Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 1-0

 

Τον νίκησε από συνήθεια...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε για τρίτη φορά μέσα σε 17 ημέρες τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες" με 1-0.

Στο 10΄  ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάλιακα. Ο Πίρσμαν έκανε από τα αριστερά τρομερή ενέργεια και έκανε παράλληλη μπαλιά στην άλλη πλευρά στον Σάλιακα ο οποίος έκανε το σουτ από καλή θέση και έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Στο 19΄ ο Βιγιαφάνες στο χώρο του κέντρου επιχείρησε να κάνει μια παράλληλη μπαλιά ο Πίρσμαν έβαλε το πόδι του και έκοψε τη μπάλα η οποία βγήκε κάθετα προς τον Μιλιντσεάνου ο οποίος έφυγε τετ α τετ με τον Διούδη και πλάσαρε εύστοχα κάνοντας  το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (Γιώργος Παμλίδης 73΄), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (Άγγελος Λιάσος 73΄), Κρίζμαν (Νικολαε Μιλιντσεάνου 12΄) (Ροντρίγκο Εραμούσπε 91΄).

Παναθηναϊκός:

Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Καμπετσής (Καρλίτος 77΄), Ιωαννίδης (Φεντερίκο Μακέντα 66΄), Αϊτόρ (Αναστάσιος Χατζηγιoβάννης 66΄).

ΕΟΔΥ: Σαράντα ένα θάνατοι σήμερα, 2. 301 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα ένα, 2. 301 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς».

Ποιοι εκλέγονται στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

 


Τα ονόματα όσων εκλέχτηκαν στις εκλογές για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων (με τις ποσοστώσεις γυναικών και νέων μελών) καθώς και οι ψήφοι που έλαβαν:

1. Στέφος Γιάννης   114

2.Γρίβας Νικόλαος  54

3.Σπέγγος Άρης       53

4.Μπαλακέρας Α.   48

5.Φίλιος Φ.           47

6.Δημητριάδης Σ.   42

7.Παλάσχας Π.     42

8.Παπαθανασίου Ε. 39

9.Τσολιού Η.         39

10 Τζιάλλας Δ.     38

11.Μιχαηλίδης Θ. 36

12. Ντάνης Σ.      35

13.Κόλια Ε.     33

14.Κολοκούρη Ε. 33

15. Ντάφης Β.  33

16. Ρέκατας Θ. 33

17.Χριστοπούλου Β. 32

18. Σουλελέ Λ.   31

19. Οικονόμου Θ. 29

20.Τζιόβας Κ. 28

21. Παπαμιχαήλ Μ. 27

22. Τριανταφύλλου Χ. 27

23. Φαρμάκης Α.   25

24.Καρατζένης Ν. 24

25.Γαλανάκη Α. 22

26. Μαυράκος Α. 22

27.Χήτου Γ.        16

ΚΚΕ Ιωαννίνων: Ζητά μέτρα για τα σχολεία

 


«Δεν έχουμε προλάβει να κλείσουμε δυο μήνες από το άνοιγμα των σχολείων και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε αυτά καθημερινά μακραίνει, οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας ολόκληρες σχολικές μονάδες και τμήματα!

Αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μια φορά τις υποκριτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και της υπ. Παιδείας ότι τα σχολεία είναι ασφαλή. Τα κρούσματα στα σχολεία είναι σίγουρο ότι είναι πολλαπλάσια, αλλά δεν φαίνονται, γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ. Οι ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών απουσιάζουν, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και φορέων ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, παραμένοντας αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν άλλη μια φορά στην επίκληση της ατομικής ευθύνης για τη διεξαγωγή τεστ και έτσι εκατοντάδες γονείς, εκπαιδευτικοί αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα. Η κατάσταση αυτή επιτείνεται και από το μπάχαλο που προκαλείται από τις αμφισημίες των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα να γενικεύεται η ανησυχία και η ανασφάλεια, που δεν ξέρουν τι να κάνουν και από πού να λάβουν υπεύθυνη ενημέρωση.

Κι όλα αυτά όταν: Οι σχολικές αίθουσες παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, εν μέσω πανδημίας, καλά κρατούν! Έτσι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό, καθώς διαπιστώνουν ότι, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις πως έχουν παρθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στις σχολικές μονάδες, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε, ενόψει του 3ου κύματος της Πανδημίας. Εκπαιδευτικοί λείπουν. Καθαρίστριες λείπουν. Υποδομές λείπουν. Μέτρα προστασίας λείπουν.

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας



ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

(Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας)

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού για την  Υγεία της Γυναίκας από τη γέννησή της έως την ωριμότητα

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται από την επιστημονική κοινότητα ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν οι γυναίκες από πολλές ασθένειες. Με δεδομένη την οικονομική και κοινωνική κρίση αλλά και την πανδημία COVID-19, που αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τον κρίσιμο τομέα της υγείας, τόσο στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης όσο και στην πρόληψη υγείας, είναι αναγκαία όσο ποτέ η έγκυρη, συνεχής και υπεύθυνη πληροφόρηση για την πρόληψη και προστασία της υγείας της γυναίκας.

Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας -8 Μαρτίου 2021- η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας έθεσαν τη γυναίκα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους με μια σειρά πρωτοβουλιών.

Πιο συγκεκριμένα, με τη δημιουργία ενός πολυσέλιδου ενημερωτικού εντύπου, με τίτλο «Η Υγεία της Γυναίκας από τη γέννησή της έως την ωριμότητα», ενός αυτούσια επιστημονικού κειμένου (consensus) της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και με την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, την Παρασκευή  5 Μαρτίου, για την ενημέρωση των εκπροσώπων του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου για κρίσιμα θέματα υγείας της γυναίκας. Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της BAYER ΕΛΛΑΣ.

Τη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο κ. Ιωάννης Κανακάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ∆ιευθυντής Καρδιολογίας στο Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ, ο οποίος περιέγραψε τους στόχους της εκδήλωσης και της συνεργασίας των τριών επιστημονικών εταιρειών.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι:

        Βρυωνίδου-Μποµποτά Ανδροµάχη, Πρόεδρος Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, Διευθύντρια Ενδοκρινολογίας, Γ.Ν ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ

        Γιαννακοπούλου Βασιλική, Διευθύντρια Καρδιολογίας, Γ.Ν. ΤΖΑΝΕΙΟ

        Καλανταρίδου Σοφία, Καθηγήτρια Μαιευτικής - Γυναικολογίας/ Στείρωσης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Διευθύντρια Γ΄ Πανεπιστηµιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ’’, Διευθύντρια Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Παθολογία της Κύησης” Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

        Χρυσοχόου Χριστίνα, Σύµβουλος Δ.Σ. Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,  Διευθύντρια Καρδιολογίας, Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Ασημίνα Γκάγκα, Διευθύντρια Πνευμονολογίας, Γ.Ν. ΣΩΤΗΡΙΑ, Πρόεδρος του ΚΕΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναδείχτηκαν οι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής της γυναίκας και να αυξήσουν το προσδόκιμο επιβίωσής της, με το δεδομένο μάλιστα ότι η γυναίκα τα τελευταία χρόνια είναι δέκτης πολλαπλών προσκλήσεων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε όλους τους τομείς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς και έχει «πληρώσει το τίμημα», με αύξηση πολλών νοσημάτων που σχετίζονται με το στρες και την πλημμελή ιατρική παρακολούθηση.

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος είναι ο πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος (μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού), εν τούτοις ο «πραγματικός κίνδυνος» είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πράγματι, η πρώιμη διάγνωση με τη μαστογραφία και οι εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού έχουν ως ευεργετικό αποτέλεσμα να καταλήγουν από τη νόσο μόνο το 3% των γυναικών.

Από την άλλη πλευρά, την τελευταία δεκαετία έχει διαπιστωθεί ότι το 50% των γυναικών θα καταλήξει από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Εντυπωσιακό ήταν και το εύρημα που αναδείχτηκε από τις ομιλίες των γυναικών-επιστημόνων, ότι «γυναικεία νοσήματα και καταστάσεις», όπως είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η υποθαλαμική αμηνόρροια, οι επιπλοκές της κύησης, π.χ. η προεκλαμψία, η υπέρταση της κύησης, οι επανειλημμένες αποβολές, ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης, οι εξάψεις που παρατηρούνται στην εμμηνόπαυση κ.ά., αποτελούν «καμπανάκι κινδύνου» για μελλοντική εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών νοσημάτων στις γυναίκες, αλλά και για αντίστοιχη εμφάνιση προβλημάτων μελλοντικά στα παιδιά που κυοφορήθηκαν από τις μητέρες αυτές, όπως είναι το μεταβολικό σύνδρομο, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Είναι σαφές ότι καθίσταται επιβεβλημένη η σωστή ενημέρωση, ώστε να μπορεί κάθε γυναίκα να αναγνωρίσει έγκαιρα ένα πρόβλημα, να απευθυνθεί γρήγορα στον ειδικό, να δημιουργήσει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και να βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι η θεραπεία των εξάψεων στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες βελτιώνει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως και η ομαλοποίηση του εμμηνορρυσιακού κύκλου και η θεραπεία με ευαισθητοποιητές ινσουλίνης βελτιώνει τους αντίστοιχους παράγοντες σε γυναίκες με σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

Το κεντρικό μήνυμα που έστειλαν οι γυναίκες-επιστήμονες στη Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου προς όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικής τάξης και εισοδήματος ήταν: «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ! ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ! ΔΡΩ! ΖΩ!».

 

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι απαλλαγής ή μείωσης 50% του ΕΝΦΙΑ για φέτος

 


Τη φετινή χρονιά αναμένεται να είναι περισσότεροι, όσοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, ή μείωση στο 50%.

Παρότι φέτος δεν άλλαξαν τα κριτήρια για «ψαλίδι» 50% και για πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εν τούτοις οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που λόγω κορωνοϊού θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα σε σχέση με το 2019.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους δικαιούχους θα είναι και χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ελεύθεροι επαγγελματίες με μειωμένο ή και μηδενικό τζίρο, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένα ενοίκια.

Αναλυτικά ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Οι τρίτεκνοι με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 16.000 ευρώ

Οι πολύτεκνοι με εισόδημα 17.000 ευρώ – προσαύξηση στο όριο ειδοσήματος κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο (άνω των τεσσάρων)

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες με 80% αναπηρία και φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ

Το σύνολο της επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 150 τ.μ.

Ποιες είναι οι 3.000 νέες περιοχές που «εισβάλλουν» στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού

Φέτος, για πρώτη φορά θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ορισμένες περιοχές όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Πάρος, όπου οι φορολογητέες αξίες θα είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιες σε σχέση με τις σημερινές, που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να καταβάλουν χαμηλό φόρο. Ως συνέπεια, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει μεγάλες αυξήσεις και έσοδα στο κράτος.

Έτσι,  για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει από την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού περίπου 3.000 νέων περιοχών, οι οποίες μέχρι στιγμής βρίσκονται στο απυρόβλητο της εφορίας.

Εξήντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (75.085) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.226) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.875) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (3) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.487) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(407) στην Αττική,

(179) στη Θεσσαλονίκη,

(150) στη Δυτική Ελλάδα,

(104) στην Πελοπόννησο,

(101) στην Κρήτη,

(95) στην Κεντρική Μακεδονία,

(87) στη Στερεά Ελλάδα,

(81) στο Βόρειο Αιγαίο,

(75) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(66) στην Ήπειρο,

(38) στη Θεσσαλία,

(34) στη Δυτική Μακεδονία,

(37) στο Νότιο Αιγαίο και

(33) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (136.487) ομοειδείς παραβάσεις.

(362) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (355) πρόστιμα των 300 ευρώ και (7) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(64) στην Αττική,

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,

(32) στη Δυτική Ελλάδα,

(29) στη Στερεά Ελλάδα,

(28) στην Κρήτη,

(28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(26) στην Πελοπόννησο,

(23) στη Θεσσαλονίκη,

(22) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στην Ήπειρο,

(13) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στη Θεσσαλία,

(10) στο Νότιο Αιγαίο και

(8) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (42.028) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (40.240) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.788) των (150) ευρώ.

(23) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική:

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, καθώς και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-σνακ μπαρ. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον ιδιοκτήτη για μη χρήση μάσκας και από 600 ευρώ σε (4) πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο και 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, καθώς και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

3.000 ευρώ πρόστιμο στην προσωρινά υπεύθυνη καφέ-μπαρ, με 15ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς είχε θέσει προς πώληση τσάντες, πορτοφόλια και μάσκες, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων.

Στην Κρήτη, (2) πρόστιμα των 3.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ και εστιατόριο αντίστοιχα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, από 300 ευρώ σε (11) άτομα, που τοποθετούσαν φυλλάδια σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο για άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.272) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.429) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (76) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους μέχρι τις 30 Απριλίου 2021

 


Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Συγκεκριμένα, η καταβολή πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-03-2020 έως και 24 Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, από τον έλεγχο που διεξάγει ο ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ),

ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (08-14/03/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (8 έως 14 Μαρτίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗ ΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 09/03/2021

Θ εριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/03/2021

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 –15:00

ΤΡΙΤΗ 09/03/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/03/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 18:00–01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03/2021

Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00–13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03/2021

Άρτα, Κωστακιοί, Γλυκόριζο, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Δημήτριος, Πέτα1 8.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

Άρτα, Κωστακιοί, Γλυκόριζο, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Δημήτριος, Πέτα. 06.00-14.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03/2021

Άρτα, Κωστακιοί, Γλυκόριζο, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Δημήτριος, Πέτα. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03/2021

Άρτα, Κωστακιοί, Γλυκόριζο, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Δημήτριος, Πέτα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/ 03/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 09/03/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 11/03/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 12/03/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/03/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 09/03/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/03/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/03/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/03/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00.

Αυστηρή κριτική Κουρουμπλή στην κυβέρνηση

 


Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 53 Βουλευτών του κόμματος, με θέμα: 

«Η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας».

Ο κ. Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που έχουν χάσει τα σπίτια τους από τους σεισμούς που πλήττουν την περιοχή, καθώς και την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Κράτος θα σταθεί δίπλα τους, με κάθε τρόπο.

Με αφορμή την παρελθοντολογία που επιχείρησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέδωσε το Ε.Σ.Υ. η συγκυβέρνηση, το 2015, με τον κ. Β. Κοντοζαμάνη Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας τότε.

 Υπογράμμισε ότι «τον Ιανουάριο του 2015 το χρέος των νοσοκομείων ήταν 750 εκατομμύρια και ο Ευαγγελισμός μόνο χρωστούσε 100 εκατομμύρια. Πείτε στον Ελληνικό Λαό κ. Κοντοζαμάνη πόσα λεφτά χρωστούσαν τα νοσοκομεία όταν παραλάβατε την κυβέρνηση το 2019.»

Ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ακόμα ότι στη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης με μια λαϊκίστικη λαθροχειρία παρουσίασε ως δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, την ιστοσελίδα testing.gov.gr, στην οποία οι πολίτες υποβάλλουν αίτηση για «τεστ για Covid-19» και στην οποία η τελική επιλογή γίνεται περιπτωσιολογικά, με βάση έναν αλγόριθμο.  

«Σας ρωτώ κ. Κοντοζαμάνη, αυτό θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ; Για να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός που περνάει μια τρικυμία με ποιο τρόπο η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το ζήτημα, για το οποίο θα έπρεπε να ήμασταν όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί είναι μια πρόκληση για την κοινωνία».

Ανακοίνωση ΠΡΑΤΤΩ: Άμεσα μέτρα στήριξης εστίασης, εργαζόμενων και διανομέων

 


Η εστίαση αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας και η σημερινή απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στις 31 Μαρτίου 2021 στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος.

Η εστίαση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ παρουσιάζει μέσο όρο πτώσης του κύκλου εργασιών 51,7%, αριθμώντας 80.000 επιχειρήσεις με σύνολο απασχολούμενων 432.000 άτομα.

Το ΠΡΑΤΤΩ συμπαραστέκεται στον κλάδο, καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξής του, όπως:

·   Εξειδικευμένα προγράμματα από  ΕΣΠΑ για την εστίαση

·   Οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν μη επιστρεπτέες στο σύνολο τους

·    Μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση για το 2021

·    Να παραμείνει η μείωση ενοικίου για το 2021

·     Άνοιγμα  τις εστίασης με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για πελάτες και υπαλλήλους το συντομότερο δυνατό

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στους διανομείς και στους εργαζόμενους που απαιτείται να έχουν:

·     Πλήρη και σταθερή εργασία

·      Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με ανάκτηση όλων των απωλειών

·      Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης από επιχείρηση

·      Επαναφορά και διεύρυνση βαρέων και ανθυγιεινών

·      Κανένας διανομέας στο δρόμο με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους

 


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ που θα πάρει η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. 

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου που λειτουργούσαν σε επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε περιοχές όπου ίσχυε σκληρό lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων, θα λάβουν έκτακτο επίδομα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες που λειτουργούσαν σε επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

Κάθε τέτοια επιχείρηση, λοιπόν, θα πάρει εκτάκτως 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη δυο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 34 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους στο εξωτερικό.

  Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Κατάψυξη ωαρίων: Η επιλογή που «σταματά» το βιολογικό ρολόι

 


Η κατάψυξη ωαρίων, γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ώριμων ωαρίων, δεν είναι απλά μία επένδυση στο όνειρο, είναι μία επένδυση ζωής για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί, όχι τώρα αλλά στο μέλλον.

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να δώσουν μία παράταση στα χρόνια τεκνοποίησης για διάφορους προσωπικούς λόγους και η μέθοδος της κατάψυξης ωαρίων είναι μια ελκυστική επιλογή. Είναι ένας τρόπος να «σταματήσει» το βιολογικό ρολόι της γυναίκας και να διατηρηθούν τα νεότερα και πιο υγιή ωάρια.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, αυξάνεται η πιθανότητα χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου όπως και ο κίνδυνος αποβολής, γενετικών ανωμαλιών ή διαταραχών που καθιστούν τη σύλληψη πιο δύσκολη.

Γίνεται αντιληπτό ότι με την κατάψυξη των ωαρίων παραμερίζονται αυτά τα εμπόδια και η γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το μωρό που θα αποκτούσε χρόνια πριν.

Όπως εξηγεί ο Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή δρ Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, «η κατάψυξη των ωαρίων είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα ωάρια μιας γυναίκας εξάγονται, καταψύχονται και αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση. 

Η κατάψυξη ωαρίων προσφέρει την ευκαιρία διατήρησης της γονιμότητας πριν εξαντληθεί η ωοθηκική εφεδρεία. Όσο νεότερη είναι η γυναίκα, τόσο καλύτερη η ποιότητα των ωαρίων και τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μια μελλοντική εγκυμοσύνη».