Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Επιδείνωση καιρού, από σήμερα το απόγευμα

Από Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε δελτίου επιδείνωσης καιρού, από σήμερα το απόγευμα, μέχρι και την Τετάρτη. 
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων- δήμων- πολιτών.
Ακολουθεί το Δελτίο της Ε.Μ.Υ.
Για σήμερα Δευτέρα (28-11-16):
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την
Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια,  τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της  βόρειας χώρας και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).
Αύριο Τρίτη (29-11-16)
1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε
περιοχές:
α. της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό
υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 300 μέτρα).
β. σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της
Ευβοίας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα).
Στην Αττική θα χιονίσει  στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη όποτε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).
2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
3. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ θα
επικρατήσουν στο Αιγαίο.
4. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).
Την Τετάρτη (30-11-16)
1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:
α. Σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και
τα νησιά του βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα).
β. Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την
Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου της Στερεάς, της Ευβοίας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).
2. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί.
3. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9
μποφόρ.
4. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.
Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τηλεμαραθώνιος με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου στην ΕΡΤ, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τηλεφωνικός αριθμός 19828 

Τηλεοπτικός Μαραθώνιος διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο τηλεμαραθώνιος μεταδίδεται ζωντανά σήμερα 28.11.2016 από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 19828.
Όπως και το 19888 λειτουργεί καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms)
Για την ώρα λειτουργεί από ΟΤΕ, cosmote και θα ακολουθήσουν σύντομα και οι άλλοι.
Το 19888 δεν λειτουργεί πια, αλλά παραμένει στην κατοχή μας.
Το 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Σας ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα στήριξή σας.
Σας ευχόμαστε από καρδιάς,
Χρόνια Πολλά- Καλά Χριστούγεννα

και Ευτυχισμένο το 2017!!!

Ιωάννινα: Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για κλοπή από αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (27-11-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή από αυτοκίνητο στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος μεσημβρινές ώρες της 26-11-2016 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, ένα ράδιο-cd , χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.


Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Εγνατία Οδό, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 29 κιλά και 610 γραμμάρια κάνναβης, με σκοπό τη διακίνηση

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-11-2016) το πρωί στην Εγνατία Οδό (στα διόδια Μαλακασίου), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου και του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, δύο άτομα, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος με συνεπιβάτη τον 21χρονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέσα σε δύο ταξιδιωτικούς σάκους, (24) δέματα που περιείχαν κάνναβη, βάρους (29.610) γραμμαρίων.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, στερούμενος νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση "Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020" για υποδομές αντιμετώπισης φτώχειας και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ

Δύο νέες προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020", υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η πρώτη έχει τίτλο "Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία", του Άξονα Προτεραιότητας 5 "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων", που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Δυνητικοί δικαιούχοι φορείς για την υποβολή έργων (πράξεων) είναι οι εξής:
· Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν:
α)  Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες (ΚΔΗΦ) που έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί και πληρούν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές, που ορίζονται στο Π.Δ. 395/1993 καθώς και στο κεφάλαιο Γ της υπ’ αριθμ. Π4α/οικ.4633/29.9.1993 απόφασης της Υφυπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
β)  Λοιπά Κέντρα που έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί για την παροχή υπηρεσιών συναφών προς τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας.
Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν οι φορείς, εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Φιλανθρωπικά Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων ,Κηδεμόνων ΑμεΑ, Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, Κοινωφελή Ιδρύματα, Κοινωφελείς επιχειρήσεις του Ν. 3463/2006, κ.λ.π.).
-  Λειτουργούν μία η περισσότερες από τις προαναφερόμενες δομές και διαθέτουν για τη λειτουργία της κάθε δομής την απαιτούμενη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Ελεύθερο Κόνιτσας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 23 κιλά και 150 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-11-2016) τα ξημερώματα στο Ελεύθερο Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο ημεδαποί, ένας 56χρονος άνδρας και μία 84χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Ελεύθερο Κόνιτσας, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Από την έρευνα που επακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος, (17) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (23.150) γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του 56χρονου βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (2,9) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, για μεταφορά και διακίνηση 118 κιλών περίπου ακατέργαστης κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σήμερα νωρίς το πρωί συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών οι προαναφερόμενες, η μεν 33χρονη γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -110- δέματα που περιείχαν (118) κιλά και (700) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η δε 26χρονη ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος, ενημερώνοντας την 33χρονη για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Τα ναρκωτικά καθώς και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ημερίδα με θέμα «H Α-όρατη πλευρά της βίας. Βγες από τον κύκλο»

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 , στην Άρτα, Ημερίδα για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, με θέμα: «Η Α-όρατη πλευρά της βίας. Βγες από τον κύκλο».
Στην ημερίδα συμμετείχαν η Κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, κα Ευαγγελία Μαμαλάκη, η Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, κα Βασιλική Ρομοσιού και το Στέλεχος ψυχολογικής υποστήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, κα Χαρά Γουρνάρη.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Η βία κατά των γυναικών στην Άρτα – Παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Άρτας,
Ενδοοικογενειακή βία και σωματεμπορία (trafficking) - Ο ρόλος της αστυνομίας,
Η θυματοποίηση της γυναίκας στη βίαιη σχέση.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της βίας κατά των γυναικών, της σοβαρότερης μορφής απαξίωσης της γυναικείας αξιοπρέπειας, συνδιοργάνωσε και συμμετείχε στην ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε όταν αντιλαμβάνονται παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος γυναικών, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς, για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για "Εγκατάσταση Νέων γεωργών" έως τις 23/12/2016


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει  ότι  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε  η παράταση ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στο ΠΣΚΕ (Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων) για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδος 2014-2020 για το έτος 2016, έως τις 23/12/2016 (τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής) καθώς και ότι ορίστηκε νέα περίοδος υποβολής φυσικών φακέλων υποψηφιότητας στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του τόπου κατοικίας του υποψηφίου, η 27/12/2016 - 9/1/201

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22-11-2016

Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  22 - 11- 2016 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  14/22-11-2016]

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.  Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
2.  Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
3.  Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων  & κοινόχρηστων χώρων έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
4.  Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
5.  Επιβολή ΤΑΠ έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
6.  Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2017.  ΑΝΑΒΟΛΗ
7.  Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Πωγωνίου έτ. 2017. ΑΝΑΒΟΛΗ
8.  Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2016. ΑΠΟΦΑΣΗ  246
9.  Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  247
10.        7η κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  248
11.        Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για λειτουργικές δαπάνες σχολείων. ΑΠΟΦΑΣΗ  249
12.        Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών – Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  250
13.        Ενοικίαση νερόμυλου Τ.Κ. Σιταριάς Δήμου Πωγωνίου – έγκριση δημοπράτησης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  251
14.        Ορισμός Επιτροπής διεξαγωγής Δημοπρασιών για τη μίσθωση ακινήτων, για το έτος 2017.  ΑΠΟΦΑΣΗ  252
15α Έγκριση μελέτης: «Ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση μπάνιων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  253
15β Έγκριση μελέτης: «Αποκατάσταση στέγης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  254
15γ Έγκριση μελέτης: «Πραγματοποίηση επισκευών στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  255
15δ Έγκριση μελέτης: «Σύστημα θέρμανσης στο Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων Δολιανών.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  256
15ε Έγκριση μελέτης: «Ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  257  
16.        Έγκριση παράτασης προθεσμίας υποβολής της τοπογραφικής μελέτης: «Τοπογραφική – αποτύπωση – τροποποίηση ορίου απαλλοτρίωσης Τ.Κ. Κουκλιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  258
17.        Έγκριση παράτασης προθεσμίας υποβολής της πολεοδομικής μελέτης: «Τοπογραφική – αποτύπωση – τροποποίηση ορίου απαλλοτρίωσης Τ.Κ. Κουκλιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  259
18.        Έγκριση της τοπογραφικής μελέτης: «Τοπογραφική – αποτύπωση – τροποποίηση ορίου απαλλοτρίωσης Τ.Κ. Κουκλιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  260
19.        Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση – επισκευή αποχετευτικού δικτύου Τ.Κ. Παρακαλάμου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  261
20.        Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αναπλάσεις – συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  262
21.        Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκ/ση οδών Τ.Κ. Μερόπης».  ΑΠΟΦΑΣΗ  263
22.        Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποκ/ση οδών Τ.Κ. Μερόπης».  ΑΠΟΦΑΣΗ  264
23.        Έγκριση 2ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και  αντικατάσταση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψηλόκαστρου Κοινότητας Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  265
24.        Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Καταρράκτη – Τ.Κ. Σιταριάς».  ΑΠΟΦΑΣΗ  266
25.        Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Δ.Ε. Λάβδανης λόγω θεομηνιών [ΣΑΕ  055].  ΑΠΟΦΑΣΗ  267
26.        Σύσταση Επιτροπών Παραλαβής  Έργων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  268
27.        Επί αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Βήσσανης.ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ  ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης  «Υγεία για όλους»  ΑΠΟΦΑΣΗ  269
2.  Δωρεάν παραχώρηση πολυθέσιου αυτοκινήτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  270
3.  Προέγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση αγροτικών δρόμων αγροκτημάτων Δ.Ε. Καλπακίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  271. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμα: Ζητά από τον προπονητή Μπάμπη Νταλάκα να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας

Με ανακοίνωση η διοίκηση και παίκτες του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμα ζητούν από τον προπονητή Μπάμπη Νταλάκα να παραμείνει στον πάγκο της ομάδος τους.
«Με τον Mπάμπη Νταλάκα στο τιμόνι ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο τις Κόντσικας με 2-0.

Η Διοίκηση και παίκτες έχουν έκφραση την επιθυμία να συνεχίσουν με τον έμπειρο προπονητή και περιμένουν την απόφαση του για το αν θα επιμείνει στην παραίτηση του ή θα υπάρξει αλλαγή στην απόφαση του».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 29η Νοεμβρίου, ώρα 17:30

 Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη  29η   Νοεμβρίου  2016   και ώρα  17.30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 16:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 29 η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη & ώρα 16.30 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δ.Σ. για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων & εισφορών ( άρθρο 72 παρ. 12 Ν. 3852/10) για το έτος 2017.
2. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης μικρών έργων Δήμου Πωγωνίου.
3. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι διορθώσεις στο Ε9

Μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου μπορούν να διορθώσουν πιθανά λάθη που έχουν κάνει στη δήλωση ακινήτων Ε9 οι φορολογούμενοι, καταβάλλοντας το 50% του προστίμου για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και με την έκπτωση μειώνεται στα 50 ευρώ.
 Το πρόστιμο υπολογίζεται ανά έτος που διορθώνεται και ανά ακίνητο. Έτσι, στην περίπτωση που τα στοιχεία για ένα συγκεκριμένο ακίνητο διορθώνονται για πολλά χρόνια, τότε καταβάλλεται μόνο πρόστιμο για ένα έτος, δηλαδή 50 ευρώ. 
Εφόσον όμως γίνουν διορθώσεις για διαφορετικά ακίνητα σε διαφορετικά έτη, τότε το πρόστιμο επιβάλλεται για κάθε χρόνο που υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητας ΥΕΘΑ που αφορούν το νομό Ιωαννίνων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, με τον κ. Καραγιάννη να επισημαίνει στον υπουργό τη σπουδαιότητα της βιομηχανίας για την περιοχή και την ανάγκη στήριξής της ώστε να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα.
Συζητήθηκαν ακόμη οι δράσεις που θα αναπτύξει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στα ελληνοαλβανικά σύνορα με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της μεθορίου, καθώς και το πλάνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη συμμετοχή της νέας ΜΟΜΑ στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε δύσβατες ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων.