Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Άρτα: Συνελήφθη ο Αφγανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 


Συνελήφθη χθες  το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ο  Αφγανός  που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας για τον τραυματισμό ομοεθνούς του με μαχαίρι το βράδυ της 10/08/2022 και την υποβολή της στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του με την παραπάνω κατηγορία, δυνάμει του οποίου συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι διαπραγματεύσιμη

 


Στον Έβρο εκτυλίσσεται μια διαρκής τραγωδία που κοστίζει ανθρώπινες ζωές με ευθύνη της

Τουρκίας, της Ελλάδας και της ΕΕ συνολικά η οποία με την πολιτική της δείχνει να μη σέβεται τις συνθήκες και τις αξίες που υποτίθεται πως υπερασπίζεται.

Ο θάνατος του 5χρονου παιδιού το οποίο παραμένει ακόμα άταφο και πόσων ακόμα προσφύγων είναι βάρος και ντροπή για όλους.

Η ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής που παριστάνει τον αναρμόδιο και ο κ. Μητσοτάκης που βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση των εγκλωβισμένων

στη νησίδα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους πρόσφυγες που βιώνουν αυτή την τραγωδία. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εντοπίστηκε νάρκη σε δημοφιλή παραλία της Πρέβεζας

 


Συναγερμός σήμανε στην Πρέβεζα μετά τον εντοπισμό νάρκης σε δημοφιλή παραλία.

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενημερώθηκε από πολίτη, για ανεύρεση πιθανόν πυρομαχικού (νάρκη) στην παραλία «Κανάλι» Πρέβεζας, εντός θάλασσας, σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου μισού μέτρου.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

Δύο συλλήψεις για ηχορύπανση σε περιοχές της Θεσπρωτίας

 

Στη σύλληψη δυο αν ανδρών  σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, στο πλαίσιο ελέγχων για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής που προέρχονται από καταστήματα διασκέδασης.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση μουσικής στα καταστήματα που λειτουργούσαν σε περιοχές της Θεσπρωτίας, η ένταση της οποίας υπερέβαινε τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σιταριά Πωγωνίου: Πρόγραμμα Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 


Πρόγραμμα Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σιταριά Πωγωνίου.


Πυρκαγιά σε αύλειο χώρο αποθήκης στην Άρτα

 


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αύλειο χώρο αγροτικής αποθήκης, στην Τ.Κ. Κωστακιών του δήμου Αρταίων, για την οποία ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας, κατά τις απογευματινές ώρες χθες. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρα και μηχάνημα έργου ΟΤΑ.  Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές σε αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Δημοτική βραδιά στο παραδοσιακό καφενείο «Μελάδες», την Παρασκευή 19 Αυγούστου

 


Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Χρήστου Ζέκιου, στο παραδοσιακό καφενείο «Μελάδες», την Παρασκευή 19 Αυγούστου στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Βήσσανη Πωγωνίου: Μνημόσυνο Ευεργετών του χωριού και αποκαλυπτήρια της προτομής του Σουλιώτη Εθνικού Ήρωα του 1821 Στρατηγού Μάρκου Μπότσαρη

 

Φωτό: Θοδωρής Θοδωράκης

Μνημόσυνο Ευεργετών του χωριού και αποκαλυπτήρια της προτομής του θρυλικού Σουλιώτη Ήρωα του 1821 Μάρκου Μπότσαρη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Αυγούστου, στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης,  οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα, ο Θανάσης Σταύρου ως εκπρόσωπος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και πλήθος κόσμου.



Κόνιτσα: Συναυλία Νίκου Φιλιππίδη - Γιώργου Κωτσίνη 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή την Τετάρτη 17 Αύγουστου


Συναυλία Νίκου Φιλιππίδη - Γιώργου Κωτσίνη στην Κόνιτσα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή την Τετάρτη 17 Αύγουστου.

Δήμος Ζίτσας: Μουσικό ταξίδι με τον Διονύση Τσακνή και την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου

 


Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν απογοήτευσε τους τολμηρούς, που το βράδυ της Πέμπτης (11/08/2022) αψήφησαν τον απογευματινό άστατο καιρό και ανηφόρησαν στο λόφο «Καστρί», στον αρχαιολογικό χώρο  Πασσαρώνας, για τη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας. Ήταν εκεί, ολόγιομο, στο καθιερωμένο ραντεβού και έδωσε  τη δική του «χρωματική νότα» στο μουσικό ταξίδι που τους χάρισαν ο Διονύσης Τσακνής και η ταλαντούχα Ιωάννα Καβρουλάκη. Ευχάριστη και γλυκιά μουσική παρένθεση αποτέλεσε η εμφάνιση στη σκηνή των παιδιών της χορωδίας του Κ.Δ.Α.Π. «Ανεμόμυλος» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου που μαζί με τον τραγουδοποιό ερμήνευσαν επιτυχίες του.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας, Τουρισμού και Ισότητας των Φύλων Γιαννούλα Γεωργούλη καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και το κοινό.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

«Από την Βοστώνη στο Πωγώνι» στην Ιερά Μονή Βελλάς

 


Μια ξεχωριστεί βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Βελλάς.

Ο Πετρολούκας  Χαλκιάς και ο  Βασίλης Κώστας χάρισαν στους παραβρισκόμενους μια νότα του ηπειρώτικου μουσικού πολιτισμού.



Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 14 Αυγούστου

 


Την Κυριακή 14 Αυγούστου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00.

Κάταγμα πέους: Γιατί χρήζει άμεσης αντιμετώπισης

 


Επείγον περιστατικό που χρειάζεται άμεση ιατρική αξιολόγηση και αντιμετώπιση είναι το κάταγμα του πέους, ένας τραυματισμός που συνήθως συμβαίνει στη διάρκεια του σεξ και προκαλεί ανυπόφορο πόνο στον άνδρα.

Το κάταγμα αυτό είναι αρκετά σπάνιο, καθώς υπολογίζεται ότι ετησίως το παρουσιάζει ένας άνδρας στους 100.000. Αν και θεωρείται πρόβλημα κυρίως των νεαρών ενηλίκων, στην πραγματικότητα είναι συχνότερο στην ηλικιακή ομάδα 30-50 ετών. Οι πάσχοντες κατά κανόνα είναι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, ενώ σε μεγάλη μελέτη καταδείχθηκε δυσανάλογα υψηλός αριθμός καταγμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.



Πώς μπορεί, όμως, το πέος να υποστεί κάταγμα, από τη στιγμή που δεν περιέχει κάποιο οστό; «Αν και ο όρος "κάταγμα" είναι συνυφασμένος με το "σπάσιμο" των οστών, χρησιμοποιείται για να περιγράψει και τον συγκεκριμένο τραυματισμό του πέους, επειδή όταν αυτό βρίσκεται σε στύση, σκληραίνει σαν να ήταν κόκαλο», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος και Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.