Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθησαν στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου

 


Σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και -4- διαβατήρια τρίτων προσώπων

Συνελήφθησαν, χθες (16-01-2021) το μεσημέρι στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τα καθίσματα και κατασχέθηκαν συνολικά (150) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

Επίσης, στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα διαβατήρια αλβανικών αρχών τα οποία έχουν εκδοθεί για τρίτα πρόσωπα.

Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Προανάκριση διενεργείται για άνδρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην Τ.Κ. Παρακαλάμου Ιωαννίνων

 


Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ηλικιωμένος άνδρας εντός της οικίας του, στην οποία βρέθηκαν εμφανή στοιχεία προηγηθείσας πυρκαγιάς, στην Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, όταν ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας το Σάββατο 16 Ιανουαρίου το απόγευμα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

ΠΗΓΗ: www.fireservice.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 4 ημεδαπές κατηγορούμενες για κλοπές από σούπερ μάρκετ

 


Συνελήφθησαν, χθες (16-01-2021) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, -4- ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τέσσερις γυναίκες εισήλθαν σε σουπερ μάρκετ των Ιωαννίνων και αφαίρεσαν από τα ράφια τους καταστήματος διάφορα προϊόντα τα οποία στη συνέχεια απέκρυψαν στα ρούχα τους, έγιναν όμως αντιληπτές από υπάλληλο τους καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας εντόπισαν άμεσα τις παραπάνω γυναίκες να κινούνται πεζές σε πλατεία της περιοχής όπου και τις συνέλαβαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις συλληφθείσες την 12-01-2021 ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από το παραπάνω κατάστημα προϊόντα καθώς και φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των -850- ευρώ.

Οι συλληφθείσες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Είκοσι οκτώ νέοι θάνατοι σήμερα, 237 νέα κρούσματα

 


13  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι οκτώ νέοι θάνατοι, 237  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148607, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5739 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45466 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70.6%) εκ

των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

 


Ο Χασάν ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό στο 93'!

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους Πειραιώτες πέτυχε στο 90'+3' ο Αχμέντ Χασάν.

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Βαλμπουενά, στο 20΄.

Στο 53' ο Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Αθανασίου στο πλασέ του Μασούρα, αλλά ο Μαροκινός καταλογίστηκε οφσάιντ.

Στο 90'+3' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Χασάν με κεφαλιά έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: 

Σα, Ντρέγκερ (Βρουσάι 72') Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (Καμαρά 46'), Εμβιλά, Βαλμπουενά (Τιάγκο Σίλβα 82'), Μασούρας (Χασάν 66'), Μπρούμα (Φορτούνης 46'), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα: 

Χουτεσιώτης (Αθανασίου 46'), Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ (Ελευθεριάδης 55'), Καρτάλης (Πανουργιάς 87'), Παμλίδης (Νάουμετς 79'), Λεό.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο 35 κιλά και 880 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 


Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy» σε κρύπτη στο σασί του οχήματος

 

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες (16-01-2021) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, χθες το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον κατηγορούμενο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του οχήματος, η οποία είχε είσοδο από τον πίσω προφυλακτήρα, (35) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (880) γραμμαρίων.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο το παραπάνω όχημα έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε ουσία άγνωστης χημικής σύστασης σε κρυσταλλική μορφή, βάρους -103,6- γραμμαρίων καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκε επίσης η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Παρατείνεται ως την Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προθεσμία των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

 


Παρατείνεται έως την προσεχή Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5».

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών δίδεται η δυνατότητα, σε περίπτωση λαθών, διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport ) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως την ίδια ημερομηνία, 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Πενήντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.519) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.628) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (993) παραβάσεις και (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(750) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(184) στην Αττική,

  (89) στη Δυτική Ελλάδα,

  (64) στην Κρήτη,

  (63) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (58) στην Ήπειρο,

  (49) στη Θεσσαλονίκη,

  (43) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (41) στη Θεσσαλία,

  (34) στη Στερεά Ελλάδα,

  (34) στα Ιόνια Νησιά,

  (30) στην Πελοπόννησο,

  (26) στη Δυτική Μακεδονία,

  (19) στο Νότιο Αιγαίο και

  (16) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (82.818) ομοειδείς παραβάσεις.

(201) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (195) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(35) στην Αττική,

(27) στην Κρήτη,

(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(19) στην Κεντρική Μακεδονία,

(17) στη Θεσσαλονίκη,

(16) στο Βόρειο Αιγαίο,

(13) στα Ιόνια Νησιά,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

(10) στη Στερεά Ελλάδα,

  (8) στην Ήπειρο,

  (8) στην Πελοπόννησο,

  (6) στο Νότιο Αιγαίο,

  (2) στη Θεσσαλία και

  (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (28.894) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (27.451) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.443) των (150) ευρώ.

(39) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ μπαρ, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (13) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (12) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (798) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (874) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις,

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (6) συμμετέχοντες.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) συμμετέχοντες.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) συμμετέχοντες.

Στην Κρήτη 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε υπό κατασκευή κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) συμμετέχοντες.

Τέλος βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία απόκτησης του voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop)

 


Πλήρως αυτοματοποιημένη θα είναι η διαδικασία απόκτησης του voucher των 200 ευρώ

Τέλος Ιανουαρίου  ή αρχές του Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία απόκτησης του voucher  200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, η οποία θα υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχεται στην πλατφόρμα εισάγοντας τους κωδικούς του από το taxisnet και αμέσως θα ελέγχουν εάν εντάσσενται στους δικαιούχους και αν δικαιούνται ή όχι το κουπόνι, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί έναν ηλεκτρονικό κωδικό

Από τον χρήστη-δικαιούχο δε θα απαιτείται ούτε η αποστολή αίτησης καθώς αυτοματοποιημένα θα αφορά μόνο τους δικαιούχους.

Εάν το δικαιούνται, θα έχει δύο δρόμους, είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Ελλάδα και Κύπρος: «Πρωτιά» στις ερωτικές επαφές εν μέσω πανδημίας

 


Έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Τουρκία

Μπορεί λόγω πανδημίας τα περιοριστικά μέτρα να μας απαγορεύουν τις εξόδους, αλλά ένα πράγμα δεν κατάφεραν να περιορίσουν. Τις ερωτικές επαφές ανάμεσα στα ζευγάρια, που, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν έρθει πιο κοντά και έχουν ανακαλύψει ξανά τις χαρές του συζυγικού/συντροφικού σεξ. 

Αυτό φαίνεται να λειτούργησε καλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καλύτερα από ό,τι στην Ιταλία και στην Τουρκία, αφού οι κάτοικοι στη χώρα μας και στη  Μεγαλόνησο κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Οι υπεύθυνοι της νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χειρουργοί Ουρολόγοι – Ανδρολόγοι Χρήστος Φλιάτουρας (Ρώμη) και Mehmet  Sungur (Κωνσταντινούπολη), με επικεφαλής τον δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη Χειρουργό Ουρολόγο – Ανδρολόγο, Πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού πρώτα μελέτησαν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών στη διάρκεια της πανδημίας σε χώρες και σε κέντρα, που συνεργάζεται το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, με την διεθνή του υπόσταση.

Με ειδικά διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με έρευνα πεδίου σε περισσότερα από 3.200 άτομα στα κέντρα συνεργασίας της Αθήνας, της Ρώμης, της Λευκωσίας και της Κωνσταντινούπολης, η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου τεκμηρίωσε με στοιχεία, αυτό που συζητά όλος ο πλανήτης. Την επιρροή της πανδημίας της COVID-19 στις ζωές μας.

«Είναι βέβαιο πως η πανδημία άλλαξε τις συνήθειες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η αόρατη αυτή απειλή, με ορατά, όμως, τα προβλήματα που την συνοδεύουν, άλλαξε άρδην την καθημερινή ζωή, την ψυχολογία αλλά και την ερωτική ζωή, που φάνηκε να πλήττεται δραματικά σε όλες τις χώρες του κόσμου», επισημαίνει ο δρ Κωνσταντινίδης.

«Σήμερα ο πλανήτης έχει γίνει ερευνητικό εργαστήριο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε επιστημονικά άλματα τα επόμενα χρόνια και σε αυτό το πλαίσιο η έρευνα για το βασικό ένστικτο της ζωής, τον έρωτα, θα είναι, επίσης, χρήσιμη για τον τρόπο, που αντιδρά η ανθρώπινη φύση μπροστά στις απειλές, σε πραγματικό χρόνο», προσθέτει.

Μέχρι τώρα υπάρχουν στοιχεία για τους πολέμους και για τις καταστροφές του παρελθόντος και πώς αυτές επηρέαζαν την ερωτική ζωή και την αναπαραγωγική διαδικασία. Η υπόθεση πως μετά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που βιώνουμε, θα παρουσιαζόταν αύξηση στις γεννήσεις (babyboom), δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε σε πολλές μελέτες διεθνώς, πλην της Κίνας, που ανακοίνωσε αύξηση στα ποσοστά εγκυμοσύνης στην πόλη Γιουχάν.

Πρόσφατες μελέτες μας σε τρεις διαφορετικές φάσεις έδειξαν πως στις νότιες χώρες ο εγκλεισμός οδήγησε σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στην αύξηση της ερωτικής συχνότητας, όπως και της απιστίας, χωρίς, όμως, αύξηση στις εγκυμοσύνες, συνεπώς και στις γεννήσεις.

Με αυστηρούς κανόνες θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

 


Σύμφωνα με τα νέα μέτρα με αυστηρούς κανόνες και μόνο με ραντεβού θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.

Μέσα στο κατάστημα θα μπορούν να είναι παρόντα τέσσερα άτομα ανά εκατό τετραγωνικά και για κάθε επιπλέον 25 τετραγωνικά ένα ακόμη άτομο.

Ο αριθμός των ατόμων είναι ενιαίος ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν περιλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας,  απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης:

-Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

 -Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προαιρετική λειτουργία  την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Αύξηση του στήθους: Με ποια φυσική μέθοδο επιτυγχάνεται

 


Το γυναικείο στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας. Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν ένα στήθος όμορφο και στητό, καθώς τις κάνει να αισθάνονται πιο θελκτικές και αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους.

Η λιπομεταφορά είναι η πιο φυσική μέθοδος για την αύξηση του στήθους. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνεται η μεγέθυνση των μαστών αποκλειστικά με αυτόλογο λίπος (δηλαδή με λίπος από την ίδια τη γυναίκα), χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

«Με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνουμε αρχικά το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή από τους μηρούς και το επανατοποθετούμε (κατόπιν επεξεργασίας) στο στήθος, για την ενίσχυση του μεγέθους του», εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους, όπως τις δίνει ο κ. Γαϊτάνης.

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση

Κάθε γυναίκα είναι ιδανική υποψήφια για αυξητική στήθους, αρκεί να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, ώστε το στήθος της να έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για αυξητική στήθους

Ενδείξεις για αυξητική στήθους έχουν κυρίως:

        Ο γυναίκες με μικρό στήθος

        Οι γυναίκες που παρουσιάζουν ανομοιομορφία στον όγκο και στο σχήμα των μαστών τους

        Όσες έχουν χάσει αρκετό βάρος

        Γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό

        Γυναίκες μετά από μαστεκτομή

Ποια είναι η διαδικασία

«H διαδικασία περιλαμβάνει την συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου υπάρχει περίσσεια και τη μεταφορά του στο στήθος για τη μεγέθυνσή του. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές, διότι είναι αυτόλογο, δηλαδή λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Στο πρώτο στάδιο ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα της ασθενούς με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως για τη λήψη λίπους προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν φτάνει, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.