Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Επιστολή του Αντώνη Φούσα στον Αρχιεπίσκοπο για την Βελλά

 

Ορίζοντες Ηπείρου: Ο κ. Ιωάννου κρύβει και παραποιεί την αλήθεια

 


Έτσι θα χάσουμε και το 2% στον τουρισμό.

Με συμμετοχή 2% στο τουριστικό προϊόν της χώρας, δεν μπορείς να θεωρείσαι ανταγωνιστικός προορισμός. Είναι μια κοινή διαπίστωση βάσει των αριθμών την οποία μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να αντιληφθούν. Αυτή την πραγματικότητα δεν αμφισβητούν ούτε οι επαγγελματίες του κλάδου, ούτε ο κ. Ριζόπουλος, ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ούτε κανείς.

Το ότι η Ήπειρος λοιπόν δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό είναι μέγιστη αποτυχία της σημερινής περιφερειακής αρχής και προσωπικά του κ. Ιωάννου, που έχει την ευθύνη του τουρισμού.

Από τον πανικό του ο κ. Ιωάννου, αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες του, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, στον κ. Ριζόπουλο κι  εσκεμμένα παραποίησε τη συζήτηση του με τον Υπουργό.

Ο κ. Ριζόπουλος θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος του απάντησε λέγοντας του ότι η δουλειά του είναι να σέβεται όλες τις απόψεις.

Για το αν και κατά πόσο ο κ. Θεοχάρης τοποθετείται μέσω επίσημων δελτίων τύπου του υπουργείου, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννου, πρέπει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση μαζί του διεκδίκησε και πέτυχε ο κ. Ριζόπουλος, ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργείου.

Ο κ. Ιωάννου έχει αποτύχει ως αντιπεριφερειάρχης στα ζητήματα τουρισμού, έχει αποτύχει στην εκπροσώπηση του νομού Πρεβέζης που είναι τουριστικός προορισμός και εθελοτυφλεί απαιτώντας να δαπανήσουμε εκατομμύρια σε μια προβολή την όποια εκείνος και η ομήγυρή του δεν μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος της Ηπείρου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ριζόπουλος «μπορεί προς ίδιον όφελος να τα καταφέρνετε μια  χαρά, ως εκπρόσωπος της Ηπείρου όμως έχετε αποτύχει».

Ρωτούν λοιπόν οι Ορίζοντες Ηπείρου:

Α) Γιατί τόσα χρόνια αυτή η συζήτηση σε ουσιαστικό και τεχνοκρατικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ από την Περιφέρεια με οποιοδήποτε υπουργό;

Β) Θα δει επιτέλους η Περιφερειακή Αρχή την αλήθεια κατάματα, ότι  δεν έχει ούτε όραμα ούτε γνώσεις για το τουριστικό προϊόν;

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, αν δεν μπούμε αλήθειες θα χάσουμε και το 2%.

 

ΕΟΔΥ: Δέκα τρεις θάνατοι σήμερα, 605 νέα κρούσματα

 


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα τρεις θάνατοι σήμερα, 605 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 605, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 421.829 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 85 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 632 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 204 (65,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. Το 84,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.668 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 33 (ημερήσια μεταβολή -15,38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 46 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.695 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μια παράβαση στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.545 έλεγχοι, από τους οποίους οι 43.786 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 38 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

25 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 10 στη Στερεά Ελλάδα,

   7 στο Βόρειο Αιγαίο,

   2 στη Πελοπόννησο,

   2 στα Ιόνια Νησιά,

   1 στη Θεσσαλονίκη,

   1 στην Αττική,

   1 στη Κρήτη και

   1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.671 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.545 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.126 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 3 στο Βόρειο Αιγαίο και

 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.692 ομοειδείς παραβάσε

8 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κρήτη, σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενη βρεφονηπιακού σταθμού για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία , σύλληψη 7 ατόμων και από 150 ευρώ πρόστιμο, για υπεράριθμους επιβάτες εντός οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.983 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.129 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 251 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 29 Ιουνίου,

 


Την Τρίτη 29 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Παραμυθίας, Θεσπρωτία, 10:00

Κοινοτικό Γραφείο Συβότων, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Φιλιππιάδα, Πρέβεζα, 09:00.

48ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη

 


Οι νεότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και τα νεότερα δεδομένα για τον ρόλο της βιταμίνης D στην ανάπτυξη και εξέλιξη σοβαρών χρονίων νοσημάτων είναι δύο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 48ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα.

Οι φαρμακευτικές θεραπείες για το διαβήτη βελτιώνονται συνεχώς και στο συνέδριο θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των υπερταχείας δράσης αναλόγων ινσουλίνης, των αναλόγων του GLP-1 που λαμβάνονται μία φορά την εβδομάδα, αλλά και των διαγωνιστών GLP-1/GIP.

Σημαντικές ανακοινώσεις θα γίνουν επίσης για τον ρόλο της βιταμίνης D στην ανάπτυξη και διαχείριση σοβαρών χρονίων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά και τα αναπνευστικά νοσήματα.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 17,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το α’ τρίμηνο του 2021

 


Σύμφωνα με την έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, στο 17,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το α’ τρίμηνο εφέτος (από 16,2% το α’ τρίμηνο 2020 και το δ’ τρίμηνο 2020), με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 745.414 άτομα.

Από αυτούς, η πλειονότητά τους (58,4% ή 435.322 άτομα) αναζητεί εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι) και το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 19,8%. Παράλληλα, το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 18,6%, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι λαμβάνουν επίδομα ή βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 16,4%.

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας είναι 21,3% και στους άνδρες 13,7%.

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 19 ετών (60,2%) και 20- 24 ετών (41,4%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 29 ετών (31,4%), 30- 44 ετών (16,5%), 45- 64 ετών (12%) και 65 ετών και άνω (9,2%).

Δράσεις για το δημογραφικό: «Μπροστά για την Οικογένεια»

 


Ενημερωτικό σεμινάριο στο Καστελόριζο, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήµου Μεγίστης πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας BE-LIVE.

Στην εκδήλωση, οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για το όραμα, την πορεία και τους στόχους της BE-LIVE και ενημέρωσαν το κοινό για το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Οι κ.κ. Κελλάρης και Χηνιάδης, με γνώμονα την πρόσβαση στην έγκυρη πληροφόρηση, ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και σχετικά με τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν θεραπεία με την υποστήριξη του σωματείου, που απευθύνεται σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας, εκπροσώπησε την Eurobank και παρουσίασε την Πρωτοβουλία της για το Δημογραφικό.

Στην εκδήλωση παρουσία κατοίκων του νησιού, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης, κ.κ. Γιώργος Σαμψάκος και Στράτος Αμύγδαλος, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Δωδεκανήσου Eurobank, κ. Ευάγγελος Μαργκέλης, ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Καστελόριζου και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Η δράση αυτή της BE-LIVE, αποτελεί την πρώτη μίας σειράς δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια», για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, με τη χορηγία της Eurobank. Η δράση δίνει προτεραιότητα στις οικογένειες που ζουν σε ακριτικές περιοχές και πρόκειται να επεκταθεί έως τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Σεισμική δόνηση 3,5 R, 18 χλμ Ανατολικά-Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 3,5 R σημειώθηκε στις 04:45 τα ξημερώματα  της Τρίτης 28 Ιουνίου 2021, με επίκεντρο 18  χλμ Ανατολικά-Βορειοανατολικά της Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Απαντήσεις σε ερωτήματα για την αυξητική στήθους

 


Με αισθητική χειρουργική επέμβαση έχουμε την δυνατότητα της αύξησης του μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης. Με τον τρόπο αυτόν, την αυξητική στήθους, ο μαστός αυξάνεται σε όγκο, γίνεται πιο στητός και έχει την εικόνα ενός συμμετρικού όμορφου στήθους.

Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας και αποτελούνται από περίβλημα σιλικόνης με περιεχόμενο από σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό, εξηγεί ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός, ο οποίος απαντά στις απορίες που θα είχε κάθε γυναίκα που θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια επέμβαση.

Πού απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες;

Η επέμβαση αυτή απευθύνεται συνήθως σε νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή σε γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος ή άδειο πτωτικό στήθος μετά από απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνες. Στις γυναίκες αυτές, δημιουργείται συχνά ένα αίσθημα κατωτερότητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραδέχονται στη συζήτησή τους με τον πλαστικό χειρουργό ότι ντρέπονται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι στην παραλία φορώντας το μαγιό τους, ενώ, σε μικρότερες ηλικίες, έχει τύχει να δηλώσουν ότι αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέσεις, επειδή δεν νιώθουν άνετα με το στήθος τους. Οι συνηθέστερες ηλικίες που ζητούν αυξητική στήθους είναι μεταξύ 18 και 50 ετών. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση απευθύνεται και σε άτομα του τρίτου φύλου, όταν έχουν αποφασίσει και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να αποκτήσουν γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται επίσης σε επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση ασύμμετρων μαστών, καθώς και σε αποκατάσταση μετά μαστεκτομή.

Είναι ακίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;