Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 2-2

 

Ένα πανέμορφο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ

Ισόπαλο 2-2 έληξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της εφετινής Super League, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρας Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Τέσσερα γκολ, εναλλαγή στο σκορ μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ένταση, νεύρα και αποβολή, εκατέρωθεν τραυματισμούς και αλλαγές στα σχέδια των δύο προπονητών.

Ο Αστέρας απείλησε πρώτος με δοκάρι του Ριέρα.

Ο ΠΑΣ στο 23΄ μετά από ωραία επίθεση από τα αριστερά του Πίρσμαν και τελικό αποδέκτη τον Παμλίδη άνοιξε το σκορ.

Στο 33΄ ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε σε μια εξαιρετική επίθεση, όταν ο Ριέρα έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μουνάφο που έκανε την προβολή προ του Χουτεσιώτη για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 54΄ όταν ο Σιόντης είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του Αστέρα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 84΄ με υπέροχο τέρμα του Φερνάντεθ.

Οι γηπεδούχοι και με παίκτη λιγότερο,  ισοφάρισαν στο 86΄ με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή του Κρίζμαν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης):

Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (Σάλιακας 84΄), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Κάστρο (λ.τρ. Σιόντης 8΄), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (Λέο Μπατίστ 46΄), Ελευθεριάδης (Παντελάκης 63΄), Παμλίδης (Λιάσος 63΄), Κρίζμαν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς):

Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (λ. τρ. Βαλιέντε 40΄), Σίτο (Καπίγια 89΄), Ριέρα (Λουίς Φερνάντεθ 74΄), Κρέσπι (Λέο Τιλίκα 74΄), Μπαράλες

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ανήλικων ημεδαπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ανήλικων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων περί όπλων.

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση περί όπλων (παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατά το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα οι ανήλικοι διέπραξαν -κατά περίπτωση- και σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, τις παρακάτω πράξεις σε σχολικό συγκρότημα:

 κλοπή δύο (2) καμερών κλειστού κυκλώματος επιτήρησης και

 πρόκληση φθορών σε δύο (2) προβολείς και σε κάμερα κλειστού κυκλώματος επιτήρησης με τη χρήση αεροβόλου όπλου, ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατηγορούμενου, πατέρα ενός εκ των ανηλίκων.

Κατασχέθηκαν το αεροβόλο όπλο, τύπου πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια καθώς και οι δύο κλαπείσες κάμερες, οι οποίες αποδόθηκαν στους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος.

 Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Ογδόντα πέντε θάνατοι σήμερα, 526 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα πέντε νέοι θάνατοι, 526  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ), την 22-12-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30

 


Την 22-12-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-09-2020 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Βασιλική Ιωαννίνων επί της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 351.800,00 με ΦΠΑ.

2.      Έγκριση του 2ου/17-12-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-09-2020 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του από 14-12-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Πωγωνίου», προϋπολογισμού 99.200,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4.      Έγκριση του από 17-12-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και καθαρισμός τάφρων επαρχιακών και αγροτικών οδών προς αποφυγή πλημμυρών», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

5.      Έγκριση του από 13-11-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση συλλογή στοιχείων για το οδικό τμήμα Μηλιωτάδες – Κήποι», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

6.      Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)», προϋπολογισμού 2.650.000,00 € με ΦΠΑ.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ανακοίνωση για τα έσοδα από τους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

 


Η παράταξή μας κατέθεσε σήμερα αίτηση στον Δήμο Ζίτσας σχετικά με τα Έσοδα του Δήμου από τους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (υδροηλεκτρικά) στην Δ.Ε. Ευρυμενών για τα έτη 2014-2020 και τον τρόπο διάθεσης αυτών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα έσοδα αυτά κάθε δήμου διατίθενται υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση "περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης" σε περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο υδροηλεκτρικός σταθμός ή διέρχεται η γραμμή σύνδεσης και, σε ποσοστό 20%, στην υπόλοιπη περιφέρεια του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Ζίτσας εισπράττει για τα χρόνια αυτά συνολικό ποσοστό 12% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τη λειτουργία των δύο υδροηλεκτρικών σταθμών, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας το ποσό ανέρχεται περίπου σε 400.000€ ετησίως.

Ζητάμε λοιπόν να ενημερώσει αρμοδίως ο Δήμος Ζίτσας α) για τα ποσά που εισέπραξε από τη λειτουργία των δύο υδροηλεκτρικών και β) τα ποσά που διατέθηκαν υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση "περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης" στις περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο κάθε σταθμός Α.Π.Ε. ή διέρχεται η γραμμή σύνδεσης και, σε ποσοστό 20%, στην υπόλοιπη περιφέρεια του Δήμου Ζίτσας.

Τα έσοδα του Δήμου από την παραπάνω αιτία είναι πολλά και οι δημότες οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο που αξιοποιούνται και διατίθενται αυτά σύμφωνα με τους σκοπούς που θέτει η νομοθεσία.

Φωτίου Αθανάσιος: Ευχές για τις γιορτές

 


Αγαπημένοι μου συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι μου Πωγωνίσιοι να ευχηθώ σε όλους και όλες σας καλές γιορτές.

Υγεία κι ευτυχία πάνω απ' όλα.

Να έχουμε δύναμη στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο πού διανύουμε λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Μην ξεχνάμε ιδιαίτερα αυτές τις γιορτές να μην νιώσει κανένας μόνος.

Ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλλει έτσι ώστε να βγούμε όλοι γρήγορα υγιείς μέσα από αυτήν.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού να σημάνει τη γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και την χώρα μας. 

Εύχομαι το 2021 πραγματικά να είναι μία καλύτερη Χρόνια για όλο τον κόσμο, χωρίς στεναχώριες με δύναμη για τις καθημερινές μας δυσκολίες.

Να έχουμε αισιοδοξία και ό ένας στον άλλο πάντα με αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, σας ευχαριστώ πολύ!!!

                                                                         

Φωτίου Αθανάσιος

Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής  των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη 22/12, στις 11:00 , συνέντευξη τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931). 

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη

 


«Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω υγειονομικής κρίσης και θα τα βιώσουμε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν πρέπει όμως να χάσουμε το νόημα και την ουσία των ημερών που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη, αφού η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει μήνυμα ελπίδας και πίστης σε όλη την ανθρωπότητα.

Με ταπεινότητα και απλότητα ας αναζητήσουμε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων και ας αφήσουμε τα αγνά συναισθήματα να κατακλύσουν την πλάση.

Εύχομαι σύντομα η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν και να αφήσει πίσω της μόνο την ευκαιρία που είχαμε να περάσουμε ουσιαστικές στιγμές με την οικογένειά μας και να αναγνωρίσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής.

Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να μπορέσουμε σύντομα να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο, να μείνουμε ασφαλείς και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί!

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Σας εύχομαι ευτυχισμένα και ευλογημένα Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας!

Ο νέος Χρόνος ας φέρει μόνο ευχάριστες στιγμές!

Χρόνια Πολλά»!

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δήμαρχος Πωγωνίου

Εξήντα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (62.441) έλεγχοι, από τους οποίους οι (12.725) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.580) παραβάσεις και συνελήφθησαν (3) άτομα, ως ακολούθως:

(1.263) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(410) στην Αττική,

(151) στη Θεσσαλονίκη,

  (97) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (91) στη Στερεά Ελλάδα,

  (84) στην Κρήτη,

  (77) στη Θεσσαλία,

  (69) στην Ήπειρο,

  (66) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (64) στη Δυτική Μακεδονία,

  (60) στη Δυτική Ελλάδα,

  (40) στην Πελοπόννησο,

  (25) στα Ιόνια Νησιά,

  (23) στο Βόρειο Αιγαίο και

   (6) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (51.386) ομοειδείς παραβάσεις.

(312) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (302) πρόστιμα των 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(68) στην Αττική,

(35) στη Θεσσαλονίκη,

(35) στην Κρήτη,

(30) στο Βόρειο Αιγαίο,

(28) στην Κεντρική Μακεδονία,

(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(20) στη Στερεά Ελλάδα,

(15) στη Θεσσαλία,

(15) στα Ιόνια Νησιά,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

(11) στην Ήπειρο,

  (9) στην Πελοπόννησο,

  (8) στη Δυτική Μακεδονία και

  (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.832) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.640) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.192) των (150) ευρώ.

(5) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Θεσσαλονίκη, (10.000) ευρώ και 30ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια και 1.500 ευρώ σε θρησκευτικό λειτουργό

στην Κεντρική Μακεδονία , 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια,

στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε καφενείο και

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (477) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (504) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχές για τις γιορτές

 


Συνδημότισσες, συνδημότες,

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη αναγέννησης της ελπίδας που αποτελεί κινητήρια δύναμη να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Η γέννηση του Θεανθρώπου έρχεται να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, σε μία χρονική συγκυρία μεγάλων προκλήσεων σε πολλούς τομείς.

Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να δώσουν σε όλους τη δύναμη και το κουράγιο να τις ξεπεράσουμε και να υποδεχτούμε το νέο έτος με υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα.

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!

Γαλίτσης Νικόλαος

Αντιδήμαρχος  Δήμου Πωγωνίου

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα υπέρ της υλοποίησης του οδικού έργου Ιωάννινα-Κακαβιά



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην τακτική του συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο στηρίζει το πάγιο αίτημα της Ηπείρου για την υλοποίηση του οδικού έργου Ιωάννινα-Κακαβιά.

Την εισήγηση έκανε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης, υποστηρίζοντας το πάγιο αίτημα των φορέων της Ηπείρου για ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού μέχρι τα σύνορα με την Κακαβιά -που αποτελεί τμήμα της Αδριατικής Οδού- με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάνουν τουρισμό με το αυτοκίνητό τους και όταν ολοκληρωθεί το τμήμα της οδού στη χώρα μας, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας». 

Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, Συντονιστής στην Πανελλήνια Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση, του Metropolitan General, με θέμα "Κορωνοϊός και Επιπτώσεις-Εμβόλια"

 

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την Πανελλήνια Διαδικτυακή Επιστημονική

Εκδήλωση η οποία απευθύνεται τόσο στο ιατρικό προσωπικό όσο και τους πολίτες της χώρας.

Το θέμα της Εκδήλωσης είναι "ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ - ΕΜΒΟΛΙΑ" και θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου την ΤΡΊΤΗ 22

ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020 και ώρα 13.15 ΈΩΣ 14.30.

LINK TO JOIN MEETINGS – (ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ)

https://projector-web.com/?p=4575  [1]

“ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ - ΕΜΒΟΛΙΑ”

Το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκδήλωσης για την καλύτερη ενημέρωσή σας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

§  Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ, Περιφερειάρχης Αττικής-Πρόεδρος Ι.Σ.Α.

§  Α.ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ, Πρόεδρος Π.Ι.Σ.

§  Θ.ΞΕΝΑΚΗΣ, Καθ. Ορθοπαιδικής – Διευθυντής Ι Υ Metropolitan General

§  ΣΕΒΑΣΜΙΏΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ Κ.Κ. ΜΆΞΙΜΟΣ

ΟΜΙΛΗΤΈΣ:

§  “Κορωνοϊός και θεραπεία. Τι το νεότερο; - Εμβόλια” - Χ. ΓΏΓΟΣ, Καθ. Παθολογίας - Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων, Metropolitan General

§  “Πρωτοβάθμια περίθαλψη” -  Γ. ΣΑΡΌΓΛΟΥ, Ομ. Καθ. Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ -  Διευθυντής /Συντονιστής Metropolitan Hospital

§  “Κορωνοϊός και θρόμβωση” - Γ. ΓΕΡΟΤΖΙΆΦΑΣ, Καθ.  Αιματολογίας Πανεπιστήμιο Σορβόννης - Επ.  Σύμβουλος HHG

§  “Κορωνοϊός και κακοήθειες” - ΜΑΡΊΑ

ΒΑΣΙΛΆΚΗ,  Διευθύντρια  Αιματολογίας-Ογκολογίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉΣ: ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΓΡ. ΦΟΎΣΑΣ, Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου - Συντονιστής Τομέα Καρδιάς  Metropolitan General

Ε. Καθηγητής, τ. Πρόεδρος Ε.Κ.Ε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συμμετοχή σας και είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή σας  θα συμβάλει στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.

Links:

 [1] https://projector-web.com/?p=4575

[2] https://congressworld.gr/

[3] http://www.congressworld.gr

Κατατέθηκε η ρύθμιση για οφειλές προς τους δήμους για τα αδήλωτα τετραγωνικά σε 24 δόσεις

 


Ρύθμιση των επιπλέον ποσών δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων που προέκυψαν μετά τη δήλωση των λεγόμενων αδήλωτων τετραγωνικών σε 24 δόσεις και ρύθμιση οφελών προς τους δήμους σε έως 120 δόσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ένα πολυνομοσχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ρύθμιση κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να ψηφιστεί την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά προβλέπεται:

Προβλέπεται ότι τα επιπλέον ποσά φόρων, τελών και εισφορών προς τους δήμους (αναδρομικά για όλο το 2020) που προέκυψαν από τις δηλώσεις των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 24 αντί για 10 μηνιαίες δόσεις, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος των ετών 2021 και 2022.

Οι δόσεις θα είναι ισόποσες με ελάχιστο όριο (πλην της τελευταίας) τα 10 ευρώ για ιδιώτες και τα 50 ευρώ για επιχειρήσεις.

Για  τη ρύθμιση αυτήν δεν χρειάζεται η υποβολή αίτησης.

Προκόπης Φούσας: Ευχές για τις γιορτές

 

Καλές γιορτές!

Προκόπης Φούσας

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Πρέβεζα την 10/12/20

 


Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''IRMA S'' στην Πρέβεζα την 10.12.20 γνωρίζεται ότι, βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών και έπειτα με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Τομέας εμπορίου ΝΔ: Ευχές για τις γιορτές

 


«Χειρουργείο» στον εγκέφαλο με τον ασθενή ξύπνιο

 


Η πρόοδος στο πεδίο της Νευροχειρουργικής τα τελευταία χρόνια παρέχει δυνατότητες, οι οποίες κάποτε αποτελούσαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Οι βλάβες στην «ευαίσθητη» περιοχή του εγκεφάλου, ο οποίος συντονίζει πλήθος λειτουργιών του οργανισμού, αντιμετωπίζονται πλέον στοχευμένα και με ακρίβεια από τον νευροχειρουργό, ο οποίος είναι σε θέση να «χαρτογραφεί» την περιοχή – στόχο πριν από την έναρξη του χειρουργείου.

Με τον συνδυασμό των σύγχρονων απεικονιστικών και χειρουργικών μεθόδων, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετεγχειρητικών βλαβών, ενώ το ενδεχόμενο υποτροπής μπορεί ακόμη και να εκμηδενιστεί.

Η χειρουργική βλαβών του εγκεφάλου με τον ασθενή ξύπνιο, μπορεί να οριστεί ως μια χειρουργική διαδικασία, όπου ο ασθενής αντιδρά στα ερεθίσματα όταν ο νευροχειρουργός διεγείρει συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου του.  Πριν ο νευροχειρουργός αφαιρέσει οποιονδήποτε εγκεφαλικό ιστό, η περιοχή που περιβάλλει τον όγκο, ελέγχεται για το ρόλο της στις κρίσιμες λειτουργίες του εγκεφάλου. Η τεχνική ονομάζεται «ενδοεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου», η οποία απαιτεί από τους ασθενείς να απαντούν σε ερωτήσεις, για να προσδιοριστούν ποια μέρη του εγκεφάλου είναι αρμόδια για λειτουργίες όπως η ομιλία, η επικοινωνία, η αίσθηση ή η κίνηση του σώματος.