Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΟΔΥ: Είκοσι επτά θάνατοι σήμερα, 2.665 νέα κρούσματα

 


9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι επτά θάνατοι σήμερα 2.665 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.665, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 689.896

(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.059 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.317 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 368 (62.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 323 (87.77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 45 (12.23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.231 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή -5%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 198 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Βράβευση στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας για το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης και τον Ελευθέριο Γείτονα


«Νόσος των ανεμβολίαστων o Covid-19»

Με συναισθηματικά φορτισμένες εκδηλώσεις συγκίνησης, χαράς αλλά και ευγνωμοσύνης υποδέχτηκαν το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας. Η προσφορά του Οδοιπορικού, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα, στην Ήπειρο,  στην ελληνική επικράτεια και στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, αλλά και του κ. Ελευθερίου Γείτονα αναγνωρίστηκαν έμπρακτα από τους διοργανωτές και εκφράστηκαν με την απονομή ισάριθμων βραβείων από το Αντιδήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρο Γείτονα. «Έχουμε υποχρέωση να συγχαρούμε και να τιμήσουμε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και τους διακεκριμένους συνεργάτες του στο Οδοιπορικό για την εθελοντική τους προσφορά, τομέα στον οποίο υστερούμε, γιατί πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια για το χρόνο που αφιερώνουν», υπογράμμισε –μεταξύ άλλων- ο κ. Σιαφάκας και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το έργο του κ. Φούσα με την εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης, ιδιαίτερα γιατί αποδέκτης του είναι οι κάτοικοι χωριών. 

Ως εκπαιδευτικός θεωρώ ότι γίναμε ήδη πιο σοφοί από την ενημέρωση του Οδοιπορικού. Ευχαριστούμε το Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και τον Πρόεδρό του. Τα θέματα υγείας είναι προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων όπως αποδεικνύουν οι δράσεις του ΚΕΠ Υγείας και άλλων δομών όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Γυναικών κατά της βίας». Από την πλευρά του ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, κ. Φούσας, κατά την παραλαβή του βραβείου από τον Αντιδήμαρχο Αρταίων, τόνισε: «Αυτό το τιμητικό βραβείο είναι αφιερωμένο σε όλους τους φορείς του συμμετέχουν στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενοποιείται ο Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης και αποκτά σύγχρονη είσοδο η πόλη της Πρέβεζας

 


Ένα έργο το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της Πρέβεζας παίρνει πλέον οριστικά το «δρόμο» του. Πρόκειται για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης, το οποίο έχει πολλαπλή σημασία, για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατακύρωσε το διαγωνισμό του, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα € 15.252.000 και με ανάδοχο την εταιρεία  «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ INTEPKAT».

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφερόμενος στη σημερινή κατάληξη του διαγωνισμού σημείωσε: «Η παράκαμψη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, είναι έργο συγκοινωνιακό, καθώς πλέον η πόλη της Πρέβεζας θα αποκτήσει σύγχρονη οδική είσοδο, αλλά και Πολιτισμού  καθώς θα καταστεί δυνατή η ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου.

Η  κατασκευή της παράκαμψης ήταν ένα από τα έργα που είχε θέσει σε προτεραιότητα η Περιφερειακή Αρχή. Η διαδικασία ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολη,   καθώς απαιτούσε ειδικές μελέτες, απαλλοτριώσεις και αδειοδοτήσεις, αφού το έργο πρόκειται να εκτελεστεί  σε περιοχή στην οποία έχει αποφασιστικό και βαρύνοντα λόγο η Αρχαιολογική Υπηρεσία, με επακόλουθο  αρκετές φορές χρειάστηκε να εξετάσει και να εγκρίνει τις μελέτες το Κ.Α.Σ. Ήταν ο ένας από τους βασικούς λόγους της καθυστέρησης, ενώ στην πορεία ανέκυψαν και άλλα προβλήματα με τη μεταφορά του δικτύου ύδρευσης και τη διακοπή λειτουργίας-  λόγω του κορωνοϊού- των δικαστηρίων που έπρεπε να καθορίσουν τις τιμές απαλλοτρίωσης Για να φθάσουμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του Προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Δήμος Πωγωνίου: Εορταστικές εκδηλώσεις "Καλπάκια 2021", την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.

 

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2021", που είναι αφιερωμένες στο έπος του '40, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μ.μ..


Θετικές οι εντυπώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA

 


 Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ANUGA, η οποία εντάσσεται στην στρατηγική της για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων.

«Για πρώτη φορά- εξήγησε- μετά την εποχή του κορωνοϊού,  επισκέπτονταν   την ‘Έκθεση μόνο έμποροι και μάλιστα με ακριβό εισιτήριο. Από την Ήπειρο συμμετείχαν 13 επιχειρήσεις, από διάφορους κλάδους (ελαιόλαδο, τυροκομικά, μπακλαβαδάκια). Συνολικά στην έκθεση συμμετείχαν 200 ελληνικές εταιρείες και για πρώτη φορά    περάσαμε τους Ιταλούς. Ήταν σοβαρή παρουσία από ελληνικής πλευράς και  πήγαν πολύ καλά οι συζητήσεις με τους εμπόρους».

 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Κοπή επικινδύνων δέντρων

 

Εργασίες κοπής και κλάδευσης ξερών κι επικίνδυνων δέντρων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις Κοινότητες  του Δήμου Πωγωνίου.

Οι εργασίες, που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Το συνεργείο κόβει και κλαδεύει ξερά και επικίνδυνα δέντρα που  μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα ή ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων και κακοκαιρίας καθώς και κλαδιά που κατευθύνονται σε παρακείμενα κτίρια ή «κρύβουν» πινακίδες σήμανσης.

Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης που επισημαίνει ότι η ασφάλεια των δημοτών είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. «Το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους δημότες, έγινε καταγραφή των επικίνδυνων δέντρων τα οποία κόβονται και κλαδεύονται από ειδικό συνεργείο προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανή πτώση ή ζημιά» σημείωσε ο κ. Γαλίτσης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Διανομή για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( ΤΕΒΑ FEAD)»

 


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ως εξής:

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών  26/10/2021         

Κατσικά Δήμου Ιωαννιτών   26/10/2021         

Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών     26/10/2021         

Ζωγράφειο Δήμου Ιωαννιτών       29/10/2021          

Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, θα προσέλθουν την αναγραφόμενη ημερομηνία στον Ι. Ν. Περιβλέπτου για την παραλαβή των προϊόντων.

Πέραμα Δήμου Ιωαννιτών    27/10/2021         

Ι.Ν. Περιβλέπτου Δήμου Ιωαννιτών 29/10/2021         

ΚΕΠΑΒΙ Δήμου Ιωαννιτών  25/10/2021         

Ερυθρός Σταυρός Δήμου Ιωαννιτών 22/10/2021         

Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων  21/10/2021         

Καλέντζι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων  21/10/2021         

Αγία Κυριακή Δήμου Δωδώνης 20/10/2021         

Δερβίζιανα Δήμου Δωδώνης 20/10/2021         

Δήμος Ζαγορίου 21/10/2021         

Δήμος Κόνιτσας  20/10/2021         

Δήμος Μετσόβου 21/10/2021       

Δήμος Πωγωνίου 20/10/2021       

Δήμος Ζίτσας 27/10/2021    

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ Συσκ. 55 Μεζούρες, ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1lt, ΥΓΡΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ 1lt, ΣΑΜΠΟΥΑΝ 1lt, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ 1lt, ΥΓΡΟ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ με κάνουλα 1lt, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ 2φυλλο – συσκ. 8 ρολλά

• Σε κάθε αιτούντα θα διανεμηθούν από 3 τεμάχια στο κάθε είδος:

ΝΠ 2472 ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΛΙΤΡΟ,

ΝΠ 2415 ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ 1 ΛΙΤΡΟ,

ΝΠ 2413 ΣΑΜΠΟΥΑΝ 1000 ML,

ΝΠ 2433 ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ 1ΛΙΤΡΟ,

ΝΠ 2675 ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 8 ΤΜΧ),

ΝΠ 2603 ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΜΕ ΚΑΝΟΥΛΑ 1 ΛΙΤΡΟ.

• Σε οικογένειες από 1 έως 4 μέλη θα διανεμηθούν 1 τεμάχιο ΝΠ 2423 ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ 55 ΜΕΖΟΥΡΕΣ.

• Σε οικογένειες από 5 μέλη και άνω θα διανεμηθούν 4 τεμάχια τεμάχιο ΝΠ 2423 ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ 55 ΜΕΖΟΥΡΕΣ.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. τους και δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να παραλάβει αυτοπροσώπως τα προϊόντα, δύναται να παραλαμβάνονται αυτά από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση, με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής του ωφελούμενου.

Για την διευκόλυνση της διαδικασίας, παρακαλούμε ΟΛΟΙ να προσέρχονται σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβουν.

Δέκα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.439 έλεγχοι, από τους οποίους οι 46.362 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 215 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·         58 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    13 στην Ήπειρο,

o    11 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    9 στη Θεσσαλονίκη,

o    7 στη Δυτική Ελλάδα,

o    6 στη Δυτική Μακεδονία,

o    4 στο Νότιο Αιγαίο,

o    3 στην Πελοπόννησο,

o    2 στη Θεσσαλία,

o    2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

o    1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 70.969 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 67.857 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.112 των 150 ευρώ.

·         14 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    9 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    2 στην Αττική,

o    2 στη Θεσσαλία και

o    1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.917 ομοειδείς παραβάσεις.

·         142 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους, καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε μία παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου, για έλλειψη απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 25.000 ευρώ και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση και στον ιδιοκτήτη αντίστοιχα, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτη και εργαζόμενο, καταστημάτων,

- μία παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση κανόνων λειτουργίας.

Στο Νότιο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις σε 2 επιβάτες λεωφορείου, για έλλειψη απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση υπαλλήλου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον υπάλληλο,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Αττική, 2 παραβάσεις σε επιβάτες λεωφορείου, για στέρηση απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.136 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.561 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 399 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο της Λευκοθέας Νικοπούλου

 


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της Λευκοθέας Νικοπούλου, μητέρας του κ. Γιάννη Νικόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της, για την απώλειά τους.

Στη μνήμη της Λευκοθέας Νικοπούλου θα κατατεθεί στεφάνι.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 17-10-21/16:15)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 16:15

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ  (16:30)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   (17:00)                

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  (18:15)            

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (20:00)              

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021       

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:15)

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος

 


Συνελήφθη σήμερα (14-10-2021) μετά τα μεσάνυχτα στο Πωγώνι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:

·  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης (15) μηνών για εκβίαση και αντίσταση και

·  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών με ποινή φυλάκισης (25) μηνών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντίσταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Κόντσικας 17-10-21/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ       

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:30)               

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (16:30)          

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)     

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (16:30)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:30) 

Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (18:15)  

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Πρέβεζα, Αρχάγγελος, έναντι Γυμνασίου, 09.00-12.00.

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Συμπτώματα covid-19 εμφανίζονται σε συμπτωματικούς ασθενείς μετά από μήνες


 Τον εμβολιασμό όλων (νέων και ηλικιωμένων) ζητούν οι επιστήμονες καθώς σύμφωνα με μελέτες ασυμπτωματικοί ασθενείς - σε πρώτη φάση - εμφάνισαν συμπτώματα long Covid μετά από μήνες!

Αυτό τονίστηκε στην πρώτη Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας, του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Σημαντικές Συνέπειες μετά από Νόσηση COVID-19».

«Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος σε όλες τις ηλικίες. Κι αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και σε ηλικιακά νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, εμφανίστηκαν συμπτώματα long Covid μετά από τέσσερις μήνες. Για παράδειγμα ανοσμία και απώλεια γεύσης» ανέφερε ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, κ. Γεώργιος Τσιβγούλης, Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Β' Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Σακκάς, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τόνισε πως « για να αποτελέσει παρελθόν τους επόμενους μήνες η νόσος COVID-19 χρειαζόμαστε ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη σε παγκόσμιο επίπεδο». Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η τοποθέτηση του κ. Νίκου Τζανάκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως μέχρι σήμερα το μόνο όπλο απέναντι στη νόσο COVID-19 είναι ο εμβολιασμός δεδομένου ότι ένα ποσοστό  όσων νόσησαν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά, νευρολογικά και ψυχικά προβλήματα.