραίτητα βήματα στον τομέα της υγείας (είχε χαρακτηρισθεί ως παράλληλο πρόγραμμα), του οποίου η συζήτηση είχε σταματήσει προ των εορτών.

Πεδινή Ιωαννίνων: Σύλληψη 27χρονου με κοκαΐνη

Συνελήφθη  στην Πεδινή Ιωαννίνων, ένας 27χρονος  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους 0,6 γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Η ώρα του πολίτη», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της Ηπείρου κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18:00-20:00

Μετά την ολοκλήρωση της δίμηνης πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του θεσμού «Η ώρα του πολίτη» ξεκινά από σήμερα.
Υστέρα από σχετική αποτίμηση και αξιολόγηση και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η «Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση.
Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, κατά τις ώρες 18.00-20.00, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τους πολίτες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους για θέματα και προβλήματα αστυνομικής φύσης που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τις δράσεις και προσπάθειες επίλυσής τους εκ μέρους της Αστυνομίας.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά, Απρίλιο με Ιούνιο, στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 2η/19-01-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 19-01-2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 07-01-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2015 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σε βάρος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (Οφειλές έτους 2015).
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», προϋπολογισμού € 35.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2016.
5. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού από Εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 07-05-2016.
6. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού στο Θεογέφυρο Ζίτσας», προϋπολογισμού € 65.000,00 με Φ.Π.Α.
7. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Δέμα – Μπουραζάνι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για καυσόξυλα

Παρακαλούνται οι κάτοικοι που επιθυμούν να προμηθευτούν καυσόξυλα ατομικών αναγκών για το 2016-2017, από το δημοτικό ή δημόσιο δάσος της περιοχής, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων μέχρι 30-3-16, ώστε τα αιτήματα να διαβιβαστούν έγκαιρα στο δασαρχείο για τις δικές του παραπέρα ενέργειες.
Η κοπή και η εξωδάσωση θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία και για το λόγο αυτό όσοι επιθυμούν καυσόξυλα, θα επιβαρυνθούν με το αντίστοιχο κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στη Δερβιτσάνη για τα 25 χρόνια της "Ομόνοιας"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε την Κυριακή 17-01-2016 στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δερβιτσάνη για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ". Στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε τα παρακάτω:
"Η μακραίωνη παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές εστίες, αποτελεί πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες, ιδίως σε μία εποχή που η χώρα μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίζουν οικονομικά και γεωπολιτικά ζητήματα.

Η Ελλάδα οφείλει να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των ομογενών, όπως έπραξε με την πρόσφατη αποκατάσταση των συντάξεων και να στηρίζει κάθε τους προσπάθεια, σε μία Αλβανία δημοκρατική και σταθερά προσηλωμένη στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.
 Ως μέλος της επιτροπής απόδημου ελληνισμού της ελληνικής βουλής, θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ανάδειξη και αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν την ομογένεια."

Η Αδελφότητα Ιερομνημιτών Πωγωνίου κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα του πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη»

Πρόσκληση
Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2106
Η Αδελφότητα Ιερομνήμης σας προσκαλεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας μας που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», Αγίου Φανουρίου 99, 'Ιλιον.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μικρά παιδιά θα ψυχαγωγηθούν καθώς οι μεγάλοι θα παρακολουθούν το ντοκιμαντέρ με τίτλο:
“Η Ιστορία και η δράση της Αδελφότητας Ιερομνήμης στο χωριό μέσα στα χρόνια”
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως!!

Από Μάρτιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών

Μπορεί οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών για έναρξη της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τον Φεβρουάριο να αρχίζουν να φαίνονται πολύ αισιόδοξοι, ωστόσο φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που οι δηλώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται πραγματικά νωρίς.
Από το υπουργείο είχαν υποστηρίξει δημόσια ότι στόχος είναι οι φετινές δηλώσεις να αρχίσουν να υποβάλλονται από τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο αυτό αρχίζει και φαίνεται πολύ αισιόδοξο καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος προκειμένου τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων να αποστείλουν τα στοιχεία μισθοδοσίας και συντάξεων στο taxisnet για να γίνει η προσυμπλήρωση των δηλώσεων.

Ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τη Δημοτική Αρχή και τους Αρτινούς πολίτες για το Ξενία

Το θέμα του Ξενία στο Κάστρο της Άρτας μπαίνει ξανά επιτακτικά στη δημόσια συζήτηση. Οι επιβεβαιωμένες χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχονται από το αρμόδιο Υπουργείο και η προοπτική μιας εναλλακτικής αξιοποίησης του εγκαταλειμμένου για πολλά χρόνια χώρου του Ξενία, αλλά και του Κάστρου, δεν μπορούν παρά να συζητηθούν από τους αρτινούς πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς. Και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να συμβάλει η Δημοτική Αρχή, η οποία αντίθετα σπεύδει να προλάβει ακόμα και την ανάπτυξη αυτών των δυνατοτήτων στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου.
          Εμείς που υπερασπιστήκαμε από την αρχή τον δημόσιο χαρακτήρα και τη δημόσια λειτουργία του Ξενία, ενταγμένου αρμονικά μέσα στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, αλλά και συνδεδεμένου με την ιστορία και τα μνημεία της πόλης, μια τέτοια προοπτική οφείλουμε να την υπερασπιστούμε και να τη διεκδικήσουμε.
          Προσωπικά φαντάζομαι το Ξενία ως ένα σύγχρονο διαδραστικό κέντρο εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού, που θα είναι οργανικά συνδεδεμένο με τα μνημεία της Άρτας, με τον πολιτισμό της, με τις ανάγκες των πολιτών της.
          Ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού που θα μπορούν να το επισκέπτονται οι πολίτες της Άρτας – και όχι μόνο – καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ένα σύγχρονο δημόσιο διαδραστικό εκπαιδευτήριο για μικρούς και μεγάλους που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες και τις ανησυχίες των πολιτών. Ένα σημείο επίσκεψης για όλους τους νέους επιστήμονες της χώρας. Ένα κέντρο συνάντησης των δημιουργικών ομάδων και πολιτών. 
          Ένα ταυτοτικό για την πόλη σημείο που θα παίξει ενοποιητικό και προωθητικό ρόλο για τα μνημεία και τα υπόλοιπα άξια επίσκεψης σημεία της πόλης.
          Αυτή την προοπτική την οφείλουμε στα παιδιά μας. Αλλά αυτή είναι η δική μου εικόνα από το μέλλον για το Ξενία και το Κάστρο.
          Αν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία για την πόλη μας, δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Οφείλουμε να τη δούμε με λογισμό και μ’ όνειρο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση της Άρτας στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.
          Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κλείνει τα αυτιά της σε μια τέτοια προοπτική. Μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες των προηγούμενων αποφάσεων και να λάβει μια ιστορική απόφαση για την Άρτα. Μπροστά στα νέα δεδομένα οφείλουν όλοι να επαναδιατυπώσουν τις θέσεις τους. Θα μπορούσε ακόμη και  να οργανωθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό. Μπορεί αυτό το τοπικό δημοψήφισμα να οργανωθεί από τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον νόμο, ή να οργανωθεί από τη Δημοτική Αρχή από κοινού με άλλους εμπλεκόμενους ενεργούς φορείς σε εθελοντική βάση.
          Γιατί, όταν κάποτε λέγαμε ότι το Κάστρο κι επομένως και το Ξενία ανήκουν στον Αρτινό λαό, εμείς το εννοούσαμε. Ας έχουν, λοιπόν, τον τελευταίο λόγο οι πολίτες της Άρτας.